files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oprava nadjazdu ukončená

Po ôsmich mesiacoch Slovenská správa ciest (SSC) v Bratislave dokončila hlavnú časť rekonštrukciecestného nadjazdu v Michalovciach, ktorý je jej majetkom. Stavebné práce boli zavŕšené v piatok 21.decembra na pravé poludnie.

Foto: michalovskespravy.sk

Vodiči motorových vozidiel už neabsolvujú obchádzkovú trasu vedúcu Továrenskou a Pekárenskou ulicou. Na týchto uliciach a na Sobranskej ceste (vedie ňou cestná výpadovka) sa už teda netvoria dlhé kolóny vozidiel. Tento úsek bol mimoriadne frekventovaný. Každý pracovný deň dohliadali na plynulosť premávky dopravní policajti z michalovského Okresného riaditeľstva Policajného zboru. Vydýchli si aj nájomníci z obytných blokov na Sídlisku juh. Autá im spôsobovali nadmerný hluk od rána do večera.

Cestný nadjazd je dôležitým dopravným ťahom z Michaloviec do Humenného, Sobraniec a na štátnu hranicu Slovenska s Ukrajinou. Denne po ňom prejde zhruba pätnásť tisíc automobilov. Podľa slov hovorkyne generálneho riaditeľstva SSC Ivety Fedorovejna nadjazde pribudol aj tretí jazdný pruh. Vďaka tomu by sa mala zvýšiť plynulosť cestnej premávky v smere do centra Michaloviec. Dodávateľom rekonštrukčných prác bola prešovská firma Doprastav. Začala s nimi v druhej polovici apríla. Stavbári komplexne vynovili mostnú konštrukciu. Zrekonštruovali podpery, čím sa zvýšila jej nosnosť. Osadili nové zábradlie a nové zvodidlá.Nechýba ani nové vodorovné dopravné značenie.

Hoci na nadjazde bola v plnom rozsahu obnovená cestná premávka, jeho vynovenie zatiaľ nie je ukončené. Stavebné práce budú pokračovať rekonštrukciou spodnej časti mostného telesa. Dodávateľ bude zároveň realizovať ochranné nátery rôznych konštrukcií. Stavebné práce by mali byť definitívne ukončené v máji tohto roku. Vyžiadajú si viac ako 2 milióny eur. Jediným investorom je Slovenská správa ciest. Časť rozpočtového nákladu bude refundovaná zo zdrojov Európskej únie.

Predtým bol nadjazd rekonštruovaný v rokoch 1990 a 1991. Jeho slávnostné uvedenie do prevádzky vtedy prebiehalo aj za prítomnosti bývalého československého prezidenta Václava Havla. Tento historický moment sa udial v novembri 1991. Vybudoval sa vtedy aj chodník pre peších. Ten svojmu účelu slúži dodnes. Patrí však mestu, a tak nebol zahrnutý do už uvedenej rekonštrukcie. Z dobre informovaných zdrojov sme sa však dozvedeli, že by sa mala uskutočniť. Termín však zatiaľ nie je známy.

(jan)



Uverejnené: 26.12.2012 11:02:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.