files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín doma pustil perie

Futbalisti MFK Zemplín stratili domácu stopercentnosť. V 7. kole II. futbalovej ligy totiž na vlastnom trávniku podľahli Podbrezovej 0:1 (0:0) a v tabuľke klesli na piate miesto.

Zápas o jednom góle

Solídna divácka návšteva (2230) veľa futbalovej krásy v sobotu večer nevidela. Hral sa totiž medzišestnástkový futbal, v ktorom obe družstvá čakali na chybu súpera. Tá prišla na michalovskej strane, a tak sa z troch bodov tešili hostia.  V prvom polčase mali viac z hry domáci, no okrem troch nebezpečných centrov a dvoch striel mimo brány. z prevahy nevyťažili nič.  Do druhej časti nastúpila iná Podbrezová. Jej hráči si vytvorili prevahu v strede poľa a prakticky po jedinej šanci v zápase rozhodli o svojom víťazstve. „Bol to zápas o jedinom góle. Strelil ho súper a preto vyhral,“ skonštatoval na úvod tréner MFK Zemplín Albert Rusnák.     

Róbert Kovaľ bol v sobotu azda jediným svetlým zjavom

Rozhodla efektivita

Michalovskí futbalisti nastúpili na stretnutie 7. kola s cieľom nestratiť domácu stopercentnosť. To sa im ale nepodarilo, keď zápas rozhodol v 70. minúte hosťujúci Tubonemi. Chvíľku predtým mal gól na kopačkách striedajúci Regáli, ktorý však v čistej šanci trafil vybiehajúceho golmana Hanáka. Hneď z následného protiútoku sa presadili hostia. „Bol to veľmi dôležitý moment. Náš útočník svoju šancu nevyužil, hostia áno. Tak ako sme tento zápas prehrali, mohli sme ho vyhrať. Rozhodla lepšia efektivita hostí, ktorí prakticky z prvej šance skórovali,“ poznamenal Rusnák, ktorý sa v zápase musel zaobísť bez zranených, či chorých Gamkrelidzeho, Hamuľaka a Danko. „Ja určite nemám chlapcom čo vytknúť. Bojovali, no na výhru to nestačilo. V týždni sme mali veľkú maródku. Zranení jednoznačne chýbali. Bolo to jasne vidno. Hrali sme prakticky bez stredu zálohy, kde nám títo chlapci chýbali. Nenahradil ich ani Immorlano. Práve tam nám chýbala kvalita a myslím si, že aj preto sme tento zápas dnes prehrali,“ dodal na záver michalovský tréner. My len dodajme, že okrem zranených hráčov mu chýbal aj bývalý kapitán Milan Krmpotič. Tomu skončila v auguste zmluva a na novej sa s vedením klubu nedohodol. Chorvátsky legionár, ktorý v minulej sezóne prišiel z českého Vlašíma, tak v Michalovciach po ročnom pôsobení skončil.

Naša poznámka

Kapitán opustil loď

Sobotňajší zápas nastavil futbalistom MFK Zemplín pravé zrkadlo. Doteraz totiž v domácich stretnutiach privítali súperov z dolnej polovice tabuľky a až stretnutie s Podbrezovou, ktorá je vážnym ašpirantom na postup, malo ukázať, na čo družstvo má. A ukázalo veľa. Podbrezovej stačil na tri body výkon na pol plynu, keď až v druhom polčase jej hráči ukázali svoju silu. Obrovský rozdiel sa ukázal v strede poľa, kde Michalovce nenašli okrem Kovaľa, ani jedného hráča, ktorý by sa vyrovnal svojim súperom. Chýbal nám akýsi srdciar, ktorý by stmelil kolektív. Takým bol napríklad bývalý kapitán Milan Krmpotič. Toho bolo v zápasoch celé ihrisko, burcoval svojich spoluhráčov, nabádal k aktivite. Bohužiaľ, chorvátsky legionár už v tíme nie je. Vedenie klubu sa s ním totiž nedohodlo na podmienkach novej zmluvy. Kapitán teda musí opustiť svoju loď. Asi sa nič svetoborné nestalo. Už sme si totiž zvykli, že v Michalovciach (a to nielen pri futbale) hráči prichádzajú a odchádzajú. Teraz je na rade vedenie klubu. Musí zohnať za Krmpotiča adekvátnu náhradu, a to podotýkame adekvátnu. Musia urýchlene nájsť nového šéfa obrany. Stopérsky post je totiž veľmi dôležitý a podľa nášho názoru je stavať ho na zranenia náchylnom Hruškovi, nenápadnom Vernonovi, či mladíkoch Podhorínovi a Korijkovi, veľká trúfalosť. Uvidíme teda, čo prinesú najbližšie dni.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.09.2012 13:28:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.