files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vydreté víťazstvo HC winLand

Hádzanári HC winLand začali druhú polovicu základnej časti Tipos Extraligy víťazne. Po obrovskom trápení však skôr „utrpeli“ víťazstvo 31:28 (16:15) na palubovke posledného tímu tabuľky 1. MHK Košice. Michalovčania sa v tomto roku predstavia v majstrovskom zápase ešte raz, keď v piatok 21. decembra o 18.00 privítajú priameho konkurenta v boji o prvú štvorku MŠK Považskú Bystricu. Ešte predtým, odohrajú hráči HC winLand v pondelok o 18.00 tréningový zápas so slovenskou juniorskou reprezentáciou, ktorá bude od pondelka - do stredy na krátkom sústredení v Michalovciach.

Tréner Ľuboš Hudák bol spokojný akurát s dvoma bodmi

Vydreté dva body

Aj keď tretí tím tabuľky cestoval na pôdu posledného, ľahký zápas to určite nebol. Snaživí domáci totiž Michalovčanom poriadne znepríjemnili život a winLand musel o body bojovať až do konca. „Už pred samotným stretnutím som svojich zverencov varoval, že to bude veľmi ťažké. Moje slová sa aj potvrdili. Košičania totiž nemali čo stratiť a na ihrisku to aj tak vyzeralo. Domácim veľmi dobre vyšiel úvod a potom sa to s nami ťahalo celý zápas,“ poznamenal lodivod HC winLand Ľuboš Hudák. Jeho zverenci v začiatku ťahali za kratší koniec. Prehrávali totiž už 6:11, no do polčasu sa dostali do jednogólového vedenia (16:15). „Hneď úvod zápasu sme zahrali tak, ako sme nechceli. Robili sme zbytočné chyby, navyše sa súperovi chytil aj brankár. Našťastie zlepšenou obranou sme stiahli domáci náskok a do polčasu sme viedli. V druhom polčase bola naša hra obdobná. Nevedeli sme sa dostať do tempa. Treba povedať, že u niektorých hráčov mi chýbalo nasadenie. Toto sa nám proste v zápasoch nemôže stávať. S niektorými chalanmi sa o tomto stretnutí budem musieť vážne porozprávať,“ podotkol michalovský lodivod, ktorého zverenci v závere stratili trojgólový náskok 28:25, keď Košičania minútu a pol pred koncom vyrovnali. „Opäť sme spravili hrubé netaktické chyby. Miesto toho, aby sme rozhodli, postavili sme súpera na nohy. Našťastie, v bráne nás podržal Maroš Kolpak a aj vďaka nemu sme získali dva body, ktoré sa počítajú do tabuľky. Musím povedať, že to bolo naozaj upracované, vydreté víťazstvo,“ vrátil sa ešte k stretnutiu 19. kola Tipos Extraligy tréner michalovského celku.

Rozlúčiť sa výhrou

Posledný týždeň Tipos Extraligy priniesol jeden dôležitý moment. Doterajší neohrozený líder Tatran Prešov, totiž stratil body a to hneď dvakrát. Najskôr v stredajšej dohrávke 18. kola Prešovčania nezvíťazili v Považskej Bystrici, kde remizovali 30:30 a potom slovenský majster nevyhral ani v Nových Zámkoch, kde takisto remizoval 31:31. „Je mi to momentálne ťažko hodnotiť, pretože som ani jeden zápas nevidel. V tejto sezóne sa proti Prešovu každý chce vytiahnuť a bojuje až do konca. Neviem, z čoho tieto výsledky vyplývali. Možno je to aj únavou Prešova alebo tým, že je družstvo v hernej kríze. Oni v tejto sezóne odohrali veľa ťažkých zápasov a tak možno na nich prišla kríza. Dalo sa to ale očakávať, pretože družstvo nemôže výkonnostnú latku udržiavať hore vždy. Na každého príde nejaká únava. Prešovčania majú veľa nacestované. Človek niekedy obdivuje, že to takto zvládajú. Hovorím, držať tú výkonnostnú latku hore vždy sa nedá, hlavne proti súperovi, ktorý nemá čo stratiť,“ poznamenal Ľuboš Hudák, na ktorého zverencov čaká do konca roka odohrať ešte jeden zápas. V ňom privítajú v piatok 21. decembra o 18.00 v Mestskej športovej hale Považskú Bystricu. „Náš piatkový súper je teraz vo fazóne, keďže v stredu vzal bod Prešovu. Navyše Považania počas víkendu vysoko zvíťazili nad bratislavským ŠKP. My budeme chcieť podať doma určite lepší výkon, ako teraz v Košiciach. Do zápasu pôjdeme s jednoznačným cieľom vyhrať a chceme sa teda s rokom rozlúčiť výhrou.“

Iuventa dvakrát pokorila ukrajinského majstra

Bez hernej previerky počas víkendu neostala ani michalovská Iuventa. Tá v dvojzápase privítala ukrajinský Karpaty Užhorod. V konfrontácii slovenského a ukrajinského majstra bola nakoniec úspešnejšia Iuventa, ktorá zvíťazila najskôr 30:27 (17:11) a potom aj v nedeľňajšej predpoludňajšej odvete 30:25 (16:8). „Som veľmi rád, že sme tieto zápasy mohli absolvovať. Mohli sme si tak proti kvalitnému súperovi vyskúšať rôzne varianty,“ poznamenal tréner Iuventy Ján Packa, ktorému v stretnutiach proti Užhorodu chýbala úderná spojka Lucia Tobiašová. Tá stále pauzuje pre zranenie kolena. „Bolo jasne vidno, že niektoré hráčky nemajú natrénované. Aj preto bolo fajn, že vedenie vybavilo tieto zápasy, kde sme mohli nabrať hernú prax,“ podotkol lodivod michalovských hádzanárok. My len dodajme, že pre hráčky Iuventy boli stretnutia s Užhorodom poslednou hernou previerkou pred finálovým turnajom Slovenského pohára. Ten sa uskutoční od soboty 29. decembra - do nedele 30. decembra v Pezinku a semifinálovým súperom michalovských hádzanárok bude Slovan Duslo Šaľa. Druhú semifinálovú dvojicu tvorí domáci ŠKP Piccard Senec a Partizánske.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.12.2012 14:33:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.