files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Úspešný rok HK Dukla Michalovce

V roku 2012 boli v hre aj hokejisti HK Dukla Michalovce. Tento rok bol pre nich vcelku úspešný. Dukla sa totiž dostala do semifinále play-off I. ligy a v novej sezóne má do vyraďovacej časti namierené opäť. Obzrime sa teda za rokom 2012.

Ivan Boržík doviedol ako kapitán svoju loď do semifinále

Vodila „privodil“ zmenu

Na konci roka 2011 došlo na trénerskej stoličke k výmene (v tejto sezóne už druhej), keď dovtedajšieho lodivoda Branislava Okuliara nahradil Ján Vodila. Tomu sa mužstvo naozaj podarilo prebrať a Dukla zo šiesteho miesta v pohode dokráčala do play – off. Veľmi dobre poskladaný tím, v ktorom skúsených Šechného, Opatovského či Boržíka dopĺňali hráči strednej generácie Slovák, Gašpar, Drotár alebo Mach, narazil v 1. kole vyraďovacej časti na tretí Liptovský Mikuláš.

Plné tribúny sú jasným dôkazom úspešnosti roka

Prvýkrát prešli prvým kolom

Favorizovaní Liptáci si najskôr doma vypracovali vedenie 2:0 na zápasy a do Michaloviec prišli rozhodnúť. Dukla sa ale nevzdávala, hoci prehrávala 0:2 na zápasy a v treťom stretnutí na domácom ľade 1:4. Vtedy tréner Vodila poslal do brány golmana Petra. Aj jeho zásluhou Michalovčania otočili priebeh a po remíze 5:5 prišli na rad samostatné nájazdy, v ktorých si Dukla vynútila štvrtý zápas. V štvrtom stretnutí už dominovala domáca Dukla, ktorá víťazstvom 6:2 vrátila sériu do Liptovského Mikuláša. Sériu už Michalovčania z rúk nepustili a po víťazstve 5:2 po prvýkrát v play – off prešli cez nejakého súpera. V semifinále na Michalovčanov čakal víťaz základnej časti Bardejov, ktorý už bol nad sily zverencov trénera Vodilu. Tí v sérii hladko prehrali 0:3, no aj tak bola táto sezóna (hoci to počas nej vôbec nevyzeralo) poznačená úspechom.

Nový prezident Alexander Černega spoločne s trénerom Miroslavom Ihnačákom

Zmeny vo vedení aj v realizačnom tíme

Po úspešnej sezóne nastali v hokejovom klube výrazné zmeny. Tie sa týkali celého trojuholníka vedenie, realizačný tím, hráčsky káder. Novým prezidentom HK Dukla Michalovce sa stal po odstúpení Milana Mráza Alexander Černega, ktorý bol v minulej sezóne v správnej rade klubu. Zmena nastala aj na poste kormidelníka, keď sa (staro) novým trénerom stal Miroslav Ihnačák. Výraznými zmenami prešiel aj hráčsky káder. Ten opustila vyše polovica hráčov z úspešnej minulej sezóny a tak sa nový prezident spolu s novým lodivodom museli pustiť do práce. To, že sa tím skladal aj počas prípravy bolo vidno na výsledkoch v príprave, no tým sme nepripisovali až taký veľký význam.

Dres Dukly si obliekol aj skúsený útočník Jaroslav Kmiť

Víťazné série zastavila Trnava

Prvoradá je totiž majstrovská súťaž a do nej Michalovčania naskočili výborné. Káder postavený na skúsených Šechnom, Kmiťovi, Drotárovi, Palovčíkovi, Vorobelovi či Hrubom, išiel od úvodu ako hodinky. Tie sa síce zasekli v úvodnom kole (pri domácej prehre s Topoľčanmi), no potom sa Dukla ôsmimi výhrami v rade vyšvihla na prvé miesto tabuľky. Jej víťaznú sériu zastavila v 10. kole Trnava. Michalovským hokejistom sa darilo aj v domácich dueloch, kde svojich súperov prakticky valcovali (až na prvé kolo proti Topoľčanom) a ich domáca víťazná séria sa skončila až v 21. kole, kde na ľade Dukly triumfovala opäť Trnava. „Bíli andelé“ sa tak stali „hrobármi“ víťazných sérii michalovskej Dukly. Michalovskí hokejisti sa ale aj napriek tomu od začiatku sezóny 2012/2013 pohybujú na horných priečkach tabuľky. V súčasnosti sú na treťom mieste a majú tak výrazne našliapnuté do vyraďovacej časti, ktorú si zahrajú pravdepodobne po tretíkrát v rade. Do konca základnej časti je ešte dvanásť kôl a je veľmi reálne, že Dukla skončí v prvej štvorke a začne play - off doma. Stalo by sa tak po prvýkrát v histórii.

Ľuboš Fajčák patrí už v mladom vekú k oporám

Darilo sa aj mládeži

Okrem hráčov prvého tímu sa v končiacom roku darilo aj mládeži. Juniori HK Mládež sa totiž dostali až do baráže o extraligu, kde však skončili na poslednom ôsmom mieste. Aj napriek tomu to je obrovský úspech. Teší aj to, že viacero hráčov z tohto kádra sa začína presadzovať aj v mužskom hokeji. Počas roka sa darilo aj individualitám hokejového klubu Mládež Michalovce. Reprezentačný dres Slovenska si v tomto roku totiž oblieklo viacero odchovancov tohto klubu. V reprezentačnej šestnástke stabilne pôsobí golman Erik Želinský a v dievčenskej reprezentácii do 18 rokov sa ocitla dvojica Lenka Čurmová a Martina Maskaľová. Čurmová dokonca nakukla aj do prvého ženského tímu. Do reprezentačnej dvadsiatky sa dostala až trojica odchovancov michalovského hokeja (Richard Mašlanka ml., Peter Boltun, Matej Hinďoš). Mašlanka ml. sa navyše v drese Žiliny pohybuje v individuálnych štatistikách juniorskej extraligy na vrchných priečkach.

Petrovi Boltunovi len o vlások unikli Majstrovstvá Sveta do 20 rokov v ruskej Ufe

Pre michalovský hokej to bol teda veľmi úspešný rok. Aj v tom nasledujúcom sa však máme na čo tešiť. Družstvo Dukly čakajú stretnutia play-off I. ligy, v ktorých chcú jej hráči minimálne zopakovať tohtoročný úspech. Či sa im to podarí, teraz povedať nevieme. To ukážu až nasledujúce mesiace. 

Peter Brendza



Uverejnené: 27.12.2012 14:24:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.