files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ostane MFK Zemplín na čele aj po víkende?

Futbalisti MFK Zemplín odštartovali jesennú časť druhej lige výborne. Z piatich zápasov si štyrikrát na svoje konto pripísali víťazstvo a s dvanástimi bodmi sú na prvom mieste tabuľky. To, či na tomto mieste ostanú aj po víkende sa rozhodne v sobotu, keď nastúpia na ihrisku druhej Dunajskej Stredy, ktorá je ako jediný tím zatiaľ bez prehry a s dvoma inkasovanými gólmi má druhú najlepšiu obranu v súťaži. Apropo, futbalisti MFK Zemplín v piatich kolách zaznamenali desať gólov, čo je zo všetkých tímov najviac. V sobotu v Dunajskej Strede sa teda proti sebe stretnú druhá najlepšia obrana s najlepších útokom.

Idú od zápasu k zápasu

Zverenci trénera Alberta Rusnáka zaznamenali z piatich doterajších zápasov štyri výhry, čo ich vyšvihlo na prvé miesto v tabuľke. „My na to určite nehľadíme tak, že sme na prvom mieste. Ešte je totiž len začiatok a prakticky celá súťaž je pred nami. Ideme od zápasu k zápasu,“ uviedol stredopoliar MFK Zemplín Georgii Gamkrelidze. Michalovskí futbalisti naposledy triumfovali na domácom ihrisku, keď v gólovej prestrelke porazili Bardejov 4:3. V tomto stretnutí sa im podaril nevídaný obrat, keď v 13. minúte síce prehrávali 0:2, no štyrmi gólmi v rade otočili priebeh stretnutia. Hosťom sa síce v závere podarilo skorigovať, no domáci hráči si nakoniec víťazstvo ustrážili. „Bol to určite veľmi ťažký zápas. Rýchlo sme prehrávali, no zápas sme silou vôle otočili. Je to pre nás cenné víťazstvo,“ podotkol Gamkrelidze, ktorý je po odchode Pavla Ruskovského služobne najstarším hráčom MFK Zemplín.  

Dvorný nahrávač Georgii Gamkrelidze

Ťažký súper

Práve gruzínsky legionár je v tejto sezóne dvorným nahrávačom na góly. V prvých piatich kolách zaznamenal päť asistencií na gól svojich spoluhráčov. „Tomu som veľmi rád. Vždy keď vidím voľného spoluhráča, rád mu prihrám. Veľmi ma teší, že chlapci profitujú z mojim prihrávok,“ poznamenal dvadsaťštyriročný stredopoliar, ktorý so svojimi spoluhráčmi odohrá najbližší zápas na pôde Dunajskej Stredy. Tá je momentálne na druhom mieste tabuľky s jednobodovou stratou za MFK Zemplínom. Bude to teda zápas o prvé miesto tabuľky. „Čaká nás ťažký protivník, ktorý ešte v minulej sezóne hral najvyššiu súťaž. V jeho radoch figuruje viacero skúsených hráčov. Aj preto očakávam ťažký zápas, navyše v Dunajskej Strede je dosť špecifické prostredie. Dúfam, že sa cez všetko prenesieme a aj po víkende zostaneme na prvom mieste tabuľky,“ dodal na záver Gamkrelidze. My len dodajme, že v zápase určite nenastúpi Stanislav Danko, ktorý si privodil zranenie počas stredajšieho tréningu.  

Tabuľka
1. Michalovce    5    4    0    1  10:8   12
2. Dun. Streda     5    3    2    0    5:2    11
3. Senec              5    3    1    1    5:1   10
4. Dubnica           5    2    2    1    7:3    8
5. Podbrezová      5    2    2    1    5:3    8
6. Šaľa               5    2    1    2    7:5    7
7. L. Mikuláš        5    1    3    1    2:2    6
8. Bardejov          5    1    1    3    8:9    4
9. Rim. Sobota      5    1    1    3    3:8    4
10. Dolný Kubín     5    0    3    2    6:9    3
11. Ružiná            5    0    3    2    5:9    3
12. Šamorín         5    0    3    2    3:7    3

Program 6. kola
Sobota 25. augusta, 16.h: Šamorín - Liptovský Mikuláš, Šaľa - Ružiná, Bardejov - Dubnica, Dunajská Streda - Michalovce, Podbrezová - Rimavská Sobota, Dolný Kubín - Senec.

Peter Brendza



Uverejnené: 24.08.2012 13:12:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.