files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v II. predkole Ligy majstrov proti Ferencvárošu Budapešť

Hádzanárky Iuventy Michalovce budú o postup do základnej skupinovej fázy Ligy majstrov žien 2012/2013 bojovať proti FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť. Rozhodol o tom utorkový žreb II. fázy kvalifikácie najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Iuventa sa proti vicemjastrovi Maďarska predstaví najskôr v stredu 19. septembra doma, odveta je na programe počas víknedu 22.-23. v hlavnom meste našich južných susedov.


Začínajú doma

Pred dnešným žrebovaním mali predstavitelia slovenského päťnásobného hádzanárskeho majstra želanie, aby ich družstvo nebolo vyžrebované do skupiny, ale práve do tohto dvojzápasu. „Chceli sme hrať tento dvojzápas. Je to hlavne preto, aby sme našim fanúšikom opäť priblížili Ligu majstrov. Keby nás vyžrebovali do skupiny, nebola by istota, žeby sme ju odohrali doma. Tak máme istotu, že minimálne jeden zápas najprestížnejšej súťaže odohráme doma. Našim tajným prianím bolo, aby sme odohrali dvojzápas proti rumunskému Klužu, no žreb nám určil maďarského vicemajstra a my to musíme rešpektovať,“ uviedol po žrebovaní športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, podľa ktorého klub rešpektuje silu svojho súpera. „Ferencvároš je kvalitné družstvo, ktoré je prešpikované viacerými maďarskými reprezentantkami. Už len to, že „Fradi“ v minulej sezóne vyhrali pohár PVP, kde sme my neprekročili tretie kolo, hovorí za všetko,“ podotkol športový riaditeľ slovenského majstra. Prvý zápas je na programe v stredu 19. septembra v Chemkostav Aréne, odvetný duel počas víkendu 22.-23. septembra v Budapešti. „Predstavitelia maďarského klubu nás oslovili s tým, žeby boli radi, keby sa dvojzápas uskutočnil u nich. To sme ale rezolútne zamietli, pretože ako som už povedal, chceme hrať doma.“

Víťaz pohára PVP

Ferencvároš je jedenásťnásobný maďarský majster a takisto jedenásťnásobný víťaz maďarského pohára. V minulej sezóne skončili jeho hráčky na druhom mieste, hneď za finalistom Ligy majstrov Gyorom. V pohárovej Európe je už známym pojmom. Toto družstvo v minulej sezóne vyhralo tretí najsilnejší európsky pohár PVP, keď si vo finále jeho hráčky poradili po dvoch výhrach 31:30 s dánskym Viborgom. Ferencvároš tento pohár získal predtým ešte dvakrát (1977/1978, 2010/2011) a jeho hráčky sa raz tešili aj z výhry v pohári EHF (2005/2006). Okrem toho sú dvojnásobnými finalistkami Ligy majstrov (1970/1971, 2001/2002).



Uverejnené: 03.07.2012 11:33:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.