files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

A. Rusnák: Doterajšia bilancia teší, no sme len na začiatku

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sú po troch kolách s plným počtom bodov na prvom mieste tabuľky. Opakuje sa tak situácia z minulej sezóny, keď Michalovčania odštartovali súťaž podobne. Aj preto tréner Rusnák krotí optimizmus a ako povedal, družstvo musí ísť od zápasu k zápasu.

Pán tréner, máte za sebou tretí zápas, v ktorom ste zvíťazili opäť o gól. Po výhrach 2:1 s Dubnicou a Ružinou, ste tentoraz porazili Liptovský Mikuláš 1:0. Ako ste toto stretnutie videli vy?

„Bol to veľmi ťažký zápas. Kvalita tam dneska chýbala. Nedarilo sa nám realizovať naše plány, hoci sme sa na súpera dobre pripravili. Ten hral čo sme od neho očakávali. Nám viazla rozohrávka, takisto som nebol spokojný s prechodom do útoku.“

Vaši zverenci zvládli náročné stretnutie, kde neboli lepším tímom. Pomôžu takéto víťazstvo tím zoceliť?

"Určite. Hráčom slúži ku cti, že nakoniec toto stretnutie dotiahli do víťazného konca. Vyťažili sme z minima maximum a využili asi jedinú gólovú šancu. Takéto víťazstvo určite družstvu pomôže. Dnes zabrali skúsené opory ako Krmpotič, či Gamkrelidze. Ešte raz, môjmu mužstvu slúži ku cti, že tento zápas zvládli a dotiahli ho do víťazného konca."

Herne to však z vašej strany nebolo najideálnejšie ...

"Bohužiaľ, sú aj také zápasy ako proti Mikulášu. Hostia sa zamerali na obranu, prehusťovali stred poľa a táto taktika im aj vychádzala. Herne to možno nebolo podľa predstáv, no najdôležitejšie je, že sme vyhrali. Teraz musíme pozerať nielen na hru, ale aj na výsledky. Chlapci posledný duel zvládli a som veľmi rád, že tri body ostali doma."

Vám podobne ako v minulom kole v Ružinej vyšli striedania. Vtedy ste do hry poslali miesto Danka Immorlana, tentoraz opäť miesto michalovského mladíka Garela. Obaja svojim príchodom hru výrazne oživili.

"V Ružinej som poslal do hry Immorlana. Ten našej hre výrazne pomohol a aj jeho zásluhou sme si pripísali tri body. Tentoraz ho tak vidno nebolo. Garel svojim príchodom družstvu pomohol. Je to typ hráča, ktorý má v sebe niečo, čo v tejto súťaži nevidno. Som veľmi rád, že on, ako aj ostatní novici v tíme dobre zapadli do našej koncepcie a dúfam, že ich hra bude naďalej stúpať nahor."

Danka ste dvakrát striedali. V Ružinej to bolo ešte počas prvého polčasu, proti Mikulášu po prvom polčase. Bolo to pre nespokojnosť s jeho výkonom?

"Nie nebolo. Určite som Danka nestriedal pre zlú výkonnosť. Bolo to preto, že hostia prehusťovali stred poľa a do tejto formácie sme potrebovali iný typ hráča. Musel som na to zareagovať, a tak som poslal do hry Garela. To sa nám nakoniec vyplatilo."

Immorlano vyšiel zápas v Ružinej. Proti Mikulášu už podobný výkon nezopakoval

Obráťme list. Určite vás tešia aj góly útočníkov Hamuľaka a Jurča. Hamuľak rozhodol domáce stretnutie s Dubnicou, Jurčo sa zaskvel rozhodujúcim gólom tentoraz. Našiel už MFK Zemplín konečne tých pravých útočníkov?

"Som veľmi rád, že sa darí obom. Proti Dubnici sa to podarilo Mišovi Hamuľakovi, teraz Jurčovi. Budem veľmi rád, keď to obidvom pôjde aspoň takto, ako teraz. Potrebujeme totiž góly od oboch."

Pavol Jurčo rozhodol stretnutie tentoraz. Pomôže mu podľa vás tento gól v ďalšom účinkovaní v drese michalovského klubu?

"Všetci vieme o jeho kvalitách. Dobrý zápas odohral aj v Ružinej, kde nádherne asistoval pri prvom góle. Som veľmi rád, že to Palimu vyšlo. Ja som ho už pred zápasom nabádal, že sa musí ukázať doma pred vedením, či pred fanúšikmi. To sa mu aj podarilo."

Súťaž ste odštartovali veľmi dobre, keď ste si v troch kolách na svoje konto pripísali tri výhry. Čo hovoríte na túto bilanciu?

„Našim hlavným cieľom pred sezónou bolo dať koletív dokopy. Toto družstvo je totiž nové, keďže zo základnej zostavy v minulej sezóne tentoraz nastupujú iba Krmpotič a Danko. Noví hráči sa musia aklimatizovať a ja som rád, že sa im to aj darí. Je to teda nové mužstvo. Teraz nehľadíme na bilanciu. Ľudia nám tlieskali po Dubnici, dobrý výkon sme podali aj v Ružinej. Máme deväť bodov a tak je to zatiaľ dobré. Táto bilancia ma teší, no sme len na začiatku. Musíme ísť od zápasu k zápasu.“

Po troch kolách vás tentoraz čaká anglický týždeň. Už v utorok totiž nastúpite na zápas Slovnaft Cupu (bývalý Slovenský pohár) v Lučenci. Prispôsobíte na tento duel aj zostavu a dáte príležitosť aj hráčom z lavičky?

"Času na prípravu máme málo, uvidíme ako budú na tom hráči zdravotne, od toho sa bude odvíjať zloženie zostavy."

Peter Brendza



Uverejnené: 06.08.2012 20:48:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.