files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla už aj s Vorobeľom, Drotárom a Boržíkom

Hokejisti HK Dukla Michalovce začali druhú fázu letnej prípravy aj s dvoma novými posilami. Vedenie klubu sa na kontraktoch dohodla s dvoma bývalými hráčmi Prešova obrancom Slavomirov Vorobeľom a útočníkom Ľubomírom Cmorejom. Dres Dukly by mali v budúcej sezóne obliekať ajminuloročný kapitán Ivan Boržík a útočník Martin Drotár. Podľa prezidenta klubu Alexandra Černegu do tímu môžu v najbližších dňoch pribudnúť aj ďalšie posily.

Do prípravy Dukly sa zapojil aj minuloročný líder Martin Drotár ...

Prípravu začali s Vorobeľom aj Cmorejom

Minuloročný semifinalista prvej ligy začal druhú fázu letnej prípravy na sústredení v Medzilaborciach. Do prípravy sa trénerskej dvojici Miroslav Ihnačák – Peter Mihaľo zapojilo šestnásť hráčov aj s dvoma novými posilami Ľubomírom Cmorejom a Slavomírov Vorobeľom, ktorý naposledy obliekali dres prvoligového Prešova. „S týmito dvoma hokejistami sme boli dohodnutí už dávnejšie, no dokedy nebola podpísaná zmluva, nechceli sme ich mená zverejňovať. Práve na sústredení sme sa so spomenutou dvojicou definitívne dohodli. V týchto dňoch sme sa na kontrakte dohodli aj s minuloročným najproduktívnejším hráčom Martinom Drotárom a dres Dukly bude v budúcej sezóne obliekať aj minuloročný kapitán Ivan Boržík,“ uviedol novinky z klubu prezident HK Dukla Alexander Černega, podľa ktorého sa okrem už dávnejšie podpísaných hokejistov do prípravy zapojili aj ďalší talentovaní juniori. „Na sústredení s nami sú aj brankár Orlík, obranca Halapy a útočník Banovský. Ďalší juniori sa s nami z rôznych príčin nepripravujú. Onuška má zdravotné problémy, Gavura sa zase zotavuje z nedávnej autonehody. Trojica Zrelák, Halajčík a Mašlanka sa do prípravy prvého tímu odmietla zapojiť.“

... a takisto aj Ľubomír Cmorej, ktorý naposledy hral v Prešove

Na ceste aj ďalšie posily

Káder Dukly tak v posledných dňoch začína naberať reálne kontúry. Podľa prezidenta klubu sa zoznam podpísaných hráčov môžu v najbližších dňoch rozširovať. „Momentálne máme vytvorenú kostru z pätnástich – šestnástich hokejistov, ktorí by mali v nasledujúcej sezóne obliekať dres Dukly. Sme v rokovaní aj s ďalšími hokejistami. Niektorí sú zmluvne viazaní a tak by nebolo fér tentoraz zverejňovať ich mená. Po dohode s klubmi a podpísaní zmluvy sa verejnosť ich mená dozvie,“ poznamenal Černega, podľa ktorého Duklu momentálne najviac tlačí topánka v útoku. „Vieme, ktoré posty potrebujeme posilniť. Je to hlavne útok a takisto potrebujeme ešte minimálne jedného, dvoch obrancov,“ doplnil prezident HK Dukla. Toho mrzí, že do prípravy sa aj napriek jeho snahe nezapojila trojica odchovancov michalovského hokeja Martin Kovaľ, Juraj Minčák a Richard Mašlanka. „Je mi to trochu ľúto, že sa spomenutá trojica do prípravy nezapojila.“

Dukla na sústredení:

Brankári: Lukáš Orlík (prišiel z juniorky), Nikolas Kriška (na skúške z HC Košice), Tomáš Petro

Obrancovia: Štefan Rusnák (naposledy pôsobil vo francúzskom Wasquehal), Jozef Hrubý (naposledy pôsobil v rumunskom HSC Cziksereda), Slavomír Vorobeľ (naposledy pôsobil v Prešove), Maroš Žemba, Ladislav Halapy (prišiel z juniorky), Ivan Boržík.

Útočníci: Richard Šechný, Ľuboš Fajčák, Ľubomír Chovan, Martin Drotár, Ľubomír Cmorej (naposledy pôsobil v Prešove), Miloš Paľovčík, Tomáš Banovský (prišiel z juniorky)

Peter Brendza



Uverejnené: 27.07.2012 14:56:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.