files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský futbal oslávil storočnicu

Vo veľkej sále mestského kultúrneho strediska sa uskutočnil slávnostný galavečer. Konal sa pri príležitosti 100.výročia vzniku organizovaného michalovského futbalu. Organizátormi podujatia boli Mesto a Mestský futbalový klub Zemplín.

Viceprezident Slovenského futbalového zväzu Richard Havrila, čestný prezident MFK Zemplín Alexander Bugala, primátor Viliam Záhorčák a predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltínsky uviedli do Siene slávy šestnásť osobností michalovského futbalu. Išlo o funkcionárov, trénerov a hráčov, ktorí obohatili históriu michalovského futbalu. Z každého obdobia boli ocenené dve až tri osobnosti. Jednou z nich je aj historicky najlepší michalovský kanonier Ladislav Hurčík. Počas desiatich sezón v A-mužstve nastrieľal dovedna 115 gólov. "Je to pre mňa výnimočná chvíľa. Veľmi si cením, že som dnes mohol byť medzi toľkými osobnosťami," neskrýval dojatie útočník, ktorý hrával za Michalovce hlavne v 60-tych rokoch minulého
storočia.

Vyhlásená bola aj futbalová osobnosť storočia. Tou sa stal človek, ktorý stál na čele klubu rovných tridsať rokov. Nie je to nikto iný ako Alexander Bugala. Bývalý úspešný lekárnik bol vo funkcii klubového predsedu v období rokov 1960 až 1990. "Táto obrovská pocta ma veľmi prekvapila. Vôbec som ju totiž nečakal. Pri michalovskom futbale som prežil veľa krásnych chvíľ. Najviac si cením účinkovanie mužstva v II.celoštátnej lige. Veľkú radosť mi prinášali aj naše postupy do I. Slovenskej národnej futbalovej ligy v osemdesiatych rokoch," spomínal ešte stále vitálny osemdesiatnik.

R.Havrila a A.Bugala boli zároveň krstnými otcami knihy zachytávajúcej 100 rokov organizovaného michalovského futbalu. Nové knižné dielo pokrstili trávou z michalovského štadióna. Jeho autormi sú historici Vladimír Sekela, Martin Molnár a Matej Starjak. "Pri tvorbe tejto knihy sme čerpali informácie z najrôznejších zdrojov. Najviac práce sme mali v posledných týždňoch pred krstom, kedy sme všetko kompletizovali. Mali sme veľa práce, no podľa mňa tá kniha stojí za to," skonštatoval V.Sekela. Kniha je plná štatistických údajov, dobových článkov, ale aj fotografií. Do predaja bude daná na prelome septembra a októbra. Športová verejnosť si ju bude môcť kúpiť v turisticko-informačnom centre v budove mestského úradu.

Slávnostný program moderoval známy televízny komentátor Marcel Merčiak. "Michalovce majú výborné futbalové zázemie. Na mysli mám hlavne nádherný futbalový štadión, ktorý spĺňa aj medzinárodné kritériá. Verím, že už v tejto sezóne Michalovčania postúpia do Corgoň ligy. Tento cieľ však splnia len vtedy, keď budú mať kvalitnejší hráčsky káder," poznamenal rodák z Prešova, ktorý sa komentovaniu venuje už 17 rokov. Galavečer spestrili svojimi vystúpeniami michalovský tanečný súbor Slniečko a mužská spevácka skupina La Gioia.

Menoslov Siene Slávy

Futbalová osobnosť storočia: PhMr. Alexander Bugal

Ďalší ocenení:
Michal Alexa / in memoriam /
Ján Salaďák   / in memoriam /

Ladislav Papp  / in memoriam /
Ing. Michal Várady

Milan Maťaš / in memoriam /
Ladislav Hurčík

Karol Kráľ
Pavol Ondo

Michal Varga
Vojtech Juraško
Jozef Žarnay

Štefan Czeto
Štefan Nadzam  / in memoriam /
Fridrich Bliščák

Adrián Devečka

(jan)



Uverejnené: 09.09.2012 11:26:12
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.