files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rok HC winLand rozdelený na dve polovice

Hádzanári HC winLand Michalovce majú za sebou prvý rok, ktorý celý odohrali v najvyššej Tipos Extralige. Ten môžeme kľudne rozdeliť na dve polovice. V tej prvej síce nováčik súťaže skončil po záklandej časti na štvrtom mieste tabuľky, no nezvládol štvrťfinálové súboje play – off s Košicami a zahral si len o 5. - 8. miesto, kde nakoniec skončil na šiestom mieste. Úspešnejšiu mal winLand druhú polovicu roka.  V nej sa v tabuľke predral na druhé miesto hneď za vedúci Prešov a má našliapnuté na záverečný turnaja Final Four, ktorý sa uskutoční v prvý júnový týždeň.

Pavol Jano po prvej extraligovej sezóne na lavičke HC winLand skončil

Stanovený cieľ splnili, no v play-off neuspeli

Michalovskí hádzanári si vo svojej prvej extraligovej sezóne počínali viac ako dobre. Treba však dodať, že oveľa viac sa im darilo v jeseni 2011, kde predvádzal HC winLand hlavne v úvode súťaže výborné výkony. Jarná časť im až tak nevyšla. Príliš veľa zmien v kádri malo za dôsledok herný úpadok v druhej polovici premiérové ročníka. HC winLand síce vo svojej prvej sezóne, okrem Prešova, získal skalp každého jedného účastníka Tipos Extraligy, no záver súťaže jeho hráčom nevyšiel. Zverenci trénera Pavla Jana síce skončili v prvej štvorke a splnili stanovený cieľ, no treba dodať, že body pre toto umiestnenie získali hlavne v jesennej časti. Štvrté miesto im zaručovalo výhodnejšiu pozíciu v play - off. V ňom Michalovčania narazili na 1. MHK Košice. Skúsenosti zo zápasov vyraďovacej časti sa nakoniec prejavili a Košičania v sérii zvíťazili 3:1. Michalovčania sa tak musel uspokojiť so stretnutiami o celkové 5. - 8. miesto. V nich najskôr v dvojzápase zdolali Topoľčany (37:29 a 37:31). Postúpili tak do bojov o piate miesto, kde narazili na bratislavský ŠKP. V hlavnom meste síce najskôr triumfovali 31:30, no následne nezvládli domácu odvetu, ktorú prehrali 23:29 a skončili tak na šiestom mieste. To síce nebolo v premiérovej extraligovej sezóne najhoršie, no treba podotknúť, že vzhľadom na podmienky a silu kádra, malo družstvo nato, aby sa dostalo do semifinále. Výsledky, ako aj výkony tímu ukázali, že družstvo potrebuje nový impulz.

Jeho nástupcom sa stal Ľuboš Hudák

Výmena na trénerskej stoličke

Ten aj prišiel. Neúspešný záver sezóny mal výrazné dôsledky. Vedenie klubu sa totiž rozhodlo ďalej nepokračovať v spolupráci s doterajším lodivodom Pavlom Janom. Ten v Michalovciach pôsobil osemnásť mesiacov, za ktoré sa mu podarilo winLand dostať do najvyššej súťaže a v nej skončiť na šiestom mieste. Jeho nástupcom sa stal rodák z Detvy a takisto bývalý reprezentant Ľuboš Hudák, ktorý naposledy viedol extraligový Hlohovec. Zmeny nastali aj v kádri winLandu. Ten najskôr posilnil ukrajinský legionár Alexander Petrov, z maďarského Mezokovesdu sa vrátil Lukáš Gamrát a spojkový rad posilnil aj jeden z najlepších extraligových strelcov Patrik Hruščák, ktorý sa v predchádzajúcej sezóne v drese Košíc výrazne pričinil o vypadnutie Michaloviec v štvrťfinále play-off. Káder na druhej strane opustila nevýrazná dvojica ukrajinských legionárov Kuzmenko a Pylypenko.

Dostanú sa do Final Four?

Zmeny v kádri, ako aj na trénerskej stoličke, priniesli v novej sezóne efekt. Nový lodivod totiž družstvu dodal energiu, ktorú v jari výrazne potrebovalo. Michalovčania od začiatku sezóny 2012/2013 šliapali naplno a od úvodných kôl sa usadili na vrchných priečkach tabuľky. Po poslednom jesennom kole sa predrali na druhé miesto, hneď za vedúci Prešov a majú tak výrazne našliapnuté na záverečný turnaj Final Four, na ktorý sa dostanú štyri najlepšie celky po základnej časti. Záverečný turnaj sa uskutoční na palubovke víťaza základnej časti v termíne 1. - 2. júna.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.12.2012 14:23:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.