files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v šlágri nestačila na prvú Senicu

Hokejisti HK Dukla Michalovce podľahli v šlágri 25. kola I. hokejovej ligy na domácom ľade lídrovi súťaže HC Dukla Senica tesne 2:3. Michalovčanom nevyšla hlavne druhá tretina, ktorú prehrali 0:2. V poslednej časti sa síce zlepšenou hrou snažili vyrovnať, no vyrovnávajúci gól sa im streliť nepodarilo. O góly Dukly sa postarali v záverečnej časti najskôr Drotár, ktorý znižoval na 1:2 a potom Linet, ktorý upravoval skóre na konečných 2:3. Zverenci trénerskej dvojice Miroslav Ihnačák - Peter Mihaľo sa najbližšie v utorok predstavia na ľade Prievidze, doma ich budeme môcť vidieť v piatok 7. decembra, kedy o 17.00 privítajú Bardejov.

V Michalovciach sa medzi aktuálne tretím mužstvom a lídrom tabuľky prvej ligy hral vynikajúci hokej extraligovej úrovne, no žiaľ so šťastnejšou koncovkou pre hostí. Skoro plné tribúny videli v prvej tretine rýchly hokej, kde sa útoky prelievali z jednej strany na druhú a obidva tímy sa snažili o otvorenie skóre. To sa mohlo hosťom podariť už v 22. sekunde, lenže hlavný rozhodca M. Novák im pri signalizovanom vylúčení gól neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku. Vylúčenie Hrubého mohol následne potrestať Ivičič, jeho strelu z medzi kruhom ale Okoličány hryl. V 4. minúte mohol najskôr skórovať Hreus a hneď z následného brejku Žemba tvrdou strelou prevetral Peksove betóny. Aj potom sa hral výborný hokej, v ktorom boli trošku lepším tímom hostia. Tých mohli poslať do vedenia najskôr Škápik a potom aj Cibulka, ani jeden z nich však na Okoličányho nevyzrel. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 10. minúte počas presilovky hostí, keď zlikvidoval ďalšiu šancu agilného Cibulku. Až potom sa dostala k slovu domáca Dukla. V 15. minúte mal gól na hokejke Vorobel, ktorý však v čistej šanci prestrelil bránu hostí. V závere sa hosťujúci golman Peksa zapotil pri Fajčákovej strele, ktorú betónom vyrazil do bezpečia.


Druhú tretinu výrazne ovplyvnil úvodný gól hostí, ktorý prišiel už v 57. sekunde. Vaškovič si nakorčuľoval pred domácu bránu a po prihávke skúseného Hreusa otvoril skóre - 0:1. To však nebolo v úvode druhej časti zo strany hostí všetko. V 24. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Drotár a Salajka jeho vylúčenie potrestal druhým gólom (0:2). Hostia mali ideálnu príležitosť skórovať aj po tretíkrát, keď mali k dispozícii viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili. Dva góly aj ubránená presilovka však vzali sily domácim hokejistom, ktorí sa následne celú druhú časť nevedeli dostať do tempa. Z tlaku hostí však mohli vyťažiť, keď Macejkova dorážka Žembovej strely skončila na žrďke senickej brány.



Od úvodu tretej tretiny domáca Dukla vrhla všetky sily do útoku a v 46. minúte prišla zaslúžená odmena. Šechný krásne uvoľnil Drotára a jeho strela na prednú žrďku skončila v sieti hostí. Kontaktný gól dal Michalovčanom krídla, no paradoxne z gólu sa tešili hostia. Tí totiž v 48. minúte Lantošom využili presilovú hru a opäť sa dostali do dvojgólového vedenia (1:3). Michalovčania sa aj tak nevzdávali. V 54. minúte Vorobel nahadzoval puk pred bránu a Linet  trafil puk vo vzduchu naozaj ideálne (2:3). Záver priniesol očakávaný tlak domácich, ktorí ale z viacerých skrumáži vyrovnanie nevyťažili. Najbližšie k nemu mal počas power - play Drotár, jeho strela ale tesne minula senickú svätyňu. Záver ešte okorenila šarvátka, do ktorej sa zapojili skoro všetci hráči na ľade. Na výsledku sa ale nič nezmenilo a hostia si tak z Michaloviec ako druhý tím odviezli všetky tri body. Treba pripomenúť, že zaslúžene, keďže boli dve tretiny lepším tímom.

HK Dukla Michalovce - HC Dukla Senica  2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Góly: 46. Drotár (Šechný, Žemba), 54. Linet (Vorobel, Zorvan) pres/1 - 21. Vaškovič (Hreus, Kocák), 25. Salajka (Kocák, Vaškovič) pres/1, 49. Lantoš (Škápik, Vaškovič)

Vylúčení: 10:8, navyše Palovčík a Fajčák (obaja Michalovce) 10. min NESP_H.
Presilovky: 1:2.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodvali: M. Novák - Smerek, Rovenský.
Divákov: 2057.

Michalovce: Okoličány - Žemba, Hrubý, Gavura, Vorobel, Chovan, Šeliga, Halapy - Čížek, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Čavrk - Cmorej, Linet, Macejka - Banovský, Šimčák, Zorvan.

Senica: Peksa - Reissmuller, Ivičič, Šedivý, Salajka, Škápik, Janík, Čunderlík, Beťko - Rajčák, Mikolášek, Lantoš - Vaškovič, Hreus, Kocák - Penák, Surovka, Mikolášek - Cibulka, Štetina.  

Program HK Dukla do konca kalendárneho roka:
Nedeľa 2. december 17.00: Michalovce - Senica (25. kolo)
Utorok 4. december: Prievidza - Michalovce (26. kolo)
Piatok 7. december 17.00: Michalovce - Bardejov (27. kolo)
Nedeľa 9. december: Pov. Bystrica - Michalovce (28. kolo)
Utorok 11. december 17.00: Michalovce - Prešov (28. kolo)
Piatok 14. december: Spišská Nová Ves - Michalovce (29. kolo)
Utorok 18. december 17.00: Michalovce - Detva (30. kolo)
Piatok 21. december: Trnava - Michalovce (31. kolo)



Uverejnené: 02.12.2012 21:11:04
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.