files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojica nových posíl Iuventy sa zhodla: Chceme uspieť v Európe

V kádri Iuventy Michalovce sa pred začiatkom letnej prípravy objavili dve nové hráčky. Z tureckého Piyanga prišla ľavoruká ukrajinská reprezentantka Julia Snopová a z ruského Rostova Natalia Vinyuková. Obe spomenuté hráčky sme počas sústredenia v Liptovskom Jáne na chvíľu vyspovedali.

Rozdielne cesty

Päťnásobný slovenský ženský hádzanársky majster lovil pred touto sezónou v medzinárodných vodách. V jeho sieti uviazli dve spojky Julia Snopová, ktorá naposledy pôsobila v tureckom Piyangu a Natalia Vinyuková z ruského Rostova na Done. Obe hráčky priviedli do Iuventy rozdielne cesty. Zatiaľ čo dvadsaťšesťročná Snopová vystriedala už šesť klubov, pre Vinyuková bude pôsobenie v Iuvente prvým angažmánom po Rostove. „Pôsobenie v Iuvente bude pre mňa prvým mimo Rostova a prvým za hranicami Ruska. V Rostove som dosiahla niekoľko úspechov, no sama som videla, že potrebujem zmenu. Skúsiť zahraničie bolo pre mňa výzvou a tak som sa rozhodla ponuku michalovského klubu akceptovať,“  uviedla rodáčka z ruského Majkopu. 


Dvojica nových posíl Iuventy Snopová (v strede) a Vinyuková (vpravo) spoločne s Juliou Kučerovou (vľavo)

„Sovietska“ úderka

Obidve hráčky nešli celkom do neznáme prostredia. V michalovskom klube totiž už predtým pôsobila trojica Ukrajiniek Tatiana Trehubová, Aleksandra Krebsová a Julia Kučerová (predtým Bachyrievová). V Iuvente sa tak vytvorila „Sovietská úderka“ hráčok hovoriacich po rusky. „Samozrejme, že pri rozhodovaní o príchode sem som hľadela aj na to, že tu táto trojica hráčok je. Presvedčilo ma aj to. Za dva roky môjho pôsobenia v zahraničí som nemala ani jednu spoluhráčku, s ktorou by som sa mohla porozprávať v rodnej reči. Teraz sa to zmení. Je to vítaná zmena,“ poznamenala ukrajinská reprezentantka Snopová, ktorá následne dodala. „Vychádzam dobre aj s ostatnými spoluhráčkami. Vidím, že tu je výborný kolektív. Dievčatá má k sebe veľmi dobre prijali a ja im to budem chcieť oplatiť na ihrisku.“

Natalia Vinyuková a Julia Snopová prišli s cieľom presadiť sa v Európe

Európa je výzvou

Tak ľavoruká Snopová ako aj bývalá juniorská reprezentantka Ruska Vinyuková majú určité skúsenosti z pohárovej Európy. Snopová si zahrala európske poháre v drese francúzskeho Le Havre, ako aj tureckého Pyianga, Vinyukovej bývalý klub Rostov je takisto pravidelným účastníkov európskych pohárov. Aj na tieto dve hráčky a na ich skúsenosti sa bude spoliehať tréner Ján Packa v stretnutiach II. predkola Ligy majstrov, v ktorom Iuventa narazí na maďarský Ferencvaros Budapešť. „Pohárová Európa je pre mňa výzvou. Mojim tajným snom je zahrať si Ligu majstrov. Teraz nás od tejto súťaže delia dva zápasy a ja verím, že si ju zahráme. Ferencváros bude určite ťažkým protivníkom, no kožu lacno určite nepredáme,“ skonštatovala ukrajinská reprezentantka Snopová, na ktorej slová nadviazala Vinyuková. „Ja to cítim podobne. Prichádzam do ambiciózneho kolektívu, ktorý je majstrom svojej krajiny, no chce sa presadiť aj v Európe. Dúfam, že sa nám to aj podarí,“ poznamenala bývalá ruská juniorská reprezentantka. Práve ona mala v minulej sezóne dočinenia s Ferencvárosom.

Jej Rostov totiž na nestačil v osemfinále PVP na neskoršieho víťaza tohto pohára, keď najskôr prehral v Maďarsku o deväť gólov 23:32 a na jeho vypadnutí nič nezmenila ani domáci výhra 23:22 v odvete. „Ja som v tomto dvojzápase pre zranenia nenastúpila, no z toho, čo som videla, môžem povedať, že ide o kvalitné družstvo. Vtedy mňa, aj moje spoluhráčky vypadnutie s Ferencvárosom veľmi mrzelo. Prvý zápas nám vôbec nevyšiel, keď sme prehrali o deväť gólov. V domácej odvete sme ale po polčase viedli o päť gólov a zdalo sa, že náskok súpera môžeme zmazať. Druhý polčas nám ale nevyšiel a nakoniec sme boli radi, že sme vyhrali aspoň o jeden gól. Dúfam, že teraz to za pomoci mojich nových spoluhráčok maďarskému tímu vrátime a zahráme si Ligu majstrov.“

Peter Brendza



Uverejnené: 19.07.2012 22:41:24 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.