files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vladimír Janočko: Dúfam, že si ešte zahrám najvyššiu súťaž

Aj keď prestupové obdobie vo futbale uplynie až na konci februára, funkcionárom michalovského klubu sa podarilo asi „najväčšiu rybu“ uloviť už začiatkom januára. Práve vtedy totiž uzavreli kontrakt s bývalým slovenským futbalovým reprezentantom Vladimírom Janočkom. Tridsaťšesťročný stredopoliar sa s michalovským druholigistom dohodol na jeden a pol ročnom kontrakte a na Slovensku si zahrá po trinástich rokoch. Janočko je 56 - násobným reprezentantom Slovenska a najviac sa preslávil krásnym gólom do siete Anglicka (1:2) v kvalifikačnom stretnutí o postu na ME 2004. Skúsený stredopoliar si v roku 1997 zahral v drese Košíc Ligu majstrov. Má skúsenosti zo zahraničia, keď pôsobil v Grécku či Rakúsku. Podľa vlastných slov prišiel do Michaloviec len s tými najvyššími ambíciami. V drese MFK si chce zahrať najvyššiu súťaž, no do tej sa musia Michalovčania najskôr prebojovať.

Prípravu hodnotí kladne

Vladimír Janočko v Michalovciach zarezáva, pod vedením svojho bývalého spoluhráča Alberta Rusnáka, už vyše mesiac. „Štyri týždne prípravy hodnotím veľmi kladne. Aj po tomto čase, ako už bolo na úvod povedané, som milo prekvapený. Sú tu ľudia, ktorí chcú robiť futbal. Musím povedať, že zatiaľ sa mi v Michalovciach dobre pracuje. Rýchlo sa udomácňujem. Je to každým dňom lepšie a lepšie,“ uviedla nová akvizícia v drese MFK Zemplín. V kádri po jesennej časti siedmeho tímu druholigovej tabuľky veľa zmien nenastalo. Okrem „Okiho“, ako je Janočkova prezývka, zatiaľ neprišiel nikto. Na skúške je akurát dvojica Stanislav Smrek a ruský útočník Denis Mukhamedinov. Od skúseného stredopoliara si tréner Rusnák sľubuje, že bude jeho predlženou rukou nielen v kabíne, ale aj na ihrisku a jeho úlohou je aj usmerňovať mladíkov v drese MFK. „Našiel som tu mladý kolektív. Ešte v ani jednom družstve som nebolo najstarším hráčom, teraz to tak bude. Chlapci sú v pohode. Ja rešpektujem ich, oni mňa. Hovorím, tvorí sa tu dobrá partia a ja dúfam, že to bude aj tak pokračovať,“ zdôraznil tridsaťšesťročný odchovanec košického futbalu, ktorý 56- krát obliekol reprezentačný dres Slovenska.

Rastú od zápasu k zápasu

Michalovskí futbalisti v zimnej príprave zatiaľ odohrali šesť prípravných duelov, tri z nich proti corgoňligovým družstvám. V nich zaznamenali tri výhry, jednu prehru a dve remízy. Naposledy si hráči MFK na domácej umelej tráve poradili s Lokomotívou Košice, ktorú zdolali 4:1. „Súhlasím s vyjadrením trénera, že rastieme od zápasu k zápasu. Všetci to mohli vidieť aj v stretnutí proti Lokomotíve Košice. Vypracovali sme si šance, dali štyri góly a aj preto tento zápas hodnotím kladne. Myslím si, že tento duel splnil účel,“ uviedol Janočko. Ten si v Michalovciach svoje strelecký účet otvoril v príprave proti Trenčínu, ktorý aj jeho pričinením Michalovčania zdolali 3:1 a získali tak skalp tímu z najvyššej súťaže. „Takéto výsledky nám len zvýšia sebavedomie. Proti Trenčínu sme odohrali výborný zápas a získali cenné víťazstvo,“ podotkol skúsený stredopoliar, ktorý sa dosiaľ tešil z dvoch majstrovských titulov na Slovensku a štyroch v Rakúsku.  

Chce si zahrať najvyššiu súťaž

Futbalistom MFK Zemplín sa jesenná časť príliš nevydarila. Zverenci trénera Alberta Rusnáka sú po devätnástich odohratých kolách na siedmom mieste tabuľky s deväťbodovou stratou na vedúcu Podbrezovú. „Aj keď sme siedmi v tabuľke, to ešte neznamená, že túto sezónu balíme. V jarnej časti chceme ísť v tabuľke nahor. Do konca ligy zostáva odohrať ešte štrnásť kôl a za ten čas sa môže stať kadečo,“ zdôraznil Janočko, ktorý verí, že si v drese MFK zahrá najvyššiu súťaž. „Určite som sem prišiel zabojovať o postup do prvej ligy. Tú by som si ešte určite chcel zahrať. Hrá sa oveľa bodov a keby sme všetky zápasy vyhrali tak ...,“ nechcel ďalej dopovedať futbalista, ktorý sa s funkcionármi MFK dohodol na jeden a pol ročnom kontrakte. My len dodajme, že Janočko si dosiaľ najvyššiu súťaž zahral v drese 1. FC Košice, ale okúsil aj prvú Grécku (Skoda Xanthi), ako aj Rakúsku (Austria Viedeň, Red Bull Salzburg) najvyššiu súťaž.

VIZITKA VLADIMÍRA JANOČKA

Narodený: 2. decembra 1976 v Košiciach

Výška: 176 cm

Váha: 75 kg

Post: stredopoliar

Materský klub: 1. FC Košice

Predchádzajúce pôsobiská: 1. FC Košice (1994-2000), Škoda Xanthi (2000-2001), Austria Viedeň (2001-2006), Red Bull Salzburg (2006-2009), FC Trenkwalder Admira (2009-2010), FC Leopoldsdorf (2011-2012)

Reprezentácia: 56 zápasov/3 góly

Úspechy: 2x majster Slovenska (s 1. FC Košice), 4x majster Rakúska (2x s Austriou, 2x so Salzburgom), Futbalista roka 2002 v Rakúsku, Futbalista roka 2003 na Slovensku.

Peter Brendza



Uverejnené: 12.02.2013 20:57:09

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623