files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nevyhral lepší, ale šťastnejší ...

O domácu neporaziteľnosť v roku 2013 prišli v ten najnevhodnejší moment. Michalovskí hokejisti po ôsmich výhrach na domácom ľade v rade, zaváhali v prvom stretnutí štvrťfinále play-off, keď v zápase zvratov podľahli Liptovskému Mikulášu 5:6 po predĺžení.

Šesť inkasovaných gólov je veľa

Na prehru domácej Dukly to zo začiatku určite nevyzeralo. Po dvoch góloch druhého útoku totiž Michalovčania v 7. minúte viedli 2:0. „Takýto úvod sme si naozaj predstavovali. Dva góly v súperovej sieti, bolo viac ako dobré,“ poznamenal člen druhého útoku Martin Opatovský, ktorého bol v nedeľu plný ľad. Dukla však svoj náskok rýchlo stratila. Hostia ešte v prvej tretine strelili kontaktný gól, v druhej časti sa im ho podarilo nadobro zmazať a dokonca sa dvakrát dostali do vedenia (3:4, 4:5). „Bohužiaľ, o náš náskok sme v dosť krátkej dobre prišli. Súper vyrovnal a jeho hráči sa dostali na koňa. Začali si proste veriť,“ podotkol autor štyroch asistencií. V druhej tretine sa doslova roztrhlo vrece s gólmi. Padlo ich až sedem, žiaľ až štyri do siete michalovskej Dukly. „Vôbec sa to nepodobalo na súboj play-off. Kopili sme veľa chýb, musíme proste hrať oveľa lepšie zozadu. Takto sa zápas play-off vôbec nehrá. Dali sme síce päť gólov, no šesť inkasovaných, je strašne veľa,“ sypal si popol na hlavu odchovanec trenčianskeho hokeja.

Video so súhlasom TV Mistral

Hrať jednoduchšie a premieňať šance

Michalovčania vstúpili do tretej tretiny naozaj výborne. Za stavu 5:5 mali viacero príležitostí strhnúť vedenie na svoju stranu, no nepodarilo sa im prekonať striedajúceho golmana Bruncka. Ten vymenil svojho kolegu v bráne Palka po piatom góle a odvtedy zatiahol roletu. „V tretej tretine sme boli jednoznačne lepším tímom, no žiaľ nepadlo nám to do brány. Myslím si, že práve tam sa to zlomilo v prospech súpera. Keby sme strelili jeden - dva góly, pretože šance sme na to mali, bolo by po zápase. Súper ustál náš tlak, doviedol stretnutie do predĺženia a v ňom nám zasadil rozhodujúci úder. Môžem povedať, že dnes nevyhral lepší, ale šťastnejší,“ zdôraznil Martin Opatovský. Ten ešte všetko tragický nevidí a podľa jeho slov bude dôležitý pondelkový zápas. „Nesmieme vešať hlavy. Aj zajtra je deň. Musíme ísť proste ďalej. Teraz musíme dobre zregenerovať a sústrediť sa na pondelok. Musíme hrať inak, ako dnes. Proste jednoduchšie a hlavne premieňať šance. Bolo by dobré, keby sme do zápasu vstúpili ako dnes a rýchlo viedli. No náskok už musíme za každú cenu udržať. To, že sme totiž rýchlo prišli o dvojgólový náskok, je trestuhodné a nemôže sa nám to stávať.“

Peter Brendza



Uverejnené: 10.02.2013 23:57:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.