files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla opäť doma, tentoraz privíta Bardejov

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa v piatok opäť predstavia na domácom ľade, keď už o 16.30 (začiatok bol posunutý kvôli stretnutiu Tipos Extraligy hádzanárov Michalovce - Považská Bystrica) privítajú minuloročného víťaza I. ligy Bardejov. Aj napriek silnému súperovi si chce Dukla po piatich prehrách napraviť chuť a konečne si na svoje konto pripísať víťazstvo.

Peter Čížek strelil v príprave štyri góly

Doplácajú na nepriazeň šťasteny

Dukle sa v príprave zatiaľ príliš nedarí. Jej hokejisti absolvovali sedem prípravných zápasov, z ktorých zaznamenali jednu výhru a šesť prehier. Najskôr prehrali 3:6 na ľade maďarského Miškolca, potom síce zaznamenali výhru 4:3 v Prešove, no následne prišla séria piatich prehier v rade. Začali ju na ľade Bardejova (0:4), pokračovali domácimi prehrami s Miškolcom (7:8 sam. nájazdy), Sanokom (3:7), ako aj v Sanoku (4:5 po sam. nájazdoch). Naposledy zverenci trénera Ihnačáka opäť prehrali doma, keď nestačili na Prešov, ktorému opäť podľahli po samostatných nájazdoch 2:3.  „Samozrejme, to že prehrávame nás neteší,“ poznamenal michalovský útočník Peter Čížek, ktorý sa v príprave zatiaľ presadil štyrikrát. „Treba povedať, že ani jedna prehra, okrem domáceho stretnutia so Sanokom nebola vysoká. Sme v ťažkej príprave, a to sa podľa mňa odzrkadľuje na výsledkoch. Trikrát v rade sme prehrali na samostatné nájazdy, a tak doplácame aj na nedostatok šťasteny. Dúfam, že sa tá šťastena otočí aj k nám a v majstrovskej súťaži nám bude priať viac,“ uviedol útočník Dukly, ktorý v minulej sezóne pôsobil v druholigovom francúzskom Cergy, kde v 23 zápasoch zaznamenal 35 bodov za 14 gólov a 21 asistencií.

V Michalovciach našiel mnoho známych

Práve Čížek neprišiel do neznámeho prostredia. Dres Dukly totiž tento košický odchovanec obliekal aj počas sezóne 2010/2011, ktorá bola poznačená žltačkou. „Pred sezónou som sa rozhodol aj kvôli škole, že chcem pôsobiť na Slovensku. V Michalovciach som síce našiel obmenený káder, no Slovensko je malé. Chlapcov poznám skoro všetkých, buď z predchádzajúcich pôsobísk, z mládežníckych kategórii, alebo aj zo súťaže, keď niektorí boli mojimi súpermi,“ podotkol Čížek, ktorý počas „žltačkovej sezóny“ v drese Dukly zaznamenal v šestnástich zápasoch deväť bodov, za šesť gólov a tri asistencie.

Proti Bardejovu chcú vyhrať

Dukla sa najbližšie opäť predstaví na domácom ľade, keď v piatok netradične už o 16.30 privíta celok Bardejova. Michalovskí hokejisti si určite budú chcieť napraviť chuť po piatich prehrách v rade, no v ceste im stojí posledný víťaz prvej ligy. „Aj keď z tohto tímu odišlo pred sezónou viacero hráčov, nepovedal by som, že sa Bardejov oslabil. Očakávam ťažký zápas. My však chceme konečne zabrať naplno a pred domácimi fanúšikmi vyhrať. Čakajú nás posledné tri prípravné zápasy, a tak sa chceme pred súťažou naladiť na víťaznú nôtu,“ dodal na záver útočník Dukly. My len dodajme, že začiatok duelu je naplánovaný kvôli hádzanárskemu stretnutie Michalovce - Považská Bystrica už na 16.30. Navyše, na sekretariáte klubu sú už k dispozícii pernamentky na sezónu 2012/2013. Záujemcovia si ich môžu zakúpiť za cenu 35,- eur na sekretariáte klubu.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.09.2012 12:59:58 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.