files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Božok rozviazal zmluvu s GKS Belchatów

Slovenský stredopoliar Miroslav Božok pôsobil v uplynulých sezónach v poľskej Ekstraklase. Po zostupe tímu Arka Gdynia sa stal podľa klauzuly v zmluve voľným hráčom, no zotrval u našich severných susedov, keď sa dohodol na dvojročnom kontrakte s GKS Belchatów. Dnes už je isté, že kontrakt nenaplní ani tentoraz. "S klubom som sa dohodol na predčasnom ukončení našej spolupráce. Ako hlavný dôvod by som uviedol vzájomnú nespokojnosť," uviedol pre profutbal.sk Miroslav Božok.

Zabudnúť na to čo najskôr

Dvadsaťosemročný krídelník sa po skončení jesennej časti presunul s ďalšími ôsmimi spoluhráčmi do rezervy GKS Belchatów. Miroslav Božok priznal, že predčasný koniec vyplynul z pretrvávajúcej nespokojnosti. "Bolo to akýmsi vyústením problémov, ktoré sa odohrávali v klube," uviedol skúsený stredopoliar a vzápätí dodal: "Moja nespokojnosť vyplývala z toho, že klub si už určitý čas neplnil finančné záväzky. Zo strany GKS Belchatów bol hlavný dôvod v tom, že som spolu s ďalšími spoluhráčmi viedol voči klubu súdny spor. A samozrejme, ruka v ruke, prichádzali aj zlé výsledky." GKS zimuje so šiestimi bodmi na poslednej pozícii v tabuľke Ekstraklasy. "O rozviazanie kontaktu som sa snažil už koncom jesennej časti, ale vedenie s tým nesúhlasilo. Požiadali ma, aby som dokončil prvú polovičku sezóny. Je trochu škoda, že sa to naťahovalo takmer tri mesiace. Teraz už bude pre mňa zrejme dosť náročné nájsť si nový klub," uviedol Miroslav Božok.

Ten ochutnal príchuť legionárskeho chlebíka v roku 2010, keď počas zimnej prestávky opustil corgoňligový Ružomberok. "V klube Arka Gdynia to bolo veľmi pozitívne. Tamojšie prostredie som si obľúbil, bolo tam výborné zázemie a perfektní fanúšikovia. Páčilo sa mi tam," zalovil v spomienkach rodák z Michaloviec a vzápätí dodal: "Čo sa týka GKS Bełchatów, prvá spoločná sezóna nebola zlá. Neobjavovali sa žiadne finančné problémy, výsledky síce neboli fantastické, ale hodnotil by som to kladne. V druhom roku sa však situácia zmenila, nastali ťažkosti so sponzorom a začalo to vplývať aj na výsledky mužstva. Viedlo to až k tomu, že sme sa deviati hráči dostali do súdneho sporu s klubom a posledný polrok nebol vôbec príjemný. Budem sa snažiť zabudnúť na to čo najskôr."

Trénuje v rodných Michalovciach

Majster Slovenska v drese Ružomberka sa so svojím dnes už bývalým zamestnávateľom nepripravoval ani na jarnú časť sezóny. "Dostal som povolenie pripravovať sa v ktoromkoľvek klube, a tak som takmer celú zimnú prípravu absolvoval v Michalovciach. Je to klub, v ktorom som vyrastal a vyšli mi v ústrety, takže som využil túto možnosť," skonštatoval pre profutbal.sk Miroslav Božok.

"Zmluvu som rozviazal iba v stredu podvečer, takže dovtedy som mal zviazané ruky. Teraz sa už budem môcť poobzerať po niečom konkrétnom, ale vieme veľmi dobre, že takmer všetky mužstvá už majú uzatvorené kádre a bude pre mňa problém nájsť si niečo na poslednú chvíľu," vyjadril sa dvadsaťosemročný krídelník, ktorý si uvedomuje, že čas je dnes jeho nepriateľ: "Nechám sa prekvapiť, ako sa to vyvinie. Zemplín mi vyšiel v ústrety. Ak nebudem mať nič zaujímavé, tak veľmi rád dohrám zvyšok sezóny aj v Michalovciach."

Zdroj: www.profutbal.sk



Uverejnené: 14.02.2013 19:30:26

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623