files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla siahala po troch - no z Liptova si vezie iba jeden bod

Hokejisti HK Dukla na ľade Liptovského Mikuláša siahali po troch bodoch. V druhej tretine totiž po góloch Zorvana, Šechného a Vorobela jej hráči viedli 3:1, no tento náskok neustrážili. Po vyrovnaní v úvode tretej tretiny sa zápas nakoniec preniesol až do predĺženia, v ktorom boli úspešnejší domáci. Tí skórovali už v 27. sekunde, a tak si po tomto stretnutí dva body za výhru po predĺžení pripísali domáci Liptáci. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka tak zaznamenali druhú prehru v rade, no ostali aj po nej na treťom mieste tabuľky. Michalovčania sa najbližšie predstavia na domácom ľade, keď v utorok 27. novembra o 17.00 privítajú Topoľčany.

Zápas medzi štvrtým a tretím tímom tabuľky, priniesol hokej viac ako priemernej úrovne. Diváci na úvodný gól dlho čakať naozaj nemuseli. Už v dvadsiatej sekunde prekonal golmana Okoličányho, ktorý dostal v bránke Dukly šancu po tretikrát v sezóne, domáci útočník Patrik Kubáň (1:0). Už o minútu však bolo vyrovnané. Čížek ideálne nabil Zorvanovi a detvianský rodák sa nemýlil - 1:1. V siedmej minúte sa vyznamenal brankár Okoličány, ktorý betónom zneškodnil strelu Piatku. V nasledujúcich minútach sa hra presúvala zo strany, na stranu a čakalo sa, kto strelí ďalší gól. Najskôr to mohli byť domáci, potom čo strela Paukovčeka z medzi kruhou už putovala pod žrďku, no proti bola Okoličányho lapačka. Udrelo tak na druhej strane. Od modrej pálil Rusnák a z dorážky sa presadil kapitán Dukly Richard Šechný (1:2). V závere sa ešte snažili domáci Liptáci o vyrovnanie, no to im v prvej časti nebolo súdené.

Už v úvode druhej tretiny mal veľa roboty hlavný rozhodca Majling. Ten vylúčil domáceho Mezovského na 5 minút plus DKZ a Michalovčania tak mali k dispozícii dlhočíznu päťminútovú presilovku. Paradoxne, najväčšiu šancu v nej si vypracovali domáci, keď po úniku dvojice Macík, Bartík, trafil druhý menovaný tesne vedľa Kuraliho brány. Dukla síce presilovku nevyužila, no hneď po nej v 26. minúte prekonal z individuálnej akcie domáceho Palka Vorobel (1:3). Liptáci mali ideálnu možnosť na zníženie v 33. minúte, keď po vylúčení strelca tretieho gólu Dukly mali k dispozícii 33 - sekundovú presilovku o dvoch hráčov. Tú sa im však nepodarilo využiť. Do konca druhej časti si domáci hokejisti síce vypracovali niekoľko šanci, kontaktný gól sa im streliť nepodarilo.

Ten sa im podarilo streliť hneď v úvode tretej časti. Kledrowetz pálil od modrej a z dorážky sa presadil Poliaček (2:3). Dukla sa mohla dostať do dvojgólového vedenia opäť v 44. minúte, keď počas oslabovky Palovčík tesne minul odkrytú bránu domácich. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo v 48. minúte. Po ľavej strane klziska potiahol puk Paukovček a pre Macíka nebolo problém zasunúť puk do odkrytej brány Dukly (3:3). Po vyrovnaní domácich sa hral opäť obojstranne útočný hokej. V 54. minúte mohol definitívne rozhodnúť domáci Bartík, jeho strelu z medzi kruhou, ale Okoličány vytlačil nad svoju bránku. Do konca tretej tretiny sa už skóre nemenilo, a tak prišlo na rad predĺženie.

V ňom sa už po 27 - sekundách presadil domáci Kuric, po ktorého presnej strele bolo jasné, že dva body za výhru 4:3 si v dnešnom zápase pripíšu domáci Liptáci.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce  4:3 po predĺžení (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)

Góly: 1. Kubáň (Paukovček, Devečka), 43. Poliaček (Kledrowetz, Bartik), 48. Macík (Paukovček, Bartik), 61. Kuric - 2. Zorvan (Čížek), 17. Šechný (Rusnák), 27. Vorobel (Čížek)

Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Majling - Číž , Vyšný. Divákov: 500.

MHK 32: Palko - Devečka, Mezovský, Holiga, Kledrowetz, Klepáč, Bača, Galko - Bartík, Paukovček, Kubáň - Kuric, Mravec, Piatka - Poliaček, Matejka, Macík - Pekarčík, Kubovčík, Sajko.

Dukla: Okoličány - Žemba, Hrubý, Š. Rusnák, Vorobel, Šeliga, Chovan, Halapy - Macejka, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Čavrk - Zorvan, Linet, Čížek - Cmorej, Šimčák, Banovský.

Ďalší program HK Dukla:
Utorok 27. november 17.00: Michalovce - Topoľčany (23. kolo)
Piatok 30. november: Trebišov - Michalovce (24. kolo)
Nedeľa 2. december 17.00: Michalovce - Senica (25. kolo)



Uverejnené: 23.11.2012 19:53:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.