files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Muži aj ženy 1. BK D víťazne

Michalovským basketbalovým celkom sa počas víkendu darilo. Basketbalisti 1. BK D Michalovce zvíťazili na domácej palubovke nad Kežmarkom vysoko 107:58. Pre Michalovčanov to bol posledný domáci zápas v tomto roku. V druhej basketbalovej ligy skupine Východ ich čaká ešte jedno kolo, v ktorom pocestujú na pôdu Levoče. Darilo sa aj basketbalistkám 1. BKD, ktoré pre zmenu triumfovali na palubovke Starej Ľubovne 75:52. Michalovčanky boli tohto roka v akcii poslednýkrát, ďalšie zápasy ich čakajú až po Novom roku. V prvom kole odvetnej časti privítajú zverenky trénera Ladislava Janošova 10. januára Bardejov.

Ženy

Stará Ľubovňa  - 1.BK D Michalovce  52: 75 ( 4:17, 16:21, 14:20, 18:17 )
Strelci 1. BKD: Maľuková 35, V. Vargová 14, Fecková 12, Priščáková 6, Oláhová a Gorniaková po 4

Tréner 1. BK D Ladislav Janošov: "Naše družstvo žien konečne zvíťazilo v zápase na horúcej pôde v Starej Ľubovni, kde sa len tak ľahko nevyhráva. Paradoxom bolo, že nám chýbali pre štúdijné povinnosti líderky Fiedlerová, Jurášková , Lipková a P.Vargová, ale ostatných sedem  dievčat sa dokázalo stmeliť tak, že domácemu družstvu nedali veľa šancí. Už v prvej štvrtine, po ktorej získali trinásť bodový náskok, sa našim dievčatám darilo v obrane získavať lopty a jednou dvoma prihrávkami sa dostávali do rýchleho protiútoku, ktorý aj úspešne zakončovali. Tu výbornú prácu v obrane družstva znásobili  v doskoku Fecková ( 11 obranných doskokov) a V. Vargová ( 7 obranných doskokov), po ktorých sme mohli ísť do rýchleho protiútoku. V zápase konečne strelecky zabrala Maľuková, ktorá zakončovala spod koša, menej dávala zo stredných vzdialeností, ale premieňala trestné hody, keď dala 13 zo 16 pokusov a tak celkove dala nezvyklých 35 bodov. V ďalších štvrtinách malo naše družstvo vždy dostatočný náskok a aj keď v poslednej štvrtine našim dievčatám viditeľne odchádzali sily, víťazstvo si bezpečne a zaslúžene udržali."

Muži

1.BKD Michalovce - Kežmarok  107:58 (35:13, 20:14, 30:15,22:16)
Strelci : Mižák 31, Mitterpák V. 20, Holda a Mitterpák T. po 12, Bene 10, Štefanský 8, Janošov a Kostovčík po 7

Tréner 1. BK D Ladislav Janošov: "Keď po troch minútach zápasu svietilo na ukazovateli skóre 2 : 10 v prospech hostí, zdalo sa, že tento zápas nebude jednoduchý, ale výsledok potvrdzoval iba dve veci, že domáci veľmi slabo, ako sa hovorí tieňovo, bránili a sebavedomí hostia čo vystrelili, to dali ... Po oddychovom čase spustili naši hráči doslova uragán, keď výrazne dôslednejšie bránili a presadzovali sa v útoku tak, že zvyšnú časť prvej štvrtiny vyhrali 33:3 ... Celá päťka hrala vynikajúco, ale ešte výraznejšie sa začal presadzovať Mižák, ktorý bol v tomto zápase neudržateľný a dobre mu sekundovali V.Mitterpák s Holdom. Obraz hry sa nemenil ani keď postupne prišli na ihrisko Štefanský, Janošov, Kostovčík a Ferenčík. Chlapci si mohli dovoliť miešať zostavu všelijako, kombinovať rôzne situácie a využívali aj hru signálov, kde sa okrem tradičnej päťky, darila aj hra pri autovom vhadzovaní, kedy hostia zostávali len v úlohe štatistov. Pekne zaplnené hľadisko na GPH sa dobre bavilo a často nás odmeňovalo potleskom. Chlapci divákov zase odmenili netradičnou stovkou, ktorú dosiahli dve minúty pred koncom."

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2012 15:29:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.