files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trojica Michalovčanov v tíme HK Orange 20

V kádri hokejovej reprezentácie do 20 rokov, ktorá funguje pod názvom HK Orange 20 a bude pôsobiť striedavo v najvyššej extralige, ako aj prvej lige, sú momentálne traja odchovanci michalovského hokeja. K dvom dávnejšie avizovaným Matejovi Hinďošovi a Petrovi Boltunovi, pribudol pred niekoľkými dňami aj Richard Mašlanka. Všetci traja sa ocitli aj v najnovšej nominácii na Tatranský pohár, kde sa dvadsiatka stretne s Popradom, Košicami, či Trenčínom. Následne odchádzajú zverenci trénera Ernesta Bokroša na turnaj do rakúskeho Salzburgu. V nominácii na Tatranský pohár sa objavil aj štvrtý hráč spätý s Michalovcami - Filip Podsedlý, ktorý v minulej sezóne odohral v drese Dukly niekoľko zápasov. 

Trojica po zisku titulu majstra Slovenska v košickom doraste. Zľava Peter Boltun, Richard Mašlanka a Matej Hinďoš.

Dobrá vizitka pre klub

To tu ešte nebolo. V aktuálnej nominácii slovenského hokejového reprezentačného tímu do 20 rokov, ktorý funguje pod názvom HK Orange 20 sa ocitla až trojica odchovancov michalovského hokeja. V tíme sa od začiatku pripravuje dvojica Peter Boltun a Matej Hinďoš, ktorí sú už hráčmi HC Košice. Práve s týmto tímom v minulej sezóne oslavovali majstrovský titul v juniorskej súťaži. Pred niekoľkými dňami do tímu pribudol aj ďalší odchovanec michalovského hokeja - Richard Mašlanka. „Myslím si, že je to dobrá vizitka pre klub. My traja sme spolu hrali už od mladších žiakov. Na ľade aj mimo neho si veľmi dobre rozumieme,“ poznamenal Mašlanka, ktorý je ako jediný z hráčskej trojice ešte oficiálne hráčom michalovského klubu. Na jeho slová nadviazal aj útočník Peter Boltun. „Je to výborný pocit, že až traja odchovanci michalovského hokeja sme sa ocitli v reprezentačnom tíme. Je to takisto ukážka, že v Michalovciach sa s mládežou pracuje dobre. Bolo by veľmi pekné, keby sme mali aj my nasledovníkov a v reprezentačných tímoch sa objavovali aj ďalší Michalovčania.“  My len dodajme, že táto trojica sa už stretla v drese košického dorastu, kde sa v sezóne 2008/2009 tešili z majstrovského titulu.

Peter Boltun v reprezentáciách figuruje od pätnástich rokov

Mašlanka zatiaľ len na skúšku

Najkratší čas v tíme HK Orange 20 strávil Richard Mašlanka. Devätnásťročný útočník, ktorý letnú prípravu začal v žilinskej juniorke, sa do prípravy reprezentačného tímu dostal až v týchto dňoch. „Tréner Bokroš mi minulý týždeň zavolal, žeby ma rád videl v zápase SR 20 proti Martinu. Po tomto sme sa dohodli, že ostanem v tréningovom procese a zasiahnem aj do zápasov na blížiacom Tatranskom pohári,“ uviedol Mašlanka, ktorý bol v minulej sezóne kapitánom michalovskej juniorky a niekoľkokrát zasiahol aj do zápasov Dukly. Po minulej sezóne odišiel skúsiť šťastie do žilinskej juniorky, s ktorou sa pripravoval od začiatku leta. „V Žiline stále pôsobím, momentálne som na skúške v projekte Orange 20. Z Michaloviec som do Žiliny odišiel kvôli vyššej súťaži. Tiež si nemyslím, že v Michalovciach majú záujem stavať na mladých hráčoch,“ podotkol odchovanec michalovského hokeja, ktorého momentálnym cieľom je uplatniť sa v reprezentačnom tíme. „Keďže som momentálne na skúške, určite je mojou prioritou presvedčiť trénerov aby si ma tu nechali.“

