files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa v nedeľu pokúsi o zázrak

Hádzanárky Iuventy Michalovce po stredajšom úspešnom predkrme, keď porazili Šaľu 38:28 (20:14), opäť preladia na európsku nôtu. V nedeľu o 15.00 SEČ totiž absolvujú odvetný zápas 3. kola Pohára víťazov pohárov, na pôde ruského Rostovu na Done. Potom, čo prvé stretnutie v Chemkostav aréne skončilo trojgólovým víťazstvom Rusiek 31:28 (14:15), sú favoritom na postup hráčky Rostova. Hráčky Iuventy Michalovce však ešte všetko nezabalili a v rostovskom Dvorskom paláci sa pokúsia o zázrak. Podarí sa im to, alebo sa z postupu do osemfinále PVP budú radovať favorizované Rusky?

Ján Packa síce tvrdí, že favoritom je Rostov no ...

Hrať takticky

Hráčky slovenského majstra v prvom zápase Rostovu v domácom prostredí síce podľahli o tri góly 28:31 (15:14), no výkonom určite favorizované Rusku zaskočili. „Odohrali sme dobrý zápas. Škoda tých chýb v druhom polčase, pretože ten výsledok mohol byť ešte lepší. Keď chceme v odvete uspieť, musíme hrať s rovnakou taktikou. Nesmieme sa zblázniť, tak ako proti Ferencvárosu. Vtedy by to bola voda na mlyn pre Rostov. Oni totiž majú veľmi dobrý protiútok z prvej aj druhej vlny. Musíme si proste vážiť loptu, hrať takticky a v prvom rade potrebujeme väčšiu podporu od našich brankárok,“ uviedol recept na ruského vicemajstra tréner Iuventy Michalovce Ján Packa, ktorého potešil výkon jeho zvereniek nielen v nedeľu proti Rostovu, ale aj v stredu, kedy v tradičnom súboji slovenských tímov vo WHIL Iuventa rozdrvila Šaľu 38:28 (20:14).

Rostov ničím neprekvapil

V prvom stretnutí, ktoré sa hralo v Chemkostav aréne, síce ruský favorit potvrdil svoju pozíciu, no Iuventa mu ju veľmi sťažila. Hlavne v prvom polčase boli zverenky trénera Jána Packu skoro celý čas vo vedení a Rostov si na svoje konto víťazstvo pripísal až zvýšenou aktivitou v druhom dejstve. „Ruský vicemajster nás ničím neprekvapil. Hral proste to, čo sme od neho očakávali. Pomohli nám videá, ako aj to, že som tento tím mohol sledovať naživo. Oni o nás veľa nevedeli a to bola naša výhoda. Musím povedať, že ide o kvalitný tím, ktorého hráčky sú na vysokej kvalitatívnej úrovni. Najväčšie nebezpečenstvo hrozí od strednej spojky Šimkuteovej. Tá nám robila najväčšie problémy. Mňa potešilo, že moje hráčky s týmto tímom držali krok a ukázali, že vedia hrať aj s takýmito družstvami európskej špičky,“ poznamenal michalovský lodivod, ktorého v prvom stretnutí sklamal výkon brankárok a takisto viac čakal aj od Natalie Vinyukovej. Tá prišla do Iuventy v lete tohto roku práve z Rostova. Proti svojmu bývalému klubu, sa však aj napriek obrovskej snahe, výrazne nepresadila.

Šanca na postup stále žije

Pred odvetou hranou v nedeľu o 15.00 SEČ sa väčšie šance na postup dávajú ruskému vicemajstrovi. To si uvedomuje aj tréner Iuventy, no podľa neho šanca na postup jeho tímu stále žije. „Trojgólová strata nie je nezmazateľná. Teraz ale doma bude náš súper, čo určite zvýši jeho silu. My sa ale o postupovú šancu určite ešte pobijeme. No, ako hovorím, favoritom je náš súper,“ podotkol Packa, ktorého zverenky do Rostova odleteli z Budapeštianskeho letiska už včera večer. Po medzipristátí v metropole Ruska Moskve a ďalšom leteckom presune sa do Rostova dopravili v sobotu v skorých ranných hodinách. „Bude to náš posledný ostrý zápas na dlhšiu dobu. Máme momentálne za sebou anglické týždne, kedy sme bojovali na dvoch frontoch a som rád, že to už skončí. Jednak to bolo náročné na cestovanie, keď sme zápasy odohrali v Moste, či Porube a jednak sú to dva zápasy na týždeň. Som veľmi rád, že dievčatá tento náročný program zvládli. Teraz nás čaká ešte jeden dôležitý zápas, ktorý je spätý s dlhou cestou. Po nej si musia dievčatá dobre oddýchnuť a potom nás čaká odvetný zápas, v ktorom nie sme bez šance na úspech,“ dodal na záver lodivod Iuventy Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.11.2012 11:41:24 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.