files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Zlíne, winLand neúspešný v Maďarsku

Počas víkendu boli v akcii obidve michalovské hádzanárske družstvá. Ženy Iuventy Michalovce zvíťazili v rámci 15. kola WHIL na pôde Zlína 34:26 (17:14) a svoju víťaznú sériu v majstrovských zápasoch natiahli na osem výhier. Zverenky trénera Jána Packu budú môcť túto sériu natiahnuť už v sobotu, kedy o 17.30 privítajú celok Sokola Písek. Menej sa darilo hádzanárom HC winLand. Tí využili reprezentačnú prestávku a odskočili si za naše južné hranice, kde odohrali dvojzápas proti účastníkovi maďarskej Budapešť Bank League tímu FTC - Pler Budapešť. Michalovčania na horúcej pôde dvakrát prehrali 29:37 (15:20) a 27:31 (12:16). Hráči winLandu sa najbližšie predstavia v príprave na jarnú časť Tipos Extraligy doma, keď vo štvrtok 24. januára o 18.00 privítajú momentálny štvrtý tím poľskej Ekstraklasy Tauron Stal Mielec. Odvetný zápas je v Mestskej športovej hale naplánovaný na piatok 25. januára o 11.00. 

Vysoká výhra

Hádzanárky Iuventy Michalovce cestovali do Zlína, kde chceli bodovať naplno. To sa im nakoniec aj podarilo, keď prakticky celý zápas držali vedenie vo svojich rukách a zaslúžene si pripísali dva body za výhru 34:26 (17:14). „Prvý polčas tohto zápasu bol vyrovnaný. Zlín podal veľmi dobrý výkon a hlavne v prvom dejstve nám robil problémy. V druhom polčase sme trošku pozmenili zostavu a súperovi sme gólovo ušli. Zlom zápasu nastal v úseku od 39. minúty do 49. minúty, kde sme vyhrali 10:1 a definitívne tak zlomili odpor húževnatého súpera. To víťazstvo mohlo byť síce aj vyššie, keďže sme nepremenili desať čistých šancí, no aj tak som spokojný,“ povedal na margo zápasu v Zlíne tréner Iuventy Michalovce Ján Packa, ktorému okrem dlhodobo zranenej Wollingerovej v tomto stretnutí chýbala aj ďalšia hráčka základnej zostavy Tatiana Trehubová.

V sobotu doma proti Písku

Michalovčanky tak natiahli svoju víťaznú sériu na osem zápasov. Tú naštartovali ešte minulú jeseň, keď v poslednom jesennom kole WHIL zdolali Šaľu (38:28). Potom prišli na rad tri výhry v Slovenskom pohári a v tomto roku Iuventa zaknihovala štyri víťazstvá. „Dúfam, že túto sériu natiahneme až do konca súťažného ročníka,“ s úsmevom podotkol tréner Iuventy. Jeho hráči budú môcť túto sériu natiahnuť už túto sobotu, kedy o 17.30 privítajú Sokol Písek. „Tento tím v sezóne uhral aj dobré výsledky, no aj niekoľko slabších. Musíme sa na nich dobre pripraviť a v žiadnom prípade ich nemôžeme podceniť. Je to totiž družstvo, ktoré vie prekvapiť. Musíme hrať našu hru, agresívnu obranu, rýchly protiútok a v útoku viac akcií jedna na jednu. Verím, že vtedy budeme úspešní,“ uviedol tréner Iuventy Ján Packa.

Dve prehry v Maďarsku

V hre počas víkendu boli aj hádzanári HC winLand Michalovce. Tí využili reprezentačnú prestávku a odohrali dva prípravné zápasy v Maďarsku, kde nastúpili proti poprednému tímu Budapest Bank League FTC - Pler Budapešť. Michalovčania v obidvoch stretnutiach ťahali za kratší koniec, keď prehrali 29:37 (15:20) a 27:31 (12:16). „Treba podotknúť, že v tomto dvojzápase nám skôr išlo o predvedenú hru, ako o výsledky. Stretli sme sa s kvalitným družstvom, ktoré nás výborne preverilo. Boli to odlišné zápasy. V tom prvom stretnutí sme spravili viacero technických chýb, čo malo za dôsledok našu osemgólovú prehru. Pripisujem to hlavne tomu, že to bol náš prvý zápas po dlhšej dobe a nastúpili sme doň prakticky z hrubej prípravy, kde sa hráči až tak k lopte nedostali. V tom druhom stretnutí to už bolo oveľa lepšie a mohli sme vidieť aj momenty, s ktorými som bol spokojný,“ uviedol tréner HC winLand Ľuboš Hudák, pre ktorého zverencov to boli prvé zápasy v tomto roku.

Vo štvrtok a piatok proti poľskému Mielcu

Michalovskí hádzanári pokračujú v prípravných zápasoch aj tento týždeň a tentoraz ich môžeme vidieť doma. Vo štvrtok 24. januára o 18.00 a v piatok 25. januára o 11.00 totiž vo svojej domovskej Mestskej športovej hale privítajú momentálne štvrtý tím poľskej Ekstraklasy Tauron Stal Mielec. „Čaká nás ťažký protivník, ktorý v minulej sezóne skončil tretí, hneď za obidvoma poľskými veľkoklubmi Kielcami a Wislou Plock. Vo svojich radoch má niekoľko reprezentantov, ktorí sú momentálne na svetovom šampionáte v Španielsku. Uvidíme teda v akej zostave k nám súper pricestuje. Aj napriek tomu, že ide o kvalitného protivníka, chceme ukázať náš nárast formy. Na tréningoch sa už zväčša venujeme iba hernej činnosti a to sa dúfam prejaví v týchto zápasoch,“ podotkol lodivod michalovských hádzanárov. My len dodajme, že stretnutia s poľským Mielcom budú pre Michalovčanov generálkou na súboj štvrťfinále Slovenského pohára, ktorý zverenci trénera Ľuboša Hudáka odohrajú v stredu 30. januára v Prešove.



Uverejnené: 22.01.2013 15:31:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.