files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

M. Zahorčák: Tímy ako Juventus Turín na Slovensko nechodia každý deň

Už budúci týždeň sa v Michalovciach uskutoční tretí ročník futbalového turnaja dorastencov Michalovce Cup. Tento ročník je poznamenaný hviezdnou zostavou, keď okrem domácich futbalistov sa na ňom zúčastní aj poľská Legia Varšava, španielsky CF Villarreal, ale najväčšiu divácku pozornosť bude určite pútať taliansky gigant Juventus Turín. O tomto turnaji, ktorý potrvá od utorka 14. – až do štvrtka 16. augusta, sme sa porozprávali s koordinátorom mládeže MFK Zemplín Michalovce Marekom Zahorčákom.

Pán Zahorčák, turnaj Michalovce Cup ste začali organizovať pred troma rokmi. Prečo ste sa k tomuto kroku odhodlali?

"Bolo to hlavne preto, aby naši dorastenci mali konfrontáciu aj s inými družstvami, s akými sa stretávajú v lige. To bol hlavný dôvod. Turnaj sme každý rok posúvali úrovňou vyššie. Napríklad minulý rok sme tu mali reprezentáciu Slovenska do 17 rokov. Tentoraz sa účasťou posunie ešte ďalej."

Prečo ste sa rozhodli presunúť turnaj zo zimy na leto?

"Prvé dva ročníky sa uskutočnili v zimných mesiacoch. Určite si všetci pamätáme, aké bolo počas druhého ročníka počasie. Práve počasie bol prvý dôvod preloženia turnaja. Druhým dôvodom bolo to, že osloveným družstvám viac vyhovoval letný termín a turnaja sa chceli zúčastniť radšej v lete."

Aké máte očakávania od tohto ročníka?

"Už v predošlej odpovedi som predostrel, že chceme aby naši chlapci hrali aj zápasy s inými súpermi, ako zo Slovenska a mali tak medzinárodnú konfrontáciu. Len tá ich totiž môže posunúť ďalej. To je aj jedno z očakávaní, že naši chlapci odohrajú dobre zápasy s kvalitnými zahraničnými celkami. Tie môže pomôcť jednotlivým hráčom, ktorí sa následne môžu podobne ako nedávno Hromada predať do zahraničia. Určite takýto turnaj pomôže aj našim dorastencom."

Marek Zahročák je s účasťou spokojný

Akým systémom sa bude hrať?

"Hrať sa bude systémom každý s každým, takže, spolu uvidia diváci šesť zápasov. Všetky sa uskutočnia na hlavnom ihrisku štadióna MFK Zemplín.“

Ide o dorastenecký turnaj. Aké vekové kategórie sa na ňom zúčastnia?

"Michalovce Cup sú dorasteneckým turnajom. Zúčastnia sa na ňom družstvá starších dorastencov, no je možné, že na ňom uvidíme aj niekoľko mladších chlapcov."

Tretí ročník prináša hviezdne obsadenie, keď sa turnaja zúčastnia okrem domácich futbalistov aj poľská Legia Varšava, španielsky Villarreal, no najväčšiu divácku pozornosť bude určite pútať taliansky gigant Juventus Turín. Čo hovoríte na túto účasť?

"Je to vynikajúce, že sa nám podarilo k účasti presvedčiť takéto tímy. Juventus Turín totiž nechodí na Slovensko každý deň. V prípade Talianov a Španielov sme využili naše kontakty. Legia Varšava tu bola aj minulý ročník. Pôjde o kvalitný turnaj a divák si určite príde na svoje. Ešte raz, sme radi, že sme získali takúto účasť."

Turnaja sa zúčastní aj španielsky CF Villarreal. Ten je družobným mestom Michaloviec. Bolo aj to dôvodom k tomu, že ste spomenutý tím na turnaj pozvali?

"Určite zavážilo aj to. K jeho účasti nám pomohli aj naši zahraniční priatelia, s ktorými má klub nadštandardné vzťahy. Toto družstvo sme do Michaloviec volali už vo viacerých kategóriách, no vždy to na niečom spadlo. Som veľmi rád, že sa to tentoraz podarilo a Villarreal k nám príde. Musím povedať, že tento tím má výborne prepracovanú mládežnícku akadémiu a tak tu určite príde so silným výberom hráčov, o ktorých môžeme v budúcnosti veľa počuť." 


K účasti ste presvedčili aj najúspešnejší poľský klub – Legiu Varšava. Tá sa na turnaji zúčastnila aj v minulosti. Prečo ste sa rozhodli pozvať aj tento tím?

"Je to hlavne preto, že s týmto klubom máme vynikajúce vzťahy. Tie som nadviazal na svojej stáži zhruba pred troma rokmi. Odvtedy máme s Legiou výborné vzťahy a tentoraz sme ich využili na pozvanie tohto klubu na Michalovce Cup. Ide navyše o kvalitné družstvo. Legia je obhajcom prvenstva z minulého ročníka a to hovorí za všetko."

Najväčším lákadlom pre divákov je však taliansky gigant Juventus Turín. Pomohlo k pozvaniu tohto klubu aj to, že prednedávnom do neho prestúpil z vašich štruktúr šestnásťročný Jakub Hromada?

"Určite zavážilo aj to. Pri prestupe Jakuba Hromadu sme s týmto klubom nadviazali vynikajúce kontakty. V prvom rade ale ide o európskeho giganta, ktorý určite priláka diváka do hľadiska."

Apropo, ohľadom Jakuba Hromadu. Máte informácie o tom, že by sa tohto turnaja mal zúčastniť aj on?

"To momentálne neviem povedať. Prišla nám širšia súpiska tímu, ktorý by sa mal zúčastniť. Je na ňom aj Jakubovo meno, ale či sa tretieho ročníka Michalovce Cup aj zúčastní vám teraz povedať neviem."

Boli v hre o účasť na turnaji aj nejaké iný tímy?

"Mali sme oslovené aj ďalšie veľkokluby, ale tie už mali tento termín obsadený a takže z ich účasti zišlo."

Obráťme trochu list. Práve počas víkendu začínajú súťaž aj vaše dorastenecké tímy. Tie vo svojom úvodnom vystúpení privítajú na vlastnom trávniku Slovan Bratislava. Bude to akýsi predkrm pred tretím ročníkom Michalovce Cup?

"Slovan je určite historická značka. V dorasteneckých súťažiach ale nejde o takú kvalitu, akú majú možno iné družstvá. Aj preto zápasy proti tomuto klubu neberiem nejak extra vážnejšie, ako proti iným tímom. Samozrejme, ako som už povedal, Slovan je historická značka a keď to niekto chce brať ako predkrm, tak nech sa páči."

S akými cieľmi vstupujú dorastenecké tímy do nového ročníka?

"My nejaké extra ciele v tejto kategórii nemáme. Našim jediným a najdôležitejším cieľom je vychovávať hráčov pre A - mužstvo. Keď sa pozrieme na súpisku prvého tímu – môžeme povedať, že sa nám to aj darí. Samozrejme, budeme radi, keď sa našim obidvom dorasteneckým tímom bude v prvej lige dariť.“

ROZPIS TURNAJA

Utorok 14. augusta: Michalovce - Villarreal (19.30).

Streda 15. augusta: Villarreal - Legia (17.00), Michalovce - Juventus (19.30).

Štvrtok 16. augusta: Juventus - Legia (11.00), Michalovce - Legia (17.00), Juventus - Villarreal (19.30).

Peter Brendza



Uverejnené: 08.08.2012 15:41:29 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.