files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Florbalisti FBK Michalovce na pôde favorita neprekvapili

Počas minulého víkendu sa uskutočnilo siedme a potom aj ôsme kolo najvyššej florbalovej Extraligy. Michalovský zástupca v nej, FBK odohral iba jeden zápas na pôde vysokého favorita ATU Košice. Zemplínčania na pôde favorita neprekvapili a po prehre 4:13 klesli na posledné miesto tabuľky. Hráči FBK sa najbližšie predstavia doma, keď najskôr v sobotu 10. novembra o 17.00 privítajú momentálneho lídra ŠK 1. FCB Trenčín a potom v nedeľu o 10.30 celok Novej Dubnice.

Favorit prekvapenie nepripustil

Michalovčania necestovali na stretnutie proti jednému z lídrov Extraligy s veľkými očami. Navyše, keď sa v zápase museli zaobísť bez dvojice Branislav Štefan (trest za červenú kartu) a Ladislav Sabol. „V úvode to nebolo najhoršie. Dostali sme síce dva góly, no hneď následne sme vyrovnali. Po vyrovnanej prvej tretine, sa ale v druhej a tretej časti už ukázala sila košického celku,“ uviedol prezident FBK Michalovce Gerhard Puchír, podľa ktorého bola deväťgólová prehra 3:14 vyústením toho, čo sa dialo na palubovke. „Samozrejme, že áno. My ako nováčik sa nemôžeme porovnávať s tímami, ktoré súperia o medailu. Navyše, keď nám chýba dvojica doslova kľúčových hráčov,“ podotkol ešte Puchír. Ten ešte nevie, ako sa vyvinie situácia ohľadom trestu Branislava Štefana. „V pondelok po zasadnutí disciplinárky budeme múdrejší,“ poznamenal prezident FBK Michalovce.

Budúci víkend chcú doma bodovať

Michalovskí florbalisti po prehre na pôde ATU Košice klesli na posledné miesto v tabuľke. V doterajších siedmich stretnutiach zaznamenali iba jednu výhru, čo je vzhľadom na ciele tímu málo. To si uvedomuje aj samotný prezident klubu. „To je samozrejmosť. Čakali sme možno trošku vyšší bodový zisk, ktorý sme aj mohli dosiahnuť. Žiaľ bohu, to sa nestalo,“ uviedol Puchír, ktorý verí, že FBK zaboduje už v nasledujúcich domácich zápasoch. Bude to však veľmi ťažké. Michalovčania totiž v sobotu 10. novembra o 17.00 privítajú momentálneho lídra súťaže z Trenčína. Na bodový zisk si však budú môcť trúfať na druhý deň, proti priamemu konkurentovi v dolných priečkach tabuľky Novej Dubnici. „Čakajú nás dva ťažké zápasy. Trenčín je obhajcom titulu a aj v tejto sezóne má vysoké ciele. Chceme sa však proti nemu pobiť o čo najlepší výsledok. Bodovať by sme chceli hlavne proti Novej Dubnici, ktorá je súperom našej váhovej kategórie.“

Trojica hráčov v juniorskej reprezentácii

Z florbalového klubu prišla aj ďalšia zaujímavosť. Trojica hráčov FBK si svojimi výkonmi v extraliga vyslúžila pozvánku do juniorského reprezentačného výberu. Juniori odohrajú na budúci týždeň prípravné zápasy s Maďarskom a bratislavskými dorastencami. „Ide o hráčov Denisa Moravca, Jakuba Havrilčáka a Lukáš Ujhelyho. Štvrtým do partie je golman Kamil Polyak, ktorý tu bol na hosťovanie z Košíc v úvode sezóny,“ uviedol na margo účasti potešený Puchír, ktorý následne dodal. „Som veľmi rád, že sa chlapcom do reprezentácie podarilo dostať. Určite sa tam nestratia. Tréner juniorskej reprezentácie sa o nich zaujímal už dávnejšie a priamo si ich bol pozrieť na dvoch zápasoch. Svojimi výkonmi ho upútali, a tak ich premiérovo nominoval na budúcotýždňové prípravné zápasy.“  

FBK Michalovce - ATU Košice  4:13  (2:3,1:6,1:4)
FBK: Siheľský, Matúš Džupina - Zuhan 1, Moravec, Petruňa 1, Minárik, Kulín 1, Martin Džupina, Danko, Havrilčák, T. Matina 1, Ondič, D. Štefan, Lukáš, Ujhelyi.

Výsledky 7. kolo:
Florko Košice - FBC Predators Sabinov  7:3
Žtava 90 Dolný Kubín - FBK Bogdau Stupava  6:9
FBC Grasshoppers AC Uniza - FTVŠ Hurikán Bratislava  3:6
ŠK Victory Stars Nová Dubnica - FBK Harvard Partizánske  9:6
ŠK 1. FBC Trenčín - FBC Dragons Ružinov Bratislava  12:2
ATU Košice - FBK Michalovce  13:4
FBC Prešov - FBK Tvrdošín 3:5

Výsledky 8. kola:
FBK Bogdau Stupava - FBC Grasshoppers AC Uniza  6:12
FBC Prešov - FBC Predators Sabinov  4:7
Florko Košice - FBK Tvrdošín  11:4
Hurikán Bratislava - Žatva 90 Dolný Kubín  10:3
FBC Dragons Ružinov Bratislava - ŠK Victory Stars Nová Dubnica  10:9
FBK Harvard Partizánske - ŠK 1. FCB Trenčín  3:5

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2012 13:53:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.