files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sezóna plná turistov? O Dolnom Zemplíne napísali v cestovateľskom mesačníku


Šéfredaktor časopisu Cestovateľ, Ľubomír Motyčka, propaguje vo svojom mesačníku i Zemplínsku Šíravu. V marci navštívil Zemplín a prisľúbil nám júnové číslo. Svoj sľub dodržal. Priženú sa turisti?


Šéfredaktor Motyčka zaujme na prvé počutie krásnym hlasovým prejavom. Pripisuje ho rokom stráveným v rozhlase. Po nich si založil vlastný časopis. ,,Sme na svete už 18. rok,“ šéfredaktor hovorí o náročnej práci. V cestovateľskom mesačníku sa chystal spropagovať Zemplín už od marca. ,,Zbieral som typy, čo všetko tu máte,“ dodáva, že zapojiť sa mohol ktokoľvek. Chcel ponúknuť lákadla, Morské oko, rybačku, turistické chodníky, cyklochodníky, výlet za jeden deň do Užhorodu, dedinu bocianov atď. ,,Šírava sama o sebe neprežije, pokiaľ neponúkne celý región,“ podotýka Motyčka. Zemplín navštevoval teraz viac. V spolupráci s Vyšším územným celkom Košice spracovával typy od ľudí a škôl, fotografoval okolie. V júnovom čísle plánoval asi 10 až 12 strán o tomto regióne ako pozvánku na dovolenku.


V máji strávil na Zemplíne dva týždne. Nepokladá to za dovolenku, ale tvrdý pracovný týždeň, hoci priznáva, že popri tom videl pekné veci. Klasický výlet a dovolenku nepozná. Svoju prácu považuje za náročnú. ,,Dostať sa do niektorého kúta, hovoriť s ľuďmi, to je vždy náročné.“ Pozitívny článok o Dolnom Zemplíne priláka na toto územie viac turistov i ľudí, ktorí počuli  len o Šírave, ale nevedeli o množstve cestičiek, ktoré im tento región ponúka.

Veronika Cholewová (ILUS. FOTO: NAZEMPLINE.sk)



Uverejnené: 02.07.2012 11:00:54 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.