files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Z histórie michalovského futbalu - Nováčik stíhal lídra

V tomto roku si michalovský futbal pripomína storočnicu. Zažil úspechy a aj pády.  Pred viac ako siedmimi rokmi si znova urobil dobré meno. A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce skončilo v II.lige na výbornom 4.mieste. Po prvej polovici sezóny však bolo ako nováčik hneď na 2.mieste v tesnom závese vedúcej Nitry.

Už na jar v roku 2004 sa v centre Zemplína sformoval silný kolektív. Vtedajší prezident klubu Jaroslav Bovan dotiahol hneď niekoľkých výborných futbalistov. Išlo o navrátilcov, ktorými boli Tomovčík, Mati, Juhás a Marek Lukáč. V obrane bol pevným pilierom Gabriel Horvat. Hoci prišiel zo štvrtoligových Sobraniec, stal sa postrachom útočníkov. Na domácom ihrisku zverenci trénera Jozefa Škrlíka presvedčivo zdolávali súperov. To bol základ výborného jarného ťaženia.  Body však nosili aj z ihrísk súperov. Napriek tomu obsadili v konečnej tabuľke druhé a teda nepostupové miesto. Najvyššiu priečku obsadil susedný Vranov nad Topľou. Toto mužstvo si teda vybojovalo právo účasti v druhej najvyššej súťaži. Zdalo sa, že michalovský tím sa nedostane do vytúženej II.ligy ani po piatich rokoch. Slovenský futbalový zväz však neakceptoval prihlášku Vranova do vyššej súťaže. Neobsahovala totiž zákonom stanovené náležitosti. Možnosť postupu tak pripadla v poradí druhým Michalovciam.


Miroslav Tóth svojimi gólmi zabával divákov


Pri Laborci vypukol veľký futbalový ošiaľ.  J.Bovan sa pustil do zháňania kvalitných posíl. Zámer mu vyšiel na sto percent.  Okrem už spomínaných futbalových osobností pribudli do kádra zvučné mená – Ľubomír Horochonič, Ján Šafranko, Peter Sukovský, Tomáš Opiela  a Roman Lazúr. V úvodnom kole síce silný kolektív prehral na pôde ešte silnejšieho Slovana Bratislava 1:2 (aj s Marekom Hamšíkom v zostave), potom však už stúpal v tabuľke len nahor. Až štyrikrát naplno zabodoval na ihriskách súperov. Pamätný zápas odohral hneď v úvodnom domácom stretnutí. Pred troma tisíckami divákov zvíťazil nad Nitrou 1:0 po góle kanoniera Miroslava Tótha. Doma však Michalovce porazili aj ďalších silných súperov. Po jesennej časti bol michalovský nováčik na 2.mieste hneď za Nitrou!

Cez zimu však už klub sužovali finančné ťažkosti. Odišlo niekoľko opôr a hráčom permanentne meškali výplaty. V odvetnej časti už kolektív do veľkej miery žil z toho, čo nazbieral na jeseň. Napokon v tabuľke obsadil vynikajúce 4.miesto, no pred celkami za sebou mal už len minimálny bodový náskok. Ak by sa hralo, povedzme o dve až tri kolá dlhšie, Michalovce by zrejme klesli do stredu tabuľky. To sú však len akademické úvahy. Futbalová história si už bude navždy pamätať,  že Michalovce skončili štvrté. Spolu so súťažným ročníkom 2010/2011 (vtedy tiež boli štvrté) dosiahli najlepšie umiestnenie od návratu do súťaže v R.2004.

(jan)



Uverejnené: 24.10.2012 10:53:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.