files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

EUROFONDY PRE FIRMY - Ako nato čítajte!

Dôležitou zložkou trhu sú aj firmy. Mnohé častokrát nemajú financie na rozvoj, čo môže byť veľkým problémom. Prijímateľmi projektov o nenávratné financie môžu byť aj firmy v oblasti výroby či služieb. Zaujímavé informácie spojené s "eurofinanciami" nám poskytol Gustáv Boško, riaditeľ Agentúry rozvoja podnikania.

 
Z akých programov môžu firmy čerpať eurofondy?

 
Spomeniem aspoň niektoré, ako napr. Podpora cestovného ruchu, Nákup technológií v priemysle a službách, Zvyšovanie energetickej efektívnosti, Modernizácia fariem, Výstavba a rekonštrukcia všeobecných nemocníc, Výstavba a rekonštrukcia detských domovov, ako aj domovov dôchodcov, Modernizácia a výstavba ciest prvej triedy, Zavádzanie noriem ISO, Prezentácia firiem na veľtrhoch a výstavách, Obnova potenciálu lesného hospodárstva a pod.

 
Aké sú podmienky pre získanie financií?

Každá výzva má iné podmienky. Komerčné projekty majú väčšinou spolufinancovanie 50% a projekty v oblasti zdravotníctva a sociálnych zariadení majú spolufinancovanie len 5%. Výška poskytnutých nenávratných financií sa pohybuje až do 6 mil. €. Konkrétnejšie informácie o výške poskytnutia podpory na jednotlivé výzvy dodáme záujemcom individuálne.

 
Aký je ďalší postup pre záujemcov?

 
So záujemcami spracujeme koordinačnú činnosť pre realizáciu vybraného projektu. V úvode je potrebné pripraviť projektovú dokumentáciu, následne spracovať žiadosť a projekt pre príslušné ministerstvo. Taktiež súčasťou koordinačnej činnosti je aj zabezpečenie lobingu.

 
Kedy majú firmy započať s prípravou projektov?
 

Niektoré výzvy sú už v súčasnosti vyhlásené, a preto je potrebné v rýchlosti spracovávať potrebné podklady. Ostatné výzvy výjdu v krátkej dobe, takže niet čo váhať, nakoľko príprava chce svoj čas. Naši odborníci sú ale šikovní a vedia kvalitne a včas spracovať tieto podklady.

 
Ako sa s vami môžu záujemcovia skontaktovať?

 
Môžu nás kontaktovať buď e-mailom:  arp@zoznam.sk, alebo telefonicky na čísle 0905 510 565.                                                  (to-arp)



Uverejnené: 24.02.2010 23:07:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.