files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pavol Jano posunul Hc winLand vyššie, podarí sa to aj jeho nástupcovi?

Pred niekoľkými dňami sa v hádzanárskom klubu Hc winLand Michalovce, ktorý je účastníkom najvyššej Tipos Extraligy mužov stala trénerská výmena. Doterajšieho lodivoda Pavla Jana totiž nahradil Ľuboš Hudák. Jeden a pol ročná anabáza Pavla Jana na lavičke winLandu sa tak skončila.

Splnil svoj sľub

Keď sa stal momentálne štyridsaťročný Jano trénerom michalovského klubu, winLand bol v tom čase na šiestom mieste I. ligy. Ambiciózny lodivod hneď na úvod povedal, že jeho cieľom je jednoznačne extraliga. To sa mu aj podarilo a po pol roku dotiahol michalovský klub do najvyššej súťaže. WinLand mal v prvej lige pod jeho vedením impozantnú jar, keď v jedenástich zápasoch až desaťkrát bodoval naplno. Navyše aj pri jedinej prehre na palubovke rezervy Prešova boli jeho zverenci súperovi posilnenému o viacerých hráčov Áčka vyrovnaným súperom. WinLand sa v jarnej časti vyšvihol na tretie miesto tabuľky. To mu síce postup do extraligy nezaručovalo, no rezerva Prešova, ktorá súťaž vyhrala postúpiť nemohla a druhá Šaľa nesplnila licenčné podmienky zväzu. Hc winLand tak mal otvorenú cestu do najvyššej súťaže a tréner Pavol Jano splnil svoj sľub, s ktorým prichádzal do Michaloviec.

Úspešný druhý polrok

Michalovský winLand po vedením Jana, sa nestratil ani v samotnej extralige. Ešte predtým, počas letnej prípravy, prišiel výrazný rez kádrom, keď z postupujúceho družstva ostalo len torzo hráčov. Družstvo posilnili štyria Ukrajinci a takisto pribudli seniorskí a juniorskí reprezentanti Slovenska. Hráči winLandu absolvovali vynikajúcu letnú prípravu, v ktorej si zmerali sily s viacerými ťažkými protivníkmi. Michalovčania v nej napríklad porazili aj reprezentáciu Alžírska. Letná príprava sa následne prejavila aj na začiatku ligy. Prakticky počas celej jesennej časti sa Hc winLand pohyboval na vrchných poschodiach tabuľky. Konečné tretie miesto po základnej časti zodpovedalo cieľom tímu v najvyššej súťaži.

V jari ústup z pozícii

Koncom jesene však mužstvo zasiahla výrazná maródka, ku ktorej sa pridali aj odchody z kádra. Aj preto sa winLandu v jarnej časti až tak nedarilo a tretí polrok účinkovania Pavla Jana na lavičke michalovského celku bol najmenej úspešný. Všetko vyvrcholilo neúspešným štvrťfinále play-off, kde jeho zverenci nestačili na Košice. Tým podľahli 1:3 na zápasy a tak sa družstvu nepodarilo skončiť do štvrtého miesta. Na toto umiestenie káder určite mal, no proti Košiciam rozhodli skúsenosti, ktoré boli tentoraz na strane súpera. Ani v následných stretnutiach o celkové umiestnenie oživenie neprišlo. Hráči winLandu síce prešli cez Topoľčany, no v súboji o 5.-6. miesto nestačili na ŠKP Bratislavu. V týchto zápasoch bol už jasne vidieť výkonnostný pokles, čo postrehol aj divák v Mestskej športovej hale. Ten navštevoval zápasy extraligového nováčika v čoraz menšom počte. Družstvu v závere súťaže chýbal impulz, ktorý by ho naštartoval k lepším výkonom. Len čas ukáže, či tým impulzom bude nový kormidelník tímu Ľuboš Hudák. Bodaj by bol aspoň taký úspešný, ako jeho predchodca.

Bilancia Pavla Jana v Hc winLand

Prvá liga: 11 zápasov: 10 výhier, 0 remíz, 1 prehra

Tipos Extraliga: 28 zápasov: 13 výhier, 2 remízy, 13 prehier

Základná časť: 12 zápasov: 7 výhier, 1 remíza, 4 prehry – 15 bodov

Nadstavbová časť: 8 zápasov: 2 výhry, 1 remíza, 5 prehier – 5 bodov

Play-off: 8 zápasov: 4 výhry, 0 remíz, 4 prehry

Slovenský pohár: 2 zápasy: 1 výhra, 0 remíz, 1 prehra

Spolu: 41 zápasov: 24 výhier, 2 remízy, 15 prehier

Peter Brendza



Uverejnené: 15.06.2012 12:09:59 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.