files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Presvedčila ho úroveň a ambície

Z Dolného Kubína odišiel do Spartaka Trnava, odkiaľ sa vrátil späť do druholigového celku. Ján Čarnota však sníva o tom, že si opäť zahrá Corgoň ligu a aj preto sa rozhodol podpísať kontrakt s ambicióznymi Michalovcami. "Chceme hrať dobrý a útočný futbal. Som presvedčený, že máme na to, aby sme sa pobili o popredné priečky," uviedol pre profutbal.sk pravý obranca Ján Čarnota.

Chcel prísť už v zime

Do trnavského Spartaka prišli spoločne dvaja bratia Čarnotovci – Patrik a Ján. V prvom tíme sa napokon uchytil len prvý menovaný. Druhý pôsobil v uplynulej sezóne v Dolnom Kubíne a momentálne už zarezáva na michalovskom trávniku. "Je to ambiciózny klub, o ktorom je známe, že funguje lepšie, ako niektoré tímy v Corgoň lige. Najdôležitejšie boli pre mňa ambície a v tomto smere ma Zemplín presvedčil asi najviac," uviedol na margo svojho nového pôsobiska Ján Čarnota: "S Michalovcami som bol v kontakte už od zimy. Chcel som odísť z Dolného Kubína, no v Trnave som nastúpil na jeden zápas, takže som musel dohrať sezónu v Dolnom Kubíne. S pánom Šoltinským som bol v kontakte už niekoľko mesiacov. V lete sme sa definitívne dohodli a som v Michalovciach. Zo šatne som sa poznal s Tomášom Jenčom a Pavlom Jurčom. Ostatní chalani mi boli známi iba z videnia, keď sme hrávali proti sebe," pokračoval v debate rodák zo Starej Ľuborne: "Pocity po príchode do Michaloviec mám veľmi dobré. Zišli sme sa tu správna partia. Ide väčšinou o mladých chalanov a môžem povedať, že som veľmi rád, že som tu."

Ján Čarnota ešte v drese trnavského Spartaka

Hrať útočný futbal

MFK Zemplín Michalovce vstupoval do minuloročnej sezóny s jasným cieľom - vybojovať postup do Corgoň ligy. A aj keď sa spočiatku zdalo, že budú tieto ambície naplnené, zhoda viacerých okolností sa postarala o pravý opak. Ján Čarnota však verí, že mužstvo z východu Slovenska má na to, aby bojovalo o druholigové víťazstvo. "Vždy je lepšie hrať o postup. V novom ročníku chceme hrať dobrý a útočný futbal. Uvidíme, ako to napokon vypáli…," poznamenal pre profutal.sk Ján Čarnota a následne dodal: "Michalovce majú v rámci II. ligy vždy len tie najvyššie ciele. Určite máme na to, aby sme sa pobili o popredné priečky. Káder je mladý, chlapci sú behaví a technicky dobre vybavení. Mužstvo je podľa mňa skvelé. Musíme ešte doladiť nejaké veci, ale som si istý, že je pred nami dobrá sezóna." Posila zadných radov "žlto-modrých" už dávnejšie avizovala, že by sa chcela vrátiť do Corgoň ligy. "To je jasné. Určite áno. Každý hráč chce hrať najvyššiu súťaž. Či už doma alebo v zahraničí," poznamenal Ján Čarnota a na záver ešte dodal: "Verím, že presvedčím trénerov o svojich kvalitách. Dúfam, že sa mi podarí prebojovať sa do základnej zostavy."

Zdroj: profutbal.sk



Uverejnené: 09.07.2012 12:32:17 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.