files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži a kadeti úspešní, ženy a juniorky s prehrami

Počas víkendu bolo rušno aj pod deravými košmi. Svoje majstrovské stretnutia totiž odohrali nielen muži 1. BKD, ale aj ženy tohto klubu a v hre boli aj juniorky či kadeti 1. BK Michalovce. Poďme ale pekne po poriadku. Muži 1. BKD sa po troch výhrach v rade tentokrát predstavili na pôde Dastetu Krompachy, ktoré sú jedným z favoritov súťaže. Michalovčania sa však svojho súpera nezľakli a na horúcej pôde dosiahli veľmi cenné víťazstvo 71:67. Muži 1. BKD sa tak posunuli na tretie miesto tabuľky.  Do konca prvej polovice súťaže odohrajú ešte dva zápasy. Najbližšie sa predstavia doma, keď v sobotu 8. decembra o 19.00 privítajú Levoču. Menej sa darilo ženám 1. BKD, ktoré na domácej palubovke podľahli Unionu Košice o jeden bod 65:66. Michalovčanky sa v poslednom jesennom kole predstavia na budúcu sobotu v Starej Ľubovni. Nedarilo sa ani juniorkám, ktoré prehrali oba domáce zápasy. Najskôr podľahli Piešťanom vysoko 27:78 a potom síce zdatne vzdorovali vysokému favoritovi Dubčeku Bratislava, no nakoniec prehrali 56:70. Juniorky do konca jesene ešte odohrajú dva zápasy na pôde súperov, keď sa v sobotu 8. decembra predstavia v Banskej Bystrici a nedeľu 9. decembra vo Zvolene. Viac sa darilo kadetom 1. BK Michalovce, ktorí v domovskej telocvični GPH po boji zdolali vysokého favorita Esprit Košice 61:57.

Muži
Basketbalisti vyhrali aj štvrtýkrát

Dastet Krompachy - 1.BK D Michalovce 67:71 (20:16,13:17,10:19,24:19)
Strelci: V. Mitterpák 20, Bene 18, Mižák 14, T. Mitterpák 10

Michalovčania cestovali na horúcu palubovku jedného z favoritov súťaže  po troch domácich výhrach s očakávaním, ako zvládnu zápas vonku. Dastet Krompachy je finalistom z minulej sezóny, ktorý disponuje skúseným kádrom a aj v tomto roku patrí medzi favoritov. Očakával sa preto dramatický a dobrý zápas s napätím do konca. V našom družstve nastúpili už aj Vladimír Mitterpák a Bene, čím sa 1. BKD posilnil pod obidvoma košmi. Po vyrovnanom prvom polčase Michalovčania v tretej tretine získalo rozhodujúci  deväť bodový náskok a aj keď domáci v poslednej štvrtine silno finišovali, hosťom sa podarilo víťazstvo udržať. Treba dodať, že zaslúžene, pretože hostia v druhom dejstve ani raz neprehrávali. Veľmi dôležitým momentom tohto stretnutia bolo, že Michalovčania dokázali v posledných dvoch minútach premeniť päť zo šiestich trestných hodov, čo v predchádzajúcich zápasoch nebolo samozrejmosťou.

Ladislav Janošov

Ženy
Rozhodli trestné hody

1.BK D Michalovce - Union Košice 65:66 (10:8, 25:15, 14:19, 16:24)
1.BK D: Maľuková 15, Priščáková a Jurášková po 14, V. Vargová 11, Fecková 6, Oláhová 1, Majerníková, Gorniaková, Mrázová, Harmanová, Vysaníková, Jančárová.

