files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Beach Cup sa vydaril na výbornú

Od piatka 29. júna do nedele 1. júla sa v rekreačnej oblasti Kamenec na Zemplínskej Šírave uskutočnil už štvrtý ročník čoraz populárnejšieho turnaja v plážovej hádzanej, ktorý tohto roku niesol názov Iuventa Beach Cup 2012. Súčasťou turnaja boli aj oficiálne majstrovstvá Slovenska v plážovej hádzanej žien. Víťazom tejto kategórie a teda aj majstrom Slovenska sa stali hráčky Unagi, ktorého tím tvorili bývalé, ako aj súčasné hráčky Iuventy Michalovce. V mužskej kategórii sa darilo hráčom Tatrana Prešov a v súťaží amatérov triumfoval tím Rosaldos.  

Najúspešnejší ročník

Štvrtý ročník turnaja v plážovej hádzanej priniesol viacero noviniek. Po troch ročníkoch sa ho totiž organizátori rozhodli presunúť zo Slňavy priamo do srdca Zemplínskej Šíravy, do rekreačnej oblasti Kamenec. Navyše, patronát nad turnajom prevzala firma Chemkostav a.s., ktorá je generálnym partnerom Iuventy Michalovce, a tak turnaj niesol názov Iuventa Beach Cup. Aj tieto faktory sa možno pričinili o to, že tento ročník bol dosiaľ najúspešnejší zo všetkých. „Z hľadiska účasti, či kvality zápasov, musím povedať, že tento ročník bol zatiaľ najvydarenejší. Zúčastnilo sa ho 30 družstiev a 280 účastníkov, čo je historicky najvyšší počet,“ uviedla jedna z organizátorok Zuzana Ondo-Eštoková. Tá priniesla ešte jednu zaujímavosť. „V minulosti sme mali menší počet družstiev a do turnaja sa dalo prihlásiť ešte aj niekoľko dní pred turnajom. Teraz to bol opak, pretože ako organizátori sme museli pre nenarušený priebeh turnaja, niektoré žiadosti družstiev o účasť neakceptovať.“

Unagi aj majstrom Slovenska

Oproti minulosti nastala aj zmena v kategóriách, kde vypadli tie juniorské. Ostali teda len tri - ženská a mužská, ktorá sa delila na profesionálov a amatérov. Práve ženská kategória bola Slovenským hádzanárskym zväzom vyhlásená ako otvorené majstrovstvá Slovenska. Víťazné družstvo Unagi, ktoré tvorili bývalé aj súčasné hráčky slovenského hádzanárskeho majstra Iuventy Michalovce, sa teda netešili len z prvenstva na turnaji, ale aj zo zisku titulu majstra Slovenska za rok 2012. Na druhom mieste skončili Divoké kočky Iuventa a pohár za tretie miesto si odniesli hráčky Drink teamu. V mužskej kategórii sa najviac darilo hráčom Tatranu Prešov, ktorý triumfovali pred tímom Bad boys a Old School. V poslednej kategórii - amatéri - si prvenstvo odniesli hráči Rosaldos. Tí si vo finále poradili s tímom Surf bar.

Majsterky Slovenska v plnej kráse: Horný rad zľava: Veronika Voreiterová, Katarína Hvostaľová, Zuzana Piskayová, Martina Dóciová, Marianna Rebičová, Marianna Nemčíková. Dolný rad zľava: Dagmar Stuparičová, Mária Babuková, Lenka Krajcárová, Daniela Gregorčíková.

Naša poznámka

Pravidlá sa počas hry nemenia

Štvrtý ročník turnaja v plážovej hádzanej sa naozaj vydaril. Zaujímavá účasť, napínavé stretnutia, horúce počasie, to všetko prispeli k úspešnosti. Zmena dejiska turnaju naozaj prospela. Treba súhlasiť, že tento ročník bol najvydarenejší. Bohužiaľ, vyskytol sa aj jeden závažný nedostatok. Pravidlá turnaja totiž boli zmenené, čo by sa naozaj nemalo stávať. Kde sa stala chyba? Po skončení základných skupín sa rozhodlo, že o celkovom umiestnení nebude rozhodovať vzájomný zápas, ale celkové skóre. To najviac uškodilo tímu Old School, ktorý mal vyhrať svoju základnú skupinu (keďže mal lepší vzájomný zápas ako Hoopla Košice 2:1). Následné zmeny ale posunuli na prvé miesto košický tím. Len pre zaujímavosť, oba spomenuté tímy mali skóre 7:4, takže nevieme, čo viedlo organizátorov k výmene na prvom mieste. Tím Old School následne v semifinále nešťastne prehral s  prešovským Tatranom, ale v súboji o tretie miesto jeho hráči vrátili družstvu Hoopla všetko požičané a víťazstvom 2:0 ukázali, kto bol morálnym víťazom mužskej kategórie.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.07.2012 17:33:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.