files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Olympíjsky klub - Rozpočet zatiaľ nie je známy

V priestoroch mestského kultúrneho strediska sa uskutočnilo 3.valné zhromaždenia michalovského Olympijského klubu (OK). Hoci je už záver kalendárneho roka, definitívna podoba budúcoročného rozpočtu zatiaľ nie je známa.


„Uvidíme, koľko prostriedkov dostaneme od Slovenského olympijského výboru. Ide o náš strešný orgán.  Veríme, že nám časť prostriedkov vyčlení mesto. V budúcom roku samospráve opäť predložíme projekt organizovania mestskej športovej olympiády,“ povedal predseda klubu PaedDr. Jozef Uchaľ. OK má v súčasnosti na účte menšiu sumu peňazí. Tú poskytol michalovský súkromný podnikateľ. Zástupcovia klubu však oslovia aj ďalších potenciálnych sponzorov. Vedenie odhadlo, že v r.2013 bude potrebovať na svoju činnosť takmer dve tisícky eur. V tomto roku použil na svoje aktivity viac ako tisíc eur. „Osemsto eur nám na činnosť uvoľnilo mesto. Tristo eur sme mali zo Slovenského olympijského výboru,“ objasnil J.Uchaľ.

Pri hodnotení tohtoročných aktivít dal do popredia hlavne Olympijskú štafetu, ktorá viedla centrálnou mestskou zónou. Zúčastnili sa na nej hokejista Richard Šechný, hokejistka Nikol Čupková a iní michalovskí účastníci olympijských hier.  J.Uchaľ vyzdvihol predovšetkým fakt, že sa  na organizovaní tohto podujatia podieľali všetky základné a všetky materské školy na území mesta. Uskutočnilo sa v prvej polovici mája.  Nechýbali na ňom ani poprední funkcionári Slovenského olympijského výboru. Bolo súčasťou posolstva Slovenska k letným olympijským hrám v Londýne. Predseda OK sa zaoberal aj budúcoročným plánom práce. „Budú v ňom prevládať najmä školského športové olympiády,“ zdôraznil.
    
V závere programu J.Uchaľ ocenil žiakov stredných a základných škôl za výborné výsledky na celoslovenských vedomostných súťažiach s tematikou olympizmu. Za aktívnu spoluprácu pri usporadúvaní olympijskej štafety si z jeho rúk prevzali ocenenia aj zástupcovia stredných, základných a materských škôl. Osobitnú cenu za rozvoj olympizmus získalo mesto Michalovce. Prevzala si ho vedúca odboru školstva, kultúry a športu mestského úradu Ing. Katarína Poláková.
    
Na valnom zhromaždení boli prítomní delegáti z radov športových klubov, škôl a športových organizácií. Michalovský olympijský klub vznikol v októbri minulého roku. Jeho hlavnou náplňou je koordinácii športových akcií v meste.

(jan) 



Uverejnené: 11.12.2012 12:44:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.