files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand prehral v Nových Zámkoch, v stredu privíta majstrovský Prešov

Hádzanári HC winLand Michalovce nezačali jarnú časť Tipos Extraligy najlepšie. V nedeľu totiž po slabom výkone prehrali na pôde Nových Zámkov 23:27, hoci ešte do polčasu viedli 12:11 a v úvode druhého dejstva dokonca viedli o štyri góly 15:11. Hráči winLandu sa z tejto prehry musia rýchlo otriasť, pretože už v stredu ich doma čaká hádzanársky sviatok, keď po druhýkrát v tejto sezóne privítajú na svojej palubovke majstrovský Tatran Prešov. Tomu sa v poslednej dobe v Tipos Extralige nedarí. Po dvoch remízach v závere roku totiž Prešovčania v prvom stretnutí jarnej časti nečakane „pustili perie“ v Hlohovci, kde prehrali 33:34 a ich rekordná séria bez prehry sa zastavila na čísle 40. Využijú Michalovčania slabšiu formu favorita na zisk cenného skalpu? Dodajme, že úvodný hvizd predohrávky 24. kola je v Mestskej športovej hale v stredu 6. februára o 18.00.

Ľuboš Hudák bol po zápase v Nových Zámkoch sklamaný

Tak zle ešte nehrali

Michalovskí hádzanári si úvod jarnej časti určite predstavovali inak. Na pôde Nových Zámkov totiž chceli bodovať a upevniť si pozíciu v prvej štvorke. Zostalo však iba pri slovách. „Povedal by som, že takto zle sme ešte nehrali. Z našej strany bola v útočnej fáze vidno obrovská nedisciplinovanosť. Zlyhávala nám kombinačná hra, organizácia celého útoku a k tomu sa pridali nepremenené šance či obrovský počet technických chýb, ktorých sme doteraz v žiadnom zápase toľko nespravili. Tie sa bohužiaľ nevyhli ani najskúsenejším hráčom. Chybili sme však aj v obrane, kde sme takisto nepodali štandardný výkon,“ nedával si servítku pred ústa lodivod HC winLand Ľuboš Hudák. Jeho zverenci aj napriek slabému výkonu mohli v Nových Zámkoch bodovať. Polčas totiž vyhrali o jeden gól 12:11 a v úvode druhého dejstva sa dostali do vedenia 15:11. Potom ale prišla šesťgólová smršť domácich, ktorá pravdepodobne rozhodla o výsledku. „Je pravda, že sme sa prvý polčas s nimi ťahali o každý jeden gól. Ja si však myslím, že my máme iné ambície a inú kvalitu, akú sme v Nových Zámkoch predviedli, či už z pohľadu hráčskej kvality, alebo z pohľadu skúsenosti. My musíme byť niekde inde a hráči musia na ihrisku ukázať, že sú niekde inde. Bez nasadenia to však určite nepôjde. Tým, že sme sa s nimi prvý polčas držali, to je v poriadku. Prvé dejstvo ale bolo odohraté možno zo 60% našich možností, aj to som možno prehnal. Na začiatku druhého dejstva sme sa dostali ich chybami do štvorgólového vedenia. Vzápätí ale technickými chybami, či zle vyhodnotenou streľbou, postavíme súpera na nohy. Chytil sa im brankár Fabián, čo bola voda na ich mlyn. Nové Zámky stiahli náš náskok a to im dodalo ešte viac psychických síl. My sme nedôrazne bránili a rázom tak dostávali jednoduché góly. Všetko však vyplývalo z nášho dôrazu, nasadenia či prístupu k zápasu,“ uviedol ešte aj dnes nespokojný kormidelník HC winLand. Novým Zámkom sa tak až do tretice podarilo pokoriť michalovský winLand.

Nastúpi v drese Prešova aj Tomáš Urban?

Hádzanársky sviatok

Momentálne tretí tím Tipos Extraligy sa z tejto prehry musí rýchlo otriasť. Už v stredu ich totiž čaká predohrávka 24. kola najvyššej mužskej hádzanárskej súťaže, v ktorej privítajú suveréna posledných extraligových ročníkov Tatran Prešov. Pôjde teda o ďalší hádzanársky sviatok, ktorý určite na tribúny priláka viac ľudí, ako doterajšie stretnutia HC winLand. Prešov však v poslednej dobe takým suverénom, ako v minulosti, nie je. V závere minulého roka totiž dvakrát remizoval (v Považskej Bystrici 30:30 a Nových Zámkoch 31:31) a navyše tento víkend prišiel o svoju štyridsať zápasovú sériu bez prehry, keď jeho hráči prehrali v Hlohovci 33:34 (18:20). „Prešov je súperom iného kalibru. Ja si myslím, že po prehre v Hlohovci bude ich prístup k stretnutiu úplne inakší. Na tento zápas sa pripravujeme v rámci toho, kto proti nám stojí. Určite očakávam dobrý zápas, ktorý si príde pozrieť viac divákov, ako je to obvykle. Verím, že sa na tento zápas dobre pripravíme a pokúsime aj od Prešova aj my získať nejaký ten bod,“ poznamenal Ľuboš Hudák, ktorý sa nespolieha na súčasnú krízu majstrovského celku. „Je veľmi ťažko povedať, či pri takom skúsenom mužstve ide o nejakú krízu. Ja som ten zápas v Hlohovci nevidel, takže je pre mňa veľmi ťažké sa k tomu vyjadriť. Či už to bolo prístupom, ako z našej strany, alebo slabšou formou niektorých hráčov, to teraz povedať neviem. V stredu sem však určite príde iný Prešov, čo sa týka prístupu alebo nasadenia. Ich cieľom teraz totiž musí byť presvedčiť, že táto prehra bola len omylom,“ podotkol michalovský lodivod. Jeho zverenci odohrali s Prešovom stretnutie aj minulú stredu, kedy v rámci štvrťfinále Slovenského pohára prehrali v Tatran Handball aréne 30:39. „My sme ten zápas brali ako generálku na ligu. Neboli sme tam kompletní, keď nám v bráne chýbal Maroš Kolpak. Ďalším dvom golmanov ten zápas vôbec nevyšiel. Na druhej strane ale útok vyzeral tak, ako si ho predstavujem. Prešovu sme totiž strelili tridsať gólov, takže si myslím, že pri zdôraznení obrany a pri lepšom výkone brankárov, by sme s nimi mohli hrať vyrovnanejšiu partiu. Vravím ale, každý zápas je iný a do hry môže vstúpiť kopec ďalších okolností. Či už je to strelecké šťastie alebo šťastie pri zisku lôpt. Tých faktorov je ešte oveľa viac. Za chlapcov môžem povedať, že sa určite budeme snažiť bojovať, čo to pôjde,“ doplnil na záver kormidelník HC winLand. My len dodajme, že v stretnutí sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví aj nová akvizícia Tatrana, slovenský reprezentant Tomáš Urban. Šikovný pravý krídelník, známy aj z pôsobenia vo winLande, totiž pred niekoľkými dňami ukončil svoje pôsobenie v maďarskej Tatabanyi a upísal sa prešovskému Tatranu. Prešovčania sa snažia vybaviť všetky formality, aby mohol Urban už v stredu nastúpiť.  

Peter Brendza



Uverejnené: 05.02.2013 15:05:32 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.