files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach kvalifikačný turnaj juniorov o postup na MS

Juniorská reprezentácia hádzanárov Slovenska bude o postup na majstrovstvá sveta bojovať v Michalovciach. Po zrieknutí sa práva organizovať kvalifikačný turnaj zo strany Grécka dostalo túto možnosť Slovensko, ktoré ju promptne využilo. Slovenský zväz hádzanej (SZH) za dejisko zápasov 3. kvalifikačnej skupiny o postup na svetový šampionát hráčov do 21 rokov v Bosne a Hercegovine (14. - 28. 7. 2013) napokon vybral Michalovce. Turnaj za účasti tímov SR, Dánska, Srbska a Grécka sa uskutoční v termíne 4. - 6. januára 2013, na MS postúpi len jeho víťaz.


"Dejisko turnaja sme museli nahlásiť do minulého piatka. V Michalovciach budú mať zverenci trénera Ivana Pompoša vytvorené dobré podmienky. Na Zemplíne má hádzaná tradíciu, hrá sa tam mužská i ženská ligová hádzaná. Veríme, že fanúšikovia prídu povzbudiť našich juniorov v náročných stretnutiach o jednu postupovú miestenku," poznamenal pre agentúru SITA generálny sekretár SZH Martin Simonides.

V domácom prostredí absolvujú kvalifikačné snaženie aj slovenské juniorské reprezentantky. Turnaj 7. skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy hráčok do 19 rokov v Dánsku (1. - 11. 8. 2013) sa uskutoční na Slovensku. Miesto, kde zverenky trénerskej dvojice Darina Sveráková - Peter Olšavský budú v dňoch 17. - 19. mája 2013 bojovať o jedno postupové miesto so Srbkami, Islanďankami a Moldavčanky, zatiaľ nie je určené.

Zdroj: hc winland.sk



Uverejnené: 16.11.2012 13:20:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.