Michalovčanky nastúpili v oklieštenej zostave (chýbali Fiedlerová a Lipková ) a viditeľne im chýbali sily v závere zápasu. Aj preto nedokázali na konci zabrániť úspešnému trojkovému streleckému pokusu hostiek, ktoré išli po ňom do rozhodujúceho víťazného jednobodového vedenia. Hráčky 1. BK-D v tomto stretnutí zbytočne prišli o víťazstvo v posledných dvoch minútach a taktiež slabou streľbou trestných hodov, keď v zápase nepremenili 16 pokusov, nevynútenými stratami lôpt, ktorých bolo 29. Paradoxom bolo, že v poslednej štvrtine hádzali hostky 16  trestných hodov, čo je dosť aj na jeden zápas, kedy hlavne košický rozhodca Sedláček  mal taký pohľad na dianie, že videl  faul z našej strany skoro pri každej akcii súperiek. Hostky síce premenili len šesť, ale stačilo to, keď naše družstvo  ich naopak hádzalo v tejto štvrtine iba šesť a premenilo štyri. V posledných dvoch minútach zápasu,  sme už nedokázali premeniť ani vyložené strelecké príležitosti, po ktorých hostky zakončili rýchle protiútoky. Našim rozhodujúcim hráčkam viditeľne chýbali sily a kedže sme už nemali k dispozícii oddychový čas a už bolo dosť problematické a netaktické v takejto koncovke striedať, zápas sa pre nás skončil zle.

Ladislav Janošov

Juniorky
Juniorky v druhom zápase  prekvapili
1.BKD Michalovce – Piešťany 27:78 (8:21, 11:20, 4:15, 4:22)
Strelci: Harmanová 8, Firkaľová 7.

1.BKD Michalovce – Dubček Bratislava  56:70 ( 17:17, 15:16, 14:19, 10:18)
Strelci: Fecková 17, Pražmová 16, Firkaľová 12, Mrázová 9.

Naše juniorky hrajú v l. juniorskej lige SR ako nováčik a je potrebné zdôrazniť, že pre nich je každý zápas v tejto súťaži ohromnou školou a každé družstvo, proti ktorému nastupujú je favoritom. To je objektívny fakt, preto je možno konštatovať, že v  tomto domácom dvojzápase dosiahli celkom dobré výsledky. Zápas s Piešťanami bol jasnou záležitosťou hostiek, keď našim hráčkam nevychádzala streľba tak, ako by chceli. Napriek tomu dievčatá bojovali, nevzdávali sa, ale vysokej prehre nedokázali zabrániť. V druhom stretnutí proti Dubček Bratislava, ktorý deň predtým prekvapujúco vyhral na pôde CBK Košice, predviedli naše dievčatá výborný výkon, na hranici svojich momentálnych schopností a ešte v polovici poslednej štvrtiny  senzačne bojovali o víťazstvo v tomto zápase. Žiaľ v posledných troch minútach zápasu  nám úplne odišla streľba, súper túto časť hry vyhral 11:2 a tým aj celý zápas.  Škoda, že sa v tom čase vyfaulovala Pražmová, dovtedy jedna z našich rozhodujúcich hráčok.

Ladislav Janošov

Kadeti
Kadeti porazili favorizované Košice

Aj družstvo kadetov odohralo počas víkendu posledný domáci zápas v tomto roku. Na domácej palubovke v derby privítali veľkého favorita družstvo Košíc, ktorého dres oblieka aj niekoľko reprezentantov. Orlom posledný zápas naozaj vyšiel a víťazstvom 61:57 (28:27) potešili solídne zaplnené hľadisko v telocvični GPH. Najbližší domáce zápasy odohrajú kadeti 1.BK Michalovce na domácej palubovke predpokladane v sobotu 5.1.2013 o 18:15 privítame družstvo Academic Žilina a v nedeľu o 11:15 družstvo MBK Žilina. Oba zápasy sa odohrajú v telocvični Gymnázia P.Horova.

1.BK Michalovce – BK TU Esprit Košice  61:57  (28:27)
1.BK: Skvašík 31, S.Kováč 17, Meňky 11, Hospodár 2
Štvrtiny (10:14, 18:13, 15:16, 18:14)

1. BK Michalovce



Uverejnené: 03.12.2012 14:55:41

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623