files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľubica Rošková bojuje za Zemplín ako poslankyňa

PhDr. Ľubica Rošková (SMER-SD), bývala psychologička, na ktorú si dnes spomínajú “30-ročné deti“, ktoré ju so svojimi problémami navštívili, mnohí poznajú už ako poslankyňu NR SR a poslankyňu KSK.

 

,,S politikou som prvýkrát začala v roku 2000, keď som vstúpila do politickej strany SMER,“ pokračuje, že “okresnú politiku“ začala robiť vo februári 2002, keď sa stala okresnou predsedníčkou Okresnej organizácie SMER-SD v Michalovciach a zasadla na túto stoličku. ,,Od tej doby na nej sedím,“ s úsmevom dodáva Rošková. Podľa jej slov sa snaží, čo najlepšie pôsobiť v našom okrese. ,,Mám k politike blízko, ale hlavne mám vzťah k Zemplínu a to mi dodáva energiu a na druhej strane je to pre mňa vzpruhou, keď vidím, že sa oplatí pracovať.“


 

Dôležitý je lokálny patriotizmus

Funkcia v parlamente jej dala veľmi veľa. ,,Naučila som sa pozerať na problémy ľudí z iného pohľadu, vnímať starosti, ktoré majú naše obce bez ohľadu na to, či je to malá alebo veľká obec,“ pokračuje, že človek začína hodnotiť východné a západné Slovensko. Niekedy mala pocit, že je neskutočne ďaleko od Bratislavy. ,,Je potrebné vybudovať nielen infraštruktúru, ale aj lokál patriotizmus, aby sme skutočne ako východniari v Bratislave, alebo kdekoľvek inde, držali spolu.“ NR SR je podľa jej slov jeden z veľkých priestorov, kde by sa to dalo realizovať.

 

Srdce pre Zemplín a folklór

Poslankyňu často stretať na rôznych akciách, otvoreniach, krstov a podobne v jej rodnom meste a okolí. Zúčastňuje sa na spoločensko-významných podujatiach, ale aj menej významných, pretože rada podporuje svoj kraj. ,,Myslím si, že všetky moje aktivity, ktoré som v rámci doterajšej pôsobnosti v NR SR robila, boli smerované jedine pre Michalovce, jedine pre Zemplín.“ Dodáva, že všetko, čo sa bude snaží do budúcna robiť, bude nielen pre Zemplínčanov.


Roškovú často vidieť aj tam, kde je folklór. Vo februári si z jej rúk prebralo ocenenie niekoľko folklórnych súbor zo Zemplína alebo v júni spolu s publikom vychutnávala ľudové pesničky v rámci podujatia “Mihaľovski deski“. V obciach sa stretáva s mnohými malými skupinami, o ktorých ako sama vraví, nevedela, že vôbec existujú na takej vysokej úrovni. Ľubica Rošková má srdce pre Zemplín, za ktorý ako poslankyňa bojuje, a to nielen z poslaneckého kresla.

Veronika Cholewová



Uverejnené: 28.06.2012 00:16:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.