files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave s treťou výhrou

Futbalisti MFK Zemplín si v stredajšom prípravnom zápase na domácom trávniku po výhre nad Bardejovom 2:1 pripísali na svoje konto už tretie víťazstvo počas prípravy na nový ročník II. ligy. O presné zásahy zverencov trénera Alberta Rusnáka sa postarali v nadstavenom čase prvého polčasu Michal Hamuľak a na začiatku druhého dejstva Pavol Jurčo. Najbližší zápas odohrajú hráči MFK Zemplín v sobotu, keď nastúpia na trávniku corgoňligového Prešova. Doma ich uvidíme v generálke na II.ligy, keď 14. júla privítajú celok Lokomotívy Košice.

Dvaja úspešní strelci: Prvý gól zariadil Michal Hamuľák ...

Spokojnosť s prvým polčasom

Stretnutie s Bardejovom bolo pre MFK Zemplín v tejto časti prípravy premiérovým na domácom trávniku, keďže dosiaľ sa jeho hráči predstavili iba na súperových ihriskách. Zverenci trénera Alberta Rusnáka najskôr triumfovali na pôde Nowého Saczu 3:2 (Jurčo 2, Hamuľák), potom prehrali 0:3 v Rimavskej Sobote a v treťom stretnutí triumfovali nad rezervou ukrajinského Ľvovu gólom Sancheza 1:0. V prvom domácom stretnutí sa im darilo takisto a po výhre 2:1 si na svoje konto pripísali tretie víťazstvo v príprave. „Spokojnosť môžem vyjadriť hlavne s prvým polčasom,“ rozhovoril sa lodivod michalovského celku Albert Rusnák, ktorý následne pokračoval v hodnotení zápasu. „V tejto časti sme ukázali to, čo chceme hrať. Vytvorili sme si viacero šancí, v závere sme strelili vedúci gól,“ skonštatoval Rusnák, ktorý nebol spokojný s úrovňou druhého dejstva. „To určite nie. V niektorých fázach zápasu to vyzeralo tak, ako by sa ani nestretli účastníci druhej najvyššej súťaže. Spokojný teda môžem byť s prvým polčasom a takisto aj s víťazstvom,“ dodal kormidelník MFK Zemplín, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia v sobotu v Prešove.


... o druhý presný zásah sa postaral Pavol Jurčo

Jurčovi to zatiaľ sype

O výsledku zápasu rozhodla pasáž medzi 45.-55. minútou. V nej padli všetky tri góly, dva do siete hostí, jeden do brány domácich. V závere prvého dejstva sa presadil Michal Hamuľák, ktorý do Michaloviec prišiel pred začiatkom prípravy z Vranova. Na jeho presný zásah ešte v 52. minúte stihol odpovedať hosťujúci Lukáš Zápotoka, no na gól Jurčo z 54. minúty už Bardejov odpoveď nenašiel. „Bol to taký typický prípravný zápas. My sme hlavne v prvom polčase ukázali viacero dobrých vecí, no z prevahy sme vyťažili iba jeden gól. To sa nám mohlo stať osudným, no som veľmi rád, že sa mi nakoniec podarilo streliť druhý gól a rozhodnúť tak o našom víťazstve. Na našom dnešnom výkone sa určite dá stavať a po zlepšení nedostatkov si myslím, že to bude len a len lepšie,“ uviedol strelec rozhodujúceho gólu Pavol Jurčo, ktorému to počas prípravy náramne sype, keď vsietil už tri góly. „Je pravda, že teraz dávam góly, no budem oveľa radšej, keď tímu pomôžem svojimi gólmi počas ligovej súťaže,“ uzavrel debatu odchovanec levočského futbalu, ktorý pôsobil aj v Ružomberku, Ličartovciach, Košiciach, Prešove a naposledy obliekal dres účastníka najvyššej Gambrinus ligy Viktorie Žižkov.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.07.2012 14:15:56 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.