files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľudia doniesli stovky vriec šatstva, aby pomohli

Od pondelka minulého týždňa sa v niektorých obciach v okrese Michalovce konal veľký zber šatstva. Ľudia sa zbavovali obnoseného a nepotrebného odevu, aby pomohli tým, čo to potrebujú. Za akciou stála slovenská nezisková organizácia Pomocný anjel so sídlom v Podbieli.

 

Kultúrne domy v obciach sa naplnili igelitovými vrecami už v pondelok, kedy sa zber ešte len začal. Desiatky ľudí prinášali do sály oblečenie, topánky, uteráky, závesy i deky. Zalužice boli jednou z obcí, ktorá vypomohla pri zbere. ,,Doniesla som nejaké nové oblečenie aj staršie po deťoch, bolo nám to ľúto vyhodiť, tak sa to aspoň využije na dobrú vec,“ povedala nám Anna Sabová. Starosta obce Gabriel Viňanský (SDKÚ-DS, SMER, MOST – HÍD) má zo zberu dobrý pocit. Do pomocných prác zapojil i zamestnancov aktivačných prác.


Pomocný anjel využije tisíce šiat na poskytovanie pomoci najmä sociálnym zariadeniam, ako nemocniciam, domovom dôchodcov, detským domovom, doliečovacím ústavom a pod. ,,V neposlednom rade chceme napomáhať takýmto zberom ku percentuálnemu znižovaniu množstva komunálneho odpadu a tak zabezpečiť krajšie a zdravšie životné prostredie,“ uviedla Marta Hrnčiarová z n.o Pomocný anjel.


Do veľkého zberu sa zapojil aj zalužický starosta Viňanský. ,,Prispel som len troma vrecami,“ vravel skromne. Niektorí občania mali o zbere pochybnosti. ,,Šatstvo neskončí na skládke odpadu, a tým nezaťažuje životne prostredie a tiež naším bezplatným zberom, ktorý organizujeme, prispievame spoločne k dobrej veci a čistejšiemu okoliu,“ dodala Hrnčiarová. Počas týždňa spolupracovali s obcami Vinné, Staré, Pavlovce nad Uhom, Ložín, Moravany, Jovsa , Horovce, ale aj s mestami ako Veľké Kapušany alebo Strážske.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 18.06.2012 09:22:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.