files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s dvoma prehrami

Hokejisti HK Dukla Michalovce odohrali počas predchádzajúcich dní dva domáce prípravné zápasy za sebou. V ani jednom sa im nedarilo. Najskôr v pondelok podľahli maďarskému Miškolcu 7:8 po samostatných nájazdoch a v utorok jej hráči nestačili ani na poľský Sanok, keď prehrali 3:7. Aj napriek týmto prehrám tréner Miroslav Ihnačák videl v hre svojho celku aj pozitíva. Opäť je v hre otázka posilnenia kádra, keď podľa michalovského lodivoda družstvo potrebuje posilniť tak v obrane, ako aj v útoku. Prvou posilou by mal byť obranca Ján Šeliga, ktorý v Dukle pôsobil aj v minulej sezóne. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia v piatok v Sanoku, potom ich čakajú štyri domáce zápasy, v ktorých postupne privítajú Prešov (utorok 4.9.), Bardejov (piatok 7.9.), Nowý Targ (utorok 11.9.) a Trebišov (piatok 14.9.).



K pozitívnym zjavom patril aj Ľuboš Fajčák


Pozitíva aj negatíva
Dukla sa po troch prípravných stretnutiach na ľade súpera konečne predstavila aj domácim fanúšikom. Tých ale s uhratými výsledkami určite nenadchla. V medzinárodných previerkach totiž jej hráči najskôr podľahli vicemajstrovi Maďarska Miškolcu 7:8 po samostatných nájazdoch (info zo zápasu nájdete tu) a potom aj poľskému majstrovi Sanoku 3:7 (info zo zápasu nájdete tu). Varovný prst je potrebné zdvihnúť hlavne nad ich obrannou hrou. Dukla totiž vo dvoch zápasoch inkasovala až štrnásť gólov. Videli sme však aj pozitíva. Hlavne v stretnutí s maďarským celkom Dukla ukázala aj svoju lepšiu tvár. V záverečnej tretine sa totiž zverenci trénera Ihnačáka vrátili do zápasu, keď zo stavu 1:6 vyrovnali na 7:7. V samostatných nájazdoch ale boli úspešnejší Maďari. Iní priebeh malo stretnutie so Sanokom. V ňom boli hostia počas celého stretnutia lepším tímom a zaslúžene vyhrali. Tréner Miroslav Ihnačák síce videl v hre aj negatíva, no u svojich zverencov vyzdvihol aj pozitíva. „Vedeli sme, čo nás čaká. Stretli sme sa so silnými súpermi. Sanok je majstrom Poľska, Miškolc bol vo finále tamojšej ligy. Takéto zápasy nám dajú veľmi veľa. Aj keď sme prehrali obidva zápasy, vidím to celkom pozitívne. Potešilo ma, že v stretnutí s Miškolcom sme sa vrátili do zápasu, keď sme z 1:6 vyrovnali na 7:7. Navyše v závere trafil Vorobeľ žrďku a teda sme mohli aj vyhrať. Samozrejme, vyskytli sa aj negatíva. Určite máme do začiatku súťaže na čom pracovať,“ poznamenal michalovský lodivod, ktorý vo svojej bohatej hráčskej, či trénerskej kariére len málokedy zažil situáciu, keď dá družstvo sedem gólov, no zápas nevyhrá. „Takéto situácie sa vyskytli len málokedy. Ešte z hráčskej kariéry si pamätám, že sme vyhrali v Litvínove 11:9. No uznávam, je to dosť netradičná situácia, keď strelíme sedem gólov a zápas nevyhráme.“


Potrebujú posilniť
Posledné prípravné zápasy ukázali aj to, že káder Dukly potrebuje nutne doplniť kvalitou.  Družstvo sa musí posilniť v obranných radoch a takisto mu chýba útočník s nosom na góly. Navyše, znova sa vyskytol problém s brankárskym postom, keďže traja michalovskí golmani inkasovali za dva zápasy až štrnásť gólov. „Jednoznačne potrebuje posilniť. Bol by som rád, keby do družstva pribudol ešte minimálne jeden obranca, chceme dotiahnuť aj nejakého útočníka a urgentne zháňame ešte jedného golmana,“ podotkol lodivod Dukly. Hneď jeden deň po zápase so Sanokom nastal prvý pohyb v kádri. Do družstva totiž pribudol obranca Ján Šeliga, ktorý v tíme pôsobil aj v minulej sezóne. Odchovanec žilinského hokeja sa počas letnej prípravy pokúšal presadiť vo svojom materskom klube, no keďže sa mu to nepodarilo, tak sa znova rozhodol kývnuť na ponuku Dukly. Šeliga by sa v Michalovciach mal objaviť zajtra a trénerovi Ihnačákovi by mal byť k dispozícii už na piatkovú odvetu so Sanokom.



Ján Šeliga zrejme opäť oblečie michalovský dres

Ďalší program Dukly v príprave
31. 8. Sanok - Michalovce
4. 9. Michalovce - Prešov
7. 9. Michalovce - Bardejov
11. 9. Michalovce - Nowy Targ
14. 9. Michalovce - Trebišov (generálka)

Peter Brendza



Uverejnené: 29.08.2012 20:07:14 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.