files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HK Mládež Michalovce vychovalo niekoľko reprezentantov

O hokejovú mládež je v Michalovciach postarané viac ako dobre. Vyplýva to z toho, že viacerí odchovanci HK Mládež už majú skúsenosti alebo pravidelne hrávajú v reprezentačných tímoch Slovenska. Posledným príkladom sú hokejistky Lenka Čurmová a Martina Maskaľová, ktoré sú momentálne v reprezentácii do 18 rokov. Čurmová navyše nedávno dostala aj svoju prvú pozvánku do seniorského tímu.

Plejáda reprezentantov

Pred niekoľkými týždňami sme písali o trojici michalovských odchovancov, ktorí obliekajú dres slovenskej reprezentácie HK Orange 20. Tá striedavo vystupuje v extralige, ako aj v prvej hokejovej lige. Okrem tejto trojice sú však v štruktúrach HK Mládež Michalovce aj ďalší reprezentanti Slovenska vo viacerých kategóriách. „Môžeme hovoriť o hráčoch, ktorí svoje prvé kroky robili v Michalovciach, no v súčasnosti sú už hráčmi iných klubov. Medzi nich patria napríklad Nikol Čupková, Matej Hinďoš, Peter Boltun, ktorí sú v reprezentačnej dvadsiatke, či z tých mladších Samuel Solenský. Potom sú tu hokejisti, ktorí stále patria pod HK Mládež. Medzi nich patrí napríklad brankár SR 16 Erik Želinský, ale aj dve reprezentantky do 18 rokov Lenka Čurmová a Martina Maskaľová. Navyše v súčasnosti máme aj ďalších dvoch reprezentantov do 15 rokov,“ poznamenal šéftréner mládeže Matej Ševčík, podľa ktorého je možné, že v budúcnosti sa v reprezentačných výberoch Slovenska budú objavovať aj ďalší hráči, či hráčky.

Lenka Čurmová dostala pozvánku aj do seniorskej reprezentácie

Čurmová v ženskej reprezentácii

V súčasnosti robia radosť vedeniu klubu hlavne dievčatá. Dvojica Lenka Čurmová a Martina Maskaľová sa totiž objavila v reprezentačnom výbere do 18 rokov, ktorý sa pripravuje na MS do 18 rokov. Pripomíname, že obidve dievčatá majú iba po pätnásť rokov. Navyše, Lenka Čurmová už v takomto mladom veku dostala aj pozvánku do seniorského výberu. „Ide skôr o umelú nomináciu zväzu, keď viacero hráčok SR 18 povolali do seniorského Áčka. Cieľom toho je postup SR 18 do A - kategórie MS a pobyt v prvom ženskom tíme by im mal priniesť výkonnostný rast. Aj napriek tomu, je to pre toto dievča obrovský úspech,“ podotkol Ševčík, podľa ktorého má mladá michalovská hokejistka všetko pred sebou a kľudne môže kráčať v šľapajach Nikol Čupkovej. Tá je v seniorskej reprezentácii už dlhšie a v súčasnosti zarezáva v ruskej Ufe.  „Všetko je len na nej. Myslím si však, že sú to dva odlišné typy hokejistiek. Nika je oveľa komplexnejšia. Dievčatá, ktoré vo svojich štruktúrach máme, sú síce talentované a pracovité, no chýba im viac zručnosti. Na tom sa však dá pracovať. Nika Čupková má vynikajúci prehľad v hre, je dobrá v útoku, či obrane, vie strieľať góly. Táto vlastnosť ešte chýba Lenke Čurmovej. Ona je totiž výborný defenzívny typ. Porovnávať tieto dve hokejistky je teda veľmi ťažké.“

Richard Mašlanka v extraligovej Žiline

Dobré meno hokejovému klubu HK Mládež v súčasnosti robí aj Richard Mašlanka junior. Ten momentálne pôsobí v juniorke MšHK Žilina, kde je najproduktívnejším hráčom a vysoko je aj v tabuľke produktivity celej ligy. „Riša momentálne medzi reprezentantom nerátame, keďže vypadol z dvadsiatky. Sledujeme ale jeho kroky aj naďalej. Momentálne sa mu veľmi darí v drese žilinskej juniorky, kde patrí k najproduktívnejším hráčom celej juniorskej extraligy. Podľa mojich informácii sa momentálne už pripravuje s prvým tímom a je dosť možné, že v najbližšej dobe dostane šancu v prvom tíme a odbije si tak extraligovú premiéru,“ pochválil sa Ševčík svojim bývalým zverencom. Mašlanka však nie je jediný, o kom je v súčasnosti počuť. Spolu s ním pôsobí v extraligovej Žiline aj František Zrelák a v michalovskej Dukle sa čoraz viac začínajú presadzovať aj ich spoluhráči z minuloročnej úspešnej juniorky Fajčák, Gavura, Halapy, Banovský, či Wojtovič. „Je dobré, že dostávajú príležitosť. Sú v tíme s hráčmi, ktorí už majú v hokeji viac odskákané a to im určite takisto pomôže v raste. Ja im len môžem držať palce a je len na nich, ako tú šancu využijú.“

R. Mašlanka junior už zarezáva v Žiline

Juniorka aj dorast so zmenenými cieľmi

Minulý víkend vstúpili do prvej ligy juniorský a dorastenecký tím HK Mládež. Juniori zaznamenali jednu výhru a jednu prehru, keď na domácom ľade najskôr zdolali Hobu Bratislava 6:5 a potom nestačili na Ružinov, ktorému podľahli 2:6. Menej sa darilo dorastencom. Tí odohrali dva zápasy v hlavnom meste a postupne nestačili na Ružinov (1:5), či Hobu Bratislava (1:2). Aj tieto výsledky ukazujú, že tieto tímy vstupujú do súťaže s inými cieľmi, ako v minulosti. „Z družstva juniorky, ktorá úspešne hájila naše farby v minulej sezóne, zostali traja hráči. Ciele tímu tak nemôžu byť také vysoké, aké boli v lanskej sezóne. Momentálne vidím väčší potenciál v družstve dorastu. Dokázali by sme to družstvo držať niekde v hornej polovici tabuľky. Keďže však máme kvantitatívny výpadok v juniorke, kde nám odišlo viacero hráčov, musíme to riešiť dopĺňaním chlapcov z dorastu. Našim cieľom v juniorke je momentálne to, aby sme hrali v strede tabuľky a vychovali niekoľko dobrých individualít. Či to znamená stavanie družstva do budúcnosti záleží na tom, či týchto chlapcov udržíme v tíme a ostanú pokope,“ poznamenal k účinkovaniu juniorky a dorastu vo svojich súťažiach šéftréner mládeže. Ten v blízkej dobe nevidí možnosť, aby aspoň jeden tím bojoval o postup do extraligy. „Zatiaľ nevidíme perspektívu nejakého postupu dorastu, či juniorky do extraligy. Fluktácia v poslednom období bola totiž dosť veľká, takže sa veľmi ťažko odhaduje výkonnostný progres jednotlivcov. Veľmi radi by sme v budúcnosti povedali, že ideme na postup, no momentálne takéto ambície nemáme,“ uviedol na záver Ševčík. My len dodajme, že juniori najbližší víkend cestujú do Považskej Bystrice a Prievidze. Doma sa však predstavia dorastenci, ktorí v sobotu o 14.00 privítajú Prievidzu a v nedeľu o 10.30 Púchov.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.10.2012 19:34:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.