files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V piatok sa krstí „Storočnica“

Veľká sála Mestského kultúrneho strediska MsKs v Michalovciach bude v piatok 7. septembra dejiskom slávnostného Galavečera, počas ktorého sa uskutoční krst knižnej publikácie Sto rokov michalovského futbalu, ako aj uvedenie významných osobností michalovského futbalu do novootvorenej siene slávy. Galavečer začína o 18.00 a moderátorom tohto podujatia bude známy športový komentátor Marcel Merčiak.

Sto rokov michalovského futbalu

Takýto názov nesie kniha, ktorá uzrie svetlo sveta v piatok podvečer. Publikácia zachytáva najdôležitejšie udalosti v michalovskom futbale od roku 1912. Jej krstnými otcami budú viceprezident Slovenského futbalového zväzu Richard Havrilla a čestný prezident MFK Zemplín Michalovce Alexander Bugala. Slávnostný galavečer sa začne o 18.00 a celým programom bude prítomných sprevádzať športový redaktor Marcel Merčiak. „Najdôležitejším bodom celého galavečeru bude krst tejto knihy. Jeho súčasťou bude aj kultúrny program ktorý zabezpečia hudobné trio La Giola a tanečný súbor Slniečko,“ informoval nás predseda organizačného výboru Storočnice michalovského futbalu Mgr. Martin Nebesník.

Súčasťou aj uvedenie siene slávy

Ďalším bodom piatkového večera bude aj uvedenie významných osobností michalovského futbalu do siene slávy. To budú realizovať okrem krstných otcov publikácie aj primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák a predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský. „Do siene slávy bude uvedených osemnásť osobností michalovského futbalu. Pri ich výbere sme postupovali tak, že sme ich rozdelili do určitých skupín a z každej z nich sme vybrali dvoch-troch,“ poznamenal predseda organizačného výboru storočnice. My len dodajme, že po skončení galavečera, ktorý bude trvať približne dve hodiny, sa všetci pozvaní, ako aj ocenení presunú na Mestský úrad, kde sa uskutoční slávnostná recepcia.

Memoriál Štefana Nadzama sa uskutoční v októbri

Na záver galavečera spoznáme aj futbalovú osobnosť storočia, ktorou sa stane jeden z osemnástich ocenených. Tá bude slávnostne otvorené v októbri, kedy sa uskutoční tradičný Memoriál Štefana Nadzama, ktorý by mal byť vyvrcholením osláv storočnice michalovského futbalu. „Jeho termín ešte nie je celkom upresnený. Stane sa tak v najbližších dňoch, kedy spoznáme aj tím, ktorý do Michaloviec príde,“ dodal na záver predseda organizačného výboru Storočnice michalovského futbalu Mgr. Martin Nebesník.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.09.2012 17:04:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.