files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmiešané bojové umenie MMA mieri do Michaloviec

V Michalovciach sa už o necelý mesiac uskutoční turnaj v zmiešanom bojovom umení MMA (mixed martial arts - zmiešané bojové umenie). Jeho organizátorom bude Pit Gym Levoča a MMA Michalovce. Ide vlastne o zápasy dvojíc v ringu, v takzvanej „klietke“. Tento šport je vo svete čoraz viac populárnejší. Turnaj sa uskutoční v sobotu 6. októbra a jeho dejiskom bude Mestská športová hala (winLand aréna). Zúčastniť by sa na ňom malo zhruba tridsať účastníkov. Diváci tak uvidia od 10-15 zápasov (podľa počtu účastníkov). Lístky na PIT CAGE FIHTING 4 sa dajú zakúpiť už teraz. Ich cena je 4 eurá v predpredaji, 5 eur v deň predaja.

Najtvrdší šport

Jedným z organizátorov tohto turnaja je MMA Michalovce (mixed martial arts - zmiešané bojové umenie). Tento športový klub sa zaoberá výučbou bojových umení. „MMA nie je, len o tvrdom tréningu, ale aj o rozvoji osobnosti, ako z fyzického, tak aj psychického hľadiska. Ide o zmiešané bojové umenie, ktoré využíva zmes rôznych bojových umení (box, thai-box, sambo, zápasenie, jiu-jitsu a iné). Pri súboji sa využíva kombinácia úderov, kopov, hodov a pák. Je to asi najtvrdší kontaktný šport v súčasnosti. Bojuje sa normálne aj na zemi, takže zápasník musí byť pripravený na všetko. Dovolené je skoro všetko, okrem úderov na ohryzok, oči, či útok na chrbticu a samozrejme aj na genitálie,“ informoval nás o tomto športe  tréner michalovských zápasníkov Tibor Šimonič, ktorý sa týmto bojovým umeniam venuje od svojich štrnástich rokov. My len dodajme, že zápasníci v klietke nepoužívajú takmer žiadnu ochranu, majú iba suspenzor, rukavice, či chrániče holení a zubov.

Boj v „klietke“

Turnaj pod názvom PIT CAGE FIGHTING sa uskutoční už o necelý mesiac, v sobotu 6. októbra. Jeho dejiskom bude Mestská športová hala (winLand aréna). „Bojuje sa v ringu, v takzvanej klietke. Na programe máme 10 - 15 zápasov, čiže očakávame zhruba do tridsať účastníkov, podľa váhových kategórii. Zápasy trvajú 2x5 minút, no je len málo zápasov, ktoré sa odohrajú celé. Takmer vždy to končí predčasne,“ poznamenal Tibor Šimonovič. Podľa jeho slov je tento šport čoraz populárnejší a v súčasnosti má v USA väčšiu sledovanosť ako ich najpopulárnejší šport americký futbal.

Súčasť amatérskej ligy

Turnaj v bojovom umení MMA je súčasťou amatérskej ligy, ktorá sa na Slovensku rozbehla tento rok. Jej prvé dve kolá sa uskutočnili v Levoči, tretie bolo v Poprade. Práve v Michalovciach sa uskutoční štvrté kolo tejto súťaže. „Pôjde o profi, ako aj amatérske zápasy. Diváci si teda určite prídu na svoje. Bojuje sa o opasok amatérskeho majstra Slovenska. Titulové zápasy sú na programe v decembri v Levoči,“ podotkol Tibor Šimonič, ktorý bude mať v ringu aj svoje želiezka v ohni. „V súťaži sa isto predstavia Dominik Engel, Andrej Zúbek, Michal Gálik a Ján Gajdoš. Všetko sú to šikovní chlapci a ja si myslím, že sa nestratia.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.09.2012 20:16:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.