files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand čaká hádzanársky sviatok

Hádzanári Hc winLand Michalovce majú za sebou ťažké dni. Najprv krvopotne, aj napriek nepriazni osudu a ďalších okolností, vybojovali cenné body na pôde Nových Zámkov, kde zvíťazili 24:22. Stálo ich to však veľa síl a navyše aj troch priamo vylúčených hráčov. Malo to za dôsledok to, že trojica Frajkor (bol potrestaní na jeden zápas), Hruščák a Géci (boli potrestaní na dva zápasy) nemohli nastúpiť na najbližší zápas 4. kola Tipos Extraligy s Topoľčanmi, ktorý sa mal odohrať minulú stredu. Lenže, pre ochorenie viacerých hráčov winLandu sa tento zápas neodohral. Navyše sa tréner Ľuboš Hudák musí viacero týždňov zaobísť aj bez zraneného kanoniera Sadového. Zraneniami, chorobami a trestami zdecimovaný káder odohral v sobotu zápas na pôde Hlohovca, kde boli hráči HC winLand minuloročnému finalistovi Extraligy vyrovnaným súperom viac ako polovicu zápasu, no nakoniec zaznamenali svoju prvú prehru v sezóne, keď prehrali 20:27 (11:12). Všetko sa však konečne utriaslo, chorí hráči sa už uzdravili, tresty pre Hruščák a Géciho už pominuli, a tak sa už môžeme tešiť na štvrtkový šláger 6. kola Tipos Extraligy, v ktorom HC winLand privíta neohrozeného lídra a v súčasnosti najlepší tím na Slovensku Tatran Prešov. Ten vzhľadom na povinnosti v SEHA League musí stretnutie 6. kola, ktoré sa malo odohrať v sobotu 29. septembra, predohrať už vo štvrtok o 18.00.

Trénerovi Ľubošovi Hudákovi už bude k dispozícii aj Juraj Géci

Prvá tohtosezónna prehra

Michalovskí hádzanári cestovali na sobotňajší zápas v Hlohovci výrazne oslabení. Trénerovi Ľubošovi Hudákovi chýbal nielen zranený Sadovij, ktorý je po operácii ramena, ale aj dvojica potrestaných hráčov Géci a Hruščák. Navyše viacerých hráčov trápila počas týždňa choroba, pre ktorú sa neodohral stredajší zápas s Topoľčanmi. Aj napriek týmto okolnostiam bol winLand viac ako polovicu zápasu vyrovnaným súperom minuloročnému finalistovi Extraligy Hlohovcu, ktorý o svojej výhre 27:20 rozhodol až v samom závere. „Bol to pre nás ťažký zápas, na ktorí sme nastúpili výrazne oslabení. Aj tak sme do neho išli s cieľom získať nejaké body a neukončiť našu víťaznú sériu. Dokedy sa hráčom podarilo dodržať taktické pokyny, tak to bolo dobré. Držali sme sa súpera, ktorý sa nevedel do nás odtrhnúť. O všetkom rozhodol záver zápasu, kde sme zahodili viacero streleckých príležitosti. Zlyhanie v koncovke nás tak pripravilo o lepší výsledok,“ poznamenal lodivod michalovských hádzanárov Ľuboš Hudák, podľa ktorého o prvej prehre jeho tímu v sezóne rozhodla aj neúčasť zranených, či potrestaných hádzanárov. „Samozrejme, že aj to bol dôvod. Chýbali nám dve ostré spojky, ktoré nejaké góly dajú vždy. Navyše sme nemali k dispozícii ani pilier obrany Géciho. Nechcem sa však na to vyhovárať, ako hovorím, keby sme premenili naše strelecké pozície, mohli sme výsledok zápasu ešte zdramatizovať.“

Chcú potešiť divákov

Na prvú tohtosezónnu prehru musia hráči Hc winLand rýchlo zabudnúť, keďže už vo štvrtok o 18.00 ich čaká malý hádzanársky sviatok, keď na svojej palubovke privítajú v súčasnosti najlepšie slovenské družstvo Tatran Prešov. „Je to pre nás výzva nastúpiť proti takémuto súperovi, ako je Prešov. Chceme teda odohrať čo najlepší zápas a výkonom, či výsledkom potešiť prítomných divákov. Trošku ma mrzí, že stále máme zdravotné problémy a nebudeme môcť nastúpiť s celou zostavou, no taký je šport,“ podotkol rodák z Detvy, ktorý na lavičku Hc winLand prišiel pred touto sezónou. My len dodajme, že Ľ. Hudák bude mať vo štvrtok k dispozícii už aj dvojicu potrestaných Hruščáka a Géciho.

Termín dohrávky ešte neznámy

V týchto dňoch by sme sa mali dozvedieť aj termín dohrávky zápasu 4. kola s Topoľčanmi, ktorý mal winLand odohrať na domácej pôde. Pre chorobu viacerých hráčov sa tak nestalo. „Mali sme troch potrestaných hráčov, navyše u viacerých chlapcov sa prejavilo podozrenie na salmonolezové ochorenie. To sa našťastie nepotvrdilo. Termín dohrávky ešte nie je známy. Vedenie zväzu nám ho musí oznámiť minimálne sedem dní vopred,“ uviedol michalovský lodivod, podľa ktorého v dohrávke nie je vylúčený štart dvojice potrestaných Hruščáka a Géciho. „Spomenutá dvojica bola potrestaná na zápasy s Topoľčanmi a Hlohovcom. Prvý zápas si už odpykali, a tak sme požiadali o zmiernenie trestu. Dúfam, že nám príslušný orgán vyhovie. Keď sa tak stalo u Bratislavčana Miroslava Volenticsa, ktorému bol trest zmiernený a v nedeľu proti Prešovu už hral, ja nevidím dôvod, aby sa tak nestalo aj u našich hráčov,“ dodal na záver Ľuboš Hudák.

Tabuľka po 6. kole

1. Tatran Prešov        4 4 0 0 136:107 8
2. MŠK Považská Bystrica           4 3 0 1 119:106 6
3. HC winLand Michalovce
4 3 0 1 105:103 6
4. HK Topoľčany
4 2 0 2 106:101 4
5. HC Sporta Hlohovec
4 2 0 2 103:104 4
6. ŠKP Bratislava
5 2 0 3 133:141 4
7. HC Štart Nové Zámky
5 2 0 3 141:147 4
8. Slovan Modra
4 1 0 3 86:100 2
9.
1. MHK Košice
4 0 0 4 92:112 0

Program 6. kola:

Štvrtok 27. september: 18.00: Michalovce - Prešov. Piatok 28. september: 18.00: Košice - Topoľčany. Sobota 29. september: 18.00: Modra - Hlohovec, Považská Bystrica - Nové Zámky. Voľno má ŠKP Bratislava.

Peter Brendza 



Uverejnené: 26.09.2012 12:32:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.