files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínske derby korisťou Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v druhom kole I. hokejovej ligy na ľade susedného Trebišova 5:3. O jej presné zásahy sa postarali dvakrát Cmorej a raz sa do čierneho trafili aj Drotár, Čížek a Linet. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Ihnačák - Peter Mihaľo sa najbližšie predstavia doma, keď v utorok 25. septembra o 17.00 privítajú v rámci tretieho kola I. hokejovej ligy Senicu.

V Zemplínskom derby sa hral zaujímavý hokej, o ktorý sa pričinili hráči obidvoch družstiev. Lepšie začali hostia. Tí sa zo začiatku len zastreľovali. Najskôr mohol otvoriť skóre zápasu Linet, na druhej strane proti Kuralimu neuspel Marek Mach. V 15. minúte sa odohrala kuriózna situácia. Rozhodca Jura signalizoval vylúčenie domáceho hráča, no brankár Trebišova Gašparovič v mysli, že vylúčený bude hráč Dukly odišiel na striedačku, čo využil Drotár na gól do opustenej brány domácich - 0:1. Trebišovčania sa nestihli spamätať z prvého úderu a o deväť sekúnd prehrávali už o dva góly, keď sa presadil Čížek - 0:2. V 18. minúte sa vyznamenal brankár Dukly Kurali, ktorý lapačkou zlikvidoval Minčákovú strelu. V predposlednej minúte prvej časti udrela Dukla po tretikrát. Do obrany hostí prenikol Linet, ktorý síce prvú šancu nevyužil, no po následnej prihrávke Fajčáka už na druhýkrát uspel a Dukla tak viedla - 0:3.



Aj druhá tretina priniesla vynikajúci útočný hokej. V 25. minúte mal gól na hokejke domáci Zemko. Toho však podobne ako o niekoľko sekúnd nato vychytal skvelý Kurali. Domáci Zemko sa z gólu tešil až v 30.minúte, keď zúžitkoval ideálnu prihrávku Schnellyho - 1:3. V závere druhej tretiny ožila aj Dukla. Najskôr sa po Linetovom preniknutí mohol presadiť Cmorej a potom opäť Cmorej v záverečných sekundách neprestrelil pozorného Gašparoviča.



Tretia tretina sa niesla náporom domácich, ktorým výdatne až piatimi presilovými hrami pomohol hlavný rozhodca Jura. Dukle sa však v oslabení podaril uniknúť a Cmorej už svoju tretiu gólovú šancu pretavil na gól - 1:4. V 45. minúte mohol znížiť Schnelly, no druhý gól sa Trebišovu podarilo streliť až v 49. minúte, keď sa počas presilovky presadil Ščurko. Domácim hráčom po tomto góle narástli krídla a hneď ich bol plný ľad. Chvíľu po Ščurkovom presnom zásahu mal kontaktný gól na hokejke Pisio a o niekoľko sekúnd pálil tvrdo aj Marek Mach. V obdovcoh prípadoch ale Duklu podržal pozorný Kurali. Michalovský golman ale v 56. minúte už nestačil na Králikovu dorážku - 3:4. V 57. minúte mal vyrovnanie na hokejke Pavličko, no zoči – voči Kuralimu zaváhal. Domáci tréner sa v záverečných sekundách odhodlal k odvolaniu brankára, no po chybe unikla dvojica Drotár - Cmorej a druhý menovaný presne tri sekundy pred koncom uzavrel skóre zaujímavého zápasu - 3:5.

HK Trebišov - HK Dukla Michalovce  3:5 (0:3, 1:0, 2:2)
Góly: 30. Zemko (Králik, Schnelly), 49. Šcurko (Pavličko, Minčák) pres/1, 57. Králik (Schnelly, Zemko) – 15. Drotár, 15. Čížek (Chovan, Žemba), 19. Linet (Fajčák), 44. Cmorej (Linet) oslab/1, 60. Cmorej (Drotar, Linet)

Vylúčení: 3:10, navyše Fajčák a Šechný (obaja Mich.) 10. min NES_P. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Jura - Bľanda, Hric. Divákov: 950.

Trebišov: Gašparovič - Leškanič, Ivančo, Kobeľa, Pačuta, Pavol Valko, Neumann, Oravec - Minčák, Ščurko, Pavličko - Zemko, Králik, Schnelly - Pisio, Marek Mach, Ficko - Grega, Vereš, Bojkun.  

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Vorobeľ, Š. Rusnák, Briják, Šeliga, Gavura, Halapy - Fajčák, Šechný, Drotár - Cmorej, Palovčík, Čížek - Zorvan, Linet, Šimčák - Wojtovič, Chovan, Banovský.

Najbližší program Dukly:
3. kolo: Utorok 25. september: Michalovce - Senica (17.00).
4. kolo: Piatok 28. september: Prievidza - Michalovce.
5. kolo: Utorok 2. október: Michalovce - Bardejov (17.00)



Uverejnené: 21.09.2012 20:58:44

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623