files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla začína v Miškolci

Hokejisti HK Dukla Michalovce v utorok odštartujú sériu jedenástich prípravných zápasov, keď o 18.00 nastúpia na ľade štvrtého tímu MOL – ligy Miškolca. Trénerovi Ihnačákovi bude k dispozícii aj Peter Čížek, ktorý naposledy pôsobil vo francúzskom druholigovom Cergy.

Aj s Petrom Čížekom

Duklu čaká v utorok o 18.00 po týždňovej účasti na ľade prvý prípravný zápas, v ktorom jej hokejisti nastúpia na ľade maďarského Miškolca. Trénerovi Miroslavovi Ihnačákovi v tomto stretnutí bude k dispozícii aj útočník Peter Čížek, ktorý sa s tímom pripravuje od štvrtka. Čížek michalovským priaznivcom nie je úplnou neznámou, keďže dres Dukly obliekal aj v sezóne 2010/2011, ktorá bola poznačená aj žltačkou. Tento útočník práve počas rozbehnutej sezóny prišiel z Bardejova a za Duklu zaznamenal v šestnástich zápasoch deväť bodov za šesť gólov a tri asistencie. Dvadsaťštyriročný útočník sa vracia po ročnom pôsobení v druholigovom francúzskom Cergy. Tam v minulej sezóne odohral dvadsaťtri zápasov, v ktorých zaznamenal 35 bodov za 14 gólov a 25 asistencií. Odchovanec košického hokeja sa chce vrátiť na Slovensko a v Michalovciach je zatiaľ na skúške. „Určite dostane príležitosť. Tréner Ihnačák si ho chce otestovať, podobne ako mladých Košičanov Šimčáka a Krehlíka,“ poznamenal športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák. My len dodajme, že v bráne by mal dostať príležitosť michalovský odchovanec Samuel Gubík, ktorý naposledy pôsobil v Prešove.  

Peter Čížek v drese Dukly

Kozmopolitné družstvo  

Najbližší súper hokejistov Dukly maďarský Miškolc, ktorý sa oficiálne volá Miskolci Jegesmedve JSE skončil v minulej sezóne MOL - ligy, ktorá zahŕňa maďarské a rumunské tímy na štvrtom mieste.Určite pôjde o kvalitného súpera, ktorý nás dobre preverí. V jeho radoch pôsobí viacero zahraničných hráčov a tak očakávame ťažký zápas,“ poznamenal Tirpák k prvému súperovi v rámci prípravy. Miškolc je naozaj kozmopolitným družstvom. V minulej sezóne družstvo viedol Kanaďan Tim Kehler, ktorého pred sezónou nahradil Švéd Kjell G. Lindqvist. Káder družstva tvorí viacero maďarských reprezentantov (napríklad aj brankár Krisztian Budai), ktorých dopĺňa zmes legionárov zo Švédska a Kanady. V tíme pôsobí aj dvojica Slovákov obranca Ľubomír Chmelo, ktorý je známy pôsobením v Košiciach a takisto aj odchovanec spišskonovoveského hokeja, útočník Martin Saluga.     

Kalendár prípravných zápasov

Prípravné zápasy
14. 8. Miskolc - Michalovce
17. 8. Prešov - Michalovce
21. 8. Trebišov - Michalovce
24. 8. Bardejov - Michalovce
27. 8. Michalovce - Miskolc
28. 8. Michalovce - Sanok
31. 8. Sanok - Michalovce
4. 9. Michalovce - Prešov
7. 9. Michalovce - Bardejov
11. 9. Michalovce - Nowy Targ
14. 9. Michalovce - Trebišov (generálka)

Peter Brendza



Uverejnené: 13.08.2012 16:57:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.