files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand začína v piatok v Košiciach

Hádzanári Hc winLand v piatok načnú svoju druhú extraligovú sezónu. V prvom kole Tipos Extraligy cestujú michalovskí hádzanári do Košíc, kde si zmerajú sily s tamojším 1. MHK Košice. Práve Košice nastavili v minulej sezóne winLandu stopku v štvrťfinále play-off, v ktorom zvíťazili 3:1 na zápasy. Zverenci trénera Ľuboša Hudáka tak budú môcť vrátiť svojím súperom toto vyradenia aj s úrokmi.


V generálke tretí
Hráči Hc winLand absolvovali v príprave sedem zápasov, v ktorých sa z výhry tešili iba raz, keď vo svojom záverečnom vystúpení porazili poľský Czuwaj Przemysl 30:28. V ostatných dueloch ťahali za kratší koniec. „Síce sme vyhrali iba raz, no naša výkonnosť stúpala každým zápasom. V ani jednom stretnutí sme ale nepodali zlý výkon a ani jeden sme vyslovene nezbabrali,“ uviedla predsezónna akvizícia winLandu Patrik Hruščák, ktorý bol s 38 gólmi v príprave najlepším strelcom tímu. „Každým zápasom sme sa zlepšovali. Na záverečnom turnaji v Mielci sa už na našu hru dalo pozerať. Kvalitne obsadený turnaj, kde sme sa stretli s poľským Mielcom, či Przemyslom a ukrajinským Zaporožím, sme mohli aj vyhrať, Chýbal nám len kúsok,“ podotkol Hruščák, ktorý so svojimi spoluhráčmi skončil v generálke na treťom mieste, keď po tesných prehrách s Mielcom (26:29) a Zaporožím (24:25) vo svojom záverečnom vystúpení zdolali Przemysl (30:29) a skončili tak na bronzovej priečke.  

Zápas proti svojim
Práve pre Hruščáka bude zápas proti Košiciam špecifickým. Ten totiž dosiaľ obliekal v extralige iba dres Košíc a hneď v prvom zápase za Michalovce nastúpi proti svojmu materskému klubu. „Pre mňa to bude určite špecifickejší zápas, ako pre ostatných chlapcov. Prvýkrát od svojich pätnástich rokov sa budem v košickej hale prezliekať v inej šatni, ako domácej. Určite sa na tento duel teším,“ poznamenal odchovanec košickej hádzanej. Ten mohol trénerovi Ľ. Hudákovi pomôcť cennými radami. „Poznám prakticky celý káder nášho piatkového súpera. Síce sa tam po sezóne dosť pomenilo, no Košice budú podľa mňa opäť silným tímom. V žiadnom prípade ich netreba podceniť. Myslím si, že keď podáme výkon na hranici našich možností, z Košíc by sme bez bodu odchádzať nemali,“ dodal Hruščák, ktorý bol v minulosezónnej štvrťfinálovej sérii hlavným strojcom postupu Košíc cez Michalovce. Tentoraz však už bude stáť na druhej strane.



1.kolo Tipos Extraligy: Piatok 31. augusta: 18.00: 1. MHK Košice - HC winLand Michalovce, HC Štart Nové Zámky - Tatran Prešov.
Sobota 1. septembra: 18.00: MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava, HK Topoľčany - HC SPORTA Hlohovec.
HáO TJ Slovan Modra - voľný žreb

Peter Brendza



Uverejnené: 31.08.2012 09:09:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.