files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po winLande uspela v Martine aj Iuventa

Hádzanári HC winLand Michalovce po ťažkostiach zvládli zápas osemfinále Slovenského pohára, keď zvíťazili na pôde Martina 23:28 (13:14) a postúpili tak medzi najlepšiu osmičku. V Martine sa darilo aj hráčkam Iuventy. Tie si pre zmenu vo štvrťfinále Slovenského pohára poradili s miestnou HK Slavia Medik, ktorú rozstrieľali 44:11 (19:4). Michalovčanky tak postúpili na záverečný turnaj Slovenského pohára, ktorý sa uskutoční v termíne 29. - 30. december v Pezinku.

Aj keď favoritom zápasu bol michalovský winLand, zverenci trénera Ľuboša Hudáka sa na postup výrazne natrápili. V prvom polčase domáci držali s favoritom krok. WinLand sa po prvýkrát dostal do vedenia v 17. minúte, keď Frajkor dával na 6:7. Jednogólový náskok si Michalovčania udržali až do konca prvého polčasu.


V druhom dejstve zo začiatku pokračoval rovnaký priebeh ako v prvom polčase. Michalovčania sa nevedeli od húževnatého súpera výraznejšie odpútať. Podarilo sa im to až v 42. minúte, keď sa dostali do štvorgólového vedenia. O niekoľko minút však bolo opäť vyrovnané, keď sa domácim hádzanárom podarilo vyrovnať na 19:19. Martinčania sa síce ešte dostali do vedenia 20:19, no následne udrel favorizovaný winLand štyrmi gólmi v rade a v 51. minúte jeho hráči viedli po góle Hruščáka 23:20. Favorizovaní hostia už priebeh zápasu nepustili z rúk a z Martina si tak odviezli víťazstvo.

HaK Martin - HC winLand Michalovce  23:28 (13:14)
Pok. hody: 4/1 - 4/3. Vylúčení: 4 - 5. Rozhodovali: Daňo - Sabol. Divákov: 300.

Martin: Kaňa - Klementovič 2, Novotný, Adame, Saitz 2, Peterník, Franko 6, Sivák 3, Biro 4, Buvala 3, Tukač, Malík 3, Briatka, Kamien.
Michalovce: Bumbera, Popčák, Kolpak - Kučer 4, Hruščák 9/3, Gedeon, Frajkor 5, Regenda 1, Sadovij, Kocák 1, Cibere, Gamrát 6, Petrov 2, Huňady, Tibulevyč, Géci.

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili vo štvrťfinále Slovenského pohára na palubovke druholigového Slavia Medik Martin 44:11, keď o svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, ktorý vyhrali 19:4. Michalovčanky tak postúpili na finálový turnaj Slovenského pohára. Ten si zahrajú už po tretíkrát v rade. Zverenky trénera Jána Packu sa najbližšie predstavia doma, keď v piatok 14. decembra od 18.30 a následne v sobotu 15. decembra o 10.30 privítajú v Chemkostav aréne účastníka skupinovej Ligy majstrov, rumunského vicemajstra Jolidon Kluž. V závere roka (29.-30.12.2012) sa ešte Zemplínčanky predstavia na finálovom turnaji Slovenského pohára v Pezinku.

Druhá konfrontácia medzi martinskou a michalovskou hádzanou už taký vyrovnaný priebeh nepriniesla. Od začiatku duelu totiž dominovali hráčky Iuventy. V úvode sa síce ujali vedenia gólom Dungworthovej domáce, no to bolo poslednýkrát, čo v stretnutí viedli. Následne totiž Iuventa na svojho súpera spustila oheň a síru. V 13. minúte viedli zverenky trénera Jána Packu po troch presných zásahoch Hollej v rade (2:7). Hráčky slovenského majstra aj ďalej pokračovali vo svojej hre založenej na pevnej obrane a rýchlom protiútoku. Po jednom z nich sa Michalovčanky gólom Trehubovej v 18. minúte ujali osemgólového vedenia - 3:11. O dve minúty už bol rozdiel v skóre desaťgólový, keď po presnom zásahu Piskayovej Iuventa viedla 13:3. Michalovčanky aj ďalej dobre bránili a súperovi nadeľovali jeden gól za druhým. V 22. minúte dala Kovaličková na 3:15 a domáca lavička si vzala oddychový čas. Ani ten gólostroj Iuventy nezastavil, pretože už o niekoľko sekúnd zvyšovala Habánková, pre ktorú to bol pri prvom štarte premiérový gól v drese ženského družstva Michaloviec, na 3:17. Až potom prerušila Johansenová domáce čakanie na gól, no záver patril aj tak Iuvente, ktorá gólmi Kovaličkovej a Rebičovej zvýšila na päťnásťgólový polčasový rozdiel (4:19).

Aj druhý polčas sa niesol v réžii Iuventy. Tá prvú sedemminútovku vyhrala 6:1 a po góle ukrajinskej krídelníčky Trehubovej jej hráčky prvýkrát v zápase viedli o dvadsať gólov (5:25). Domáce hádzanárky síce kontrovali dvoma gólmi v rade, no následne Michalovčanky zaznamenali osem gólov za sebou a po presnom zásahu strelecky aktívnej Hollej vyhrávali v 48. minúte (7:34). Hráčky slovenského majstra aj naďalej trestali každú jednu súperovu chybu. V 50. minúte upravila svojim desiatym gólom Hollá už na 8:36 a o štyri minúty neskôr viedol slovenský majster po presnom zásahu Snopovej o tridsať gólov (9:39). Následne si svoj strelecký účet v Iuvente otvorila po Habánkovej aj ďalšia juniorka Holešová, ktorá upravila už na 9:40. Ani v závere sa obraz hry nezmenil a Michalovčanky tak dokráčali k presvedčivému víťazstvu 44:11.

Štatistika

Martin - Michalovce 11:44 (4:19)

Pok. hody: 4/2 - 2/2, vylúčené: 1-3. Rozhodovali: Daňo a Sabol - 400 divákov.

HK SLÁVIA MEDIK: Beluská, Nordahl - Tunestveit, Rosenberg, Østerhus, Dungworthová 5/1, Johansen, Søegaard Røst, Gram 1, Ruttkayová, Lund-Kordahl 2, Chabadová, Henriksen 1, Miková 1/1, Syversen.

IUVENTA: Krebsová, Černá, Medveďová - Habánková 1, Piskayová 6, Geričová 3/1, Szollosiová, Holešová 1, Kovaličková 6, Rebičová 4, Hollá 12, Horňáková 2, Snopová 6/1, Trehubova 3.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 09.12.2012 16:49:39 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.