files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trnavský gólový uragán zmietol michalovskú Duklu

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v stretnutí 21. kola na domácom ľade s Trnavou vysoko 2:6, keď nezvládli poslednú tretinu a hanebne ju prehrali 0:5. Zverenci trénera Ihnačáka tak zaznamenali svoju prvú prehru na domácom ľade v riadnom hracom čase. Michalovskí hokejisti sa najbližšie predstavia v piatok na ľade Liptovského Mikuláša, doma ich budeme môcť vidieť v utorok 27. novembra, kedy o 17.00 privítajú Topoľčany.

Michalovskí hokejisti nastúpili na zápas proti deviatej Trnave bez Kmiťa, no už s uzdraveným kapitánom Šechným. V prvej tretine Dukla svojho súpera vysoko prestrieľala (20:6), do šatní však išli s jednogólovým náskokom hostia. Domáci hokejisti síce často zakončovali, no ich strely boli bezzubé a trnavský golman Patrik Rybár ich v pohode pochytal. Už v druhej minúte prenikol obranou hostí Fajčák, jeho strela ale skončila nad bránou hostí. O dve minúty opečiatkoval uzdravený kapitán Šechný hornú žrďku trnavskej brány. Dukla pokračovala v útočnej aktivite, na brankárovi Rybárovi si však postupne vylámali zuby Zorvan, Macejka, Šimčák, či Chovan. Rázom tak prišiel trest na druhej strane. Pri ojedinelom brejku Lisoň obohral Vorobeľa, zadovkou našiel úplne voľného Daráša a pre toho nebol problém skórovať - 0:1.



Aj v druhej časti sa hostia zamkli do vlastnej tretiny a sústredili sa na rýchle protiútoky. Po jednom z nich mohol v 25. minúte skórovať Rosa. Potom sa opäť začalo blýskať na druhej strane. Najskôr hosťujúci Rybár vychytal Lineta, a po ňom sa nepresadili ani Rusnák s Fajčákom. Domácim hokejistom sa trnavského golmana podarilo prekonať až v 32. minúte. Najskôr však mohlo udrieť opäť na michalovskej strane, keď samostatný nájazd na Kuraliho nepremenil opäť Rosa. Nedaš - dostaneš platilo o niekoľko sekúnd. Linet nahadzoval z rohu puk pred bránu, ktorý Šimčák telom tečoval do siete - 1:1. Dukla si po vyrovnávajúcom góle vytvorila opäť veľký tlak. Gól visel na vlásku pri šanciach Palovčíka, či Šimčáka, no udrelo až v 35. minúte, keď Zorvan pretlačil puk do siete - 2:1.

Dukla tak po dvoch tretinách viedla 2:1, no v poslednej tretine sa začali diať veci. Kto nevidel - neuverí. Dukla totiž poslednú tretinu prehrala hanebne 0:5. Najskôr mohol vyrovnať hosťujúci Dudáš, no pohorel na Kuralim. V 45. minúte putoval domáci Rusnák za nedovolené hru vysokou hokejkou na trestnú lavicu s dvojitým trestom (2+2) a túto presilovku hostia dokonale využili na obrat skóre. Najskôr Vorobel fauloval v čistej šanci Lisoňa, za čo hlavný rozhodca Lauff nariadil trestné strieľanie. To trnavský útočník využil na vyrovnanie, keď Kuraliho prekonal strelou pod betóny - 2:2. To však nebolo v tejto presilovke všetko. Niekoľko sekúnd pred návratom Rusnáka na ľad využil aj druhú časť presilovky Faktor, ktorý poslal svojich do vedenia (3:2). Po tomto góle síce prišiel platonický tlak Dukly, no Michalovčania boli v koncovke nedôrazní a opäť zlyhávali na golmanovi hostí. V 58. minúte putoval na trestnú lavicu opäť Vorobel a jeho vylúčenie hostia využili na štvrtý gól, keď strelu Záhumenského tečoval do prázdnej brány Lisoň - 2:4. V pohode hrajúci hostia sa do konca zápasu ešte presadili dvakrát, a tak si z Michaloviec ako prvý tím v tejto sezóne odviezli všetky tri body. K nim im však výrazne svojim výkonom pomohli Michalovčania, ktorí dnes sklamali svojich fanúšikov. Opäť ukázali, že po reprezentačnej prestávke nevedia prísť do formy a ich hra je od zápasu, k zápasu horšia.

HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava 2:6 (0:1, 2:0, 0:5)
Góly: 32. Šimčák (Linet, Chovan), 36. Zorvan (Šechný, Macejka) - 13. Daráš (Lisoň, Poláček), 48. Lisoň trestné strieľanie, 49. Faktor (Lisoň, Schmidt) pres/1, 58. Lisoň (Daráš, Zahumenský) pre/1, 59. Schmidt (Lisoň, Baran) pres/1, 60. Lisoň (Baran, Demo) oslab/1.

Vylúčení: 6:6, navyše Vorobel (0), Macejka 10. min (NESP_H) - Poláček 10. min. (NESP_H). Presilovky: 0:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lauff - Jurko, Pribula. Divákov: 1124.

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Š. Rusnák, Vorobel, Šeliga, Tkáč, Gavura, Halapy - Macejka, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Čížek - Zorvan, Linet, Chovan - Banovský, Šimčák.

Trnava: Pat. Rybár - Hluch, Poláček,  Zahumenský, Hronec, Demo, Lupták - Dudáš, Schmidt, Faktor - Achs, Baran, Rosa - Lisoň, Bachratý, Daráš - Baran.

Ďalší program HK Dukla:
Piatok 23. november: Liptovský Mikuláš - Michalovce (22. kolo)
Utorok 27. november 17.00: Michalovce - Topoľčany (23. kolo)
Piatok 30. november: Trebišov - Michalovce (24. kolo)
Nedeľa 2. december 17.00: Michalovce - Senica (25. kolo) 



Uverejnené: 20.11.2012 20:20:55

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623