files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Blíži sa ďalší hádzanársky sviatok

V metropole Zemplína sa blíži ďalší hádzanársky sviatok. Potom, čo hádzanárky slovenského ženského majstra Iuventy Michalovce v septembri privítali Ferencvaros Budapešť, tentoraz privítajú ďalšieho súpera európskych parametrov. Už budúcu nedeľu 11. novembra totiž nastúpia na prvý zápas 3. kola Pohára víťazov pohárov proti vicemajstrovi a aktuálnemu lídrovi ruskej ligy Rostovu na Done.

Vicemajster Ruska

Hádzanárky Iuventy Michalovce dostali v treťom kole Pohára víťazov pohárov viac ako zdatného súpera. Donský Rostov je vicemajstrom Ruska a momentálne je lídrom ich súťaže, ktorá sa nazýva Superliga. Pôjde teda o súpera európskeho kalibru. „Čaká nás veľmi ťažký súper. O jeho kvalitách hovorí to, že je momentálne na prvom mieste silnej ruskej ligy a za svojim chrbtom necháva také družstvá ako Dinamo Volgograd, Ladu Togliatti, či Zvenigorod,“ uviedol tréner michalovských hádzanárok Ján Packa. Ten o sile má o sile ruského družstva aspoň nejaký prehľad. Rostov totiž videl na augustovom turnaji Szabela Cup, kde bol sledovať zápasy maďarského Ferencvárosu. Pri jeho prítomnosti hádzanárkz ruského tímu ydolali slovinsku Ľubľaňu 23:21. „Teraz sa nám tieto poznatky určite zídu. Zo zápasu Rostova máme aj video, ktoré si určite s hráčkami rozoberieme. Ruský vicemajster má dobre poskladané družstvo. Keby som mal porovnať jeho silu s maďarským Ferencvárosom, tak náš premožiteľ v Lige majstrov je o niekoľko gólov lepším tímom,“ zdôraznil Packa, ktorého mrzí akurát jedna skutočnosť. „Je na škodu, že prvý zápas opäť začíname doma. V tejto sezóne európskych pohárov nemáme na žreb šťastie. Vždy sme totiž začínali doma. Je to však žreb a musíme sa s tým zmieriť.“

Tréner Packa má o Rostove aké - také poznatky ...

Päť legionárok

V kádri rostovského klubu je päť legionárok. Dve najväčšie hviezdy získali počas letného prestupového obdobia. „Ide o brankárku Sonju Bajraktarovičovú a pivotku Anu Djokičovú, ktoré pred polrokom získali s Budučnosťou Podgorica prvenstvo v Lige majstrov a v auguste dotiahli reprezentáciu Čiernej Hory až do finále londýnskej olympiády,“ poznamenal tréner Iuventy Ján Packa. Ďalšie tri cudzinky pochádzajú z Ukrajiny, najvýraznejšou je stredná Regina Šimkuteová. Z neďalekého Užhorodu pochádza 18-ročná pivotka Olga Perederyjová a na rovnakom poste hráva aj 34-ročná Irina Šibanová. Zvyšok kádra tvoria Rusky, z ktorých je viacero reprezentantiek. Najlepšie poznatky o ruskom klube má z hráčok Iuventy Natalia Vinyuková. Tá v tíme ruského vicemajstra niekoľko rokov hrávala a práve z tohto klubu prišla táto ruská legionárka v lete do Iuventy.

 ... s tými mu určite pomôže aj Natalia Vinyuková

S Rostovom zatiaľ iba raz

Iuventa Michalovce sa s Rostovom na Done stretla vo svojej histórii jediný raz. Stalo sa tak pred tromi rokmi na Memoriáli Tomáša Jakubču, kde Rusky triumfovali a vyhrali aj v záverečnom súboji turnaja nad vtedy výrazne oslabenou Iuventou 32:18. Prvý zápas tretieho kola Pohára víťazov pohárov sa odohrá v nedeľu 11. novembra v Chemkostav Aréne. „Nedeľu sme zvolili z jediného dôvodu. Ide o to, že v dňoch 8. až 9. novembra sa v našej hale uskutoční autosalón a pre potreby pohárového zápasu musíme mať k dispozícii halu aspoň dvadsaťštyri hodín pred začiatkom. Preto sme zvolili nedeľu,“ poznamenal k zmene termínu zápasu športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. My len dodajme, že odveta je na programe takisto v nedeľu 17. novembra na zimnom štadióne v Rostove, kde hádzanárky ruského tímu hrajú svoje domáce zápasy.

Na Rostov zatiaľ nemyslia

Hádzanárky slovenského majstra však na svojho ruského protivníka ešte nemyslia. Predtým ich totiž čakajú dve kolá spoločnej slovensko - českej interligy WHIL. Už v sobotu 3. novembra o 17.30 privítajú Senec a v stredu cestujú do Poruby. "Na Rostov ešte nemyslíme. Predtým sú pred nami zápasy ligy. Až po nich sa môžeme venovať ruskému súperovi," zdôraynil Packa, ktorého zverenky túto stredu po prvýkrát okúsili ako chutí tohtosezónna interligová prehra. Na pôde českého Mostu totiž tesne prehrali 24:25. „Bol to vyrovnaný zápas, s nešťastným koncom pre nás. Myslím si, že aj napriek prehre sme boli lepším družstvom. O našej prehre rozhodli nevyužité šance v závere zápasu,“ podotkol na záver lodivod michalovských hádzanárok.

Káder HK Rostov na Done

Brankárky: Sonja Bajraktarovičová (Čierna Hora), Galina Gabisová, Marina Skladčiková.

Krídla: Suzanna Gigolyanová, Tatiana Lavreňuková, Oxana Svitanková, Oxana Cvirinková, Marina Jarcevová.

Spojky: Jekaterina Artamonová, Vladlena Bobrovniková, Maria Garbuzová, Ana Senová,  Regina Šimkuteová (Ukrajina), Elena Slivinská.

Pivotky: Ana Djokičová (Čierna Hora), Olga Perederyjová (Ukrajina),  Maja Petrovová, Ana Šibanová (Ukrajina).

Peter Brendza



Uverejnené: 02.11.2012 16:16:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.