files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pred reprezentačnou prestávkou opäť gólovo nadeľovala

Hokejisti HK Dukla Michalovce si pred reprezentačnou prestávkou opäť schuti zastrieľali. Odniesla si to Považská Bystrica, ktorú Michalovčania domov vyprevadili s prehrou 9:5. Paradoxom je, že prvých päť gólov Dukly zaznamenala druhá päťka, keď sa dvakrát presadili Fajčák s Palovčíkom a jeden gól pridal aj obranca Vorobel. Hokejisti Dukly teraz budú mať krátky čas na oddych. Na rade je totiž reprezentačná prestávka a prvá liga ďalším kolom bude pokračovať až v utorok 13. novembra, kedy Dukla cestuje do Prešova.

Bardejov hodili za hlavu

Hokejisti HK Dukla majú za sebou ďalší dvojzápasový víkend. V piatok prehrali na ľade Bardejova 3:4 a potom v nedeľu na domácom ľade rozprášili Považskú Bystricu 9:5. „V Bardejove sa hrá ťažko každému. Čakali sme, že na nás vybehnú, no opak bol pravdou. Dali sme rýchly gól, ktorý nám asi skôr uškodil. Mali sme dve - tri šance, ktoré sme nevyužili a následne prišiel trest z domácej strany. Bardejovčania dali v prvej tretine tri góly po našich chybách a dostali sa na koňa,“ uviedol na margo prehratého zápasu michalovský center Miloš Palovčík, podľa ktorého bardejovské mužstvo v súťaži ešte ukáže svoju silu. „Tento tím určite nepatrí na to miesto, kde momentálne je. Myslím si, že majú svoju silu. Je škoda tej druhej časti prvej tretiny, pretože si myslím, že druhú a tretiu časť sme im boli viac ako vyrovnaným súperom. Tesnej prehry je škoda, no pred nastávajúcim zápasov, ktorý nás čakal v nedeľu sme ju hodili za hlavu,“ doplnil ešte k piatkovému zápasu skúsený michalovský útočník.

Druhej lajne to v nedeľu sypalo

Druhej päťke to sypalo

Práve jeho druhej formácii sa darilo v nedeľňajšom stretnutí doma proti Považskej Bystrici (9:5) najviac. Druhá lajna totiž bola pri prvých piatich góloch, ktorými položila základ michalovského vysokého víťazstva. V prvej tretine sa Palovčík presadil strelecky dvakrát a k jeho gólom sa podobným spôsobom pridal aj mladík Fajčák. Navyše skóre zápasu otvoril počas presilovej hry o dvoch hráčov obranca druhej formácie Vorobel. „Som veľmi rád, že sme tentorkát zabrali aj my. Mladému Fajčákovi sa darí, čo je obrovským pozitívom. Teraz som k tomu prispel dvoma gólmi aj ja. To, že sme dali dnes góly my, to bola možno vec náhody, budúci zápas zase môže rozhodnúť iný útok. Máme totiž tri vyrovnané útoky, z ktorého môže počas zápasu zabrať hociktorý. To beriem ako obrovské plus,“ poznamenal Palovčík, ktorého spoluhráči po druhej tretine zápasu proti Považskej Bystrici viedli hlavne zásluhou jeho „lajny“ 7:2.

Poľavenie v závere

V záverečnej časti ale prišlo poľavenie Dukly, čo hostia dvoma gólmi využili na skorigovanie výsledku. Našťastie, hneď potom prišli dva góly ďalšieho mladík Šimčáka. Ten upokojil nielen svojich spoluhráčov, ale aj divákov v hľadisku. Tí si záver doslova vychutnali a zápas bohatý na strelené góly následne odmenili zaslúženým potleskom pre obidvoch aktérov. „Trošku sme poľavili v koncentrácii. Predsa len viedli sme o päť gólov a každý už asi myslel na krátku prestávku, ktorá nás čaká. Určite by sa to nemalo stávať, no mali sme dosť veľký náskok, ktorý sme si nakoniec aj ustrážili,“ dodal na záver Miloš Palovčík. V prvej hokejovej lige teraz nastáva týždňová reprezentačná prestávka. Dukla sa po nej najbližšie predstaví v utorok 13. novembra na ľade Prešova. Doma jej hráčom opäť uvidíme v piatok 16. novembra, kedy o 17.00 privítajú Spišskú Novú Ves.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.11.2012 18:36:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.