Boltunov sen sú MS v ruskej Ufe

Najväčšie skúsenosti s reprezentačnými výbermi má Peter Boltun. Ten v nomináciách juniorských reprezentačných trénerov figuruje pravidelne. „Moja reprezentačná kapitola začala asi v pätnástich rokoch, keď som sa zúčastnil úvodného kempu pre túto kategóriu. Mne sa doň podarilo prebojovať. Pamätám si, že prvý turnaj v drese slovenskej reprezentácie som odohral v českej Ostrave,“ uviedol dravý krídelník. Jeho najbližším cieľom je účasť na MS do 20 rokov, ktoré sa na prelome rokov uskutočnia v ruskej Ufe. „Tento svetový šampionát ma naozaj láka. Je to môj hlavný cieľ. Každý rok v decembri a januári sledujem majstrovstvá sveta tejto kategórie a dúfam, že tentoraz v Ufe chýbať nebudem. Je mojím snom sa tam dostať,“ dodal Boltun, ktorý si spolu s Matejom Hinďošom, dres s dvojkrížom na prsiach obliekol aj pred dvoma rokmi na MS do 18 rokov v Nemecku.


Richard Mašlanka je v HK Orange na skúške

Na materský klub nezanevreli

Obaja útočníci nezanevreli ani na svoj materský klub. V budúcnosti by tu radi pôsobili a michalovskému klubu vrátili požičané. „To je samozrejme. V blízkej, či vzdialenej budúcnosti, by som si chcel zahrať v materskom klube. Možno sa mi to podarí po majstrovstvách sveta v ruskej Ufe. Nechcem ale nič predbiehať. Momentálne sa sústredím na pôsobenie v dvadsiatke,“ poznamenal Boltun, na ktorého slová nadviazal Mašlanka. „Každý hráč by chcel pôsobiť vo svojom rodnom klube. Ja nie som výnimkou. Momentálne ale chcem skúsiť, či sa dokážem presadiť vo vyššej súťaži. Aj preto som uprednostnil žilinskú juniorku pred Michalovcami. Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Dres Dukly by som ešte určite obliecť chcel.“

Nominácia SR 20 na Tatranský pohár 2012 v Poprade (23 . – 25. 08. 2012):
Brankári: Adam Nagy (Dukla Trenčín), Patrik Romančík (HK 36 Skalica)
Obrancovia: Tomáš Rusina (MHK Dolný Kubín), Robert Mikeska (HK 36 Skalica), Patrik Luža (HC Slovan Bratislava), Tomáš Tkáč (HC Košice), Pavol Pavešic (HK 91 Senica), Richard Buri, Karol Korím (obaja HC Nitra), Michal Pospíšil, Zdenko Tóth (obaja HKm Zvolen), Tomáš Nechala (Dukla Trenčín)
Útočníci: Dominik Fujerík,  Milan Kolena (obaja HC Martin), Peter Boltun, Matej Hinďoš, Filip Podsedlý, Matúš Matis (všetci HC Košice), Michal Uhrík (MHK 32 Liptovský Mikuláš),  Richard Mašlanka (HK Mládež Michalovce), Adrián Lipovský (MsHK Žilina), Patrik Korytko (HK 99 Ružinov Bratislava), Viktor Fekiač (HKm Zvolen), Bruno Mráz (HC Slovan Bratislava), Andrej Bíreš (HC 05 Banská Bystrica).

Realizačný tím: Roman Ulehla (manažér), Ernest Bokroš (tréner), Milan Hovorka, Juraj Chabada (asistenti trénera), MUDr. Milan Petro (lekár), Ľuboš Ondrejka (fyzioterapeut), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér).

Peter Brendza



Uverejnené: 22.08.2012 15:22:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.