files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vstala z popola - piaty rozhodujúci zápas v nedeľu

Michalovská Dukla to dokázala. V štvrtom stretnutí štvrťfinále play-off zvíťazila na ľade Liptovského Mikuláša po výbornom výkone 4:1, vyrovnala stav série na 2:2 a vynútila si tak piaty rozhodujúci zápas, ktorý sa uskutoční v nedeľu o 17.00 v Michalovciach. O presné zásahy Dukly sa postarali dvojgóloví strelci Fajčák a Zorvan.

Úvod štvrtého stretnutia pripomínal typicky zápas vyraďovacej časti, keď ani jedno družstvo nechcelo spraviť chybu. Tú spravili najskôr domáci, ktorí chybne striedali, Šechný našiel pred bránou voľného Fajčáka a ten priblížil Dukle vytúžený piaty zápas (0:1). Liptáci následne vrhli všetky sily do útoku, no hráči Michaloviec ich dobrou obranou nepúšťali do šancí. Ideálna možnosť na vyrovnanie sa domácim naskytla v 11. minúte, keď bol vylúčený Linet. Najväčšiu šancu v presilovke spálil Bartík. Ten sa predral domácou obranou, no jeho strela tesne minula Okoličányho bránu. V 14. minúte chyboval na modrej Šeliga, Marcineka však v čistej šanci vychytal Okoličány. Na druhej strane dal zase o sebe vedieť aktívny Fajčák, keď jeho strela tesne minula Palkovu bránu.

 

Do druhej tretiny si domáci preniesli vyše minútovú presilovku za faul Fajčáka, no nič z nej nevyťažili. Po jej uplynutí však mohol vyrovnať Mravec, ktorý ale neprepasíroval puk za Okoličányho chrbát. V 30. minúte mohol skórovať kapitán Dukly Šechný, no mieril iba do Palkových betónov. Dukla sa následne zamerala na pevnú defenzívu, z ktorej jej hráči vyrážali do rýchlych protiútokov. Po jednom z nich sa rútil na Palka Zorvan, ktorý ale tiesnený nestihol zakončiť. O niekoľko desiatok sekúnd si dobre nakorčuľoval pred bránu Palovčík, jeho strela z pomedzi kruhov však tesne minula bránu. Päť minút pred koncom sa domácim naskytla možnosť presilovky a v nej mohol vyrovnať zo skrumáže Uhrík. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo na druhej strane. Zorvan nahadzoval puk pred bránu a ten skončil na prekvapenie všetkých v domácej sieti (0:2).

Michalovskí hokejisti aj v tretej tretine výborne bránili a pevným krokom kráčali za víťazstvom. To ešte viac podporil v 43. minúte Zorvan, ktorý poslal Duklu do trojgólového vedenia (0:3). Michalovčania boli na koni a zakrátko pridali aj štvrtý gól, keď sa spomedzi kruhov bombou presadil Fajčák (0:4). Od tej doby sa zápas už len dohrával. Domácim hokejistom sa akurát podarilo znížiť, potom čo sa presadil Uhrík (1:4), no to nič nezmenilo na tom, že Dukla po prvýkrát v sezóne zvíťazila na ľade Liptovského Mikuláša a jej hráči si tak vynútili nedeľňajší piaty rozhodujúci zápas.


MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Michalovce  1:4 (0:1, 0:1, 1:2) - Stav série 2:2
Góly: 47. Uhrík (Kledrowetz, Bartík) - 6. Fajčák (Šechný, Vorobel), 37. Zorvan (Banovský), 43. Zorvan (Banovský), 44. Fajčák (Opatovský, Palovčík)

Vylúčení: 3:5. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Bundík - Kuník, Nosek. Divákov: 1380.

L. Mikuláš: Palko (44. Bruncko) - Holiga, Kledrowetz, Mezovský, Klepáč, Jak. Bača, Galko, Sajko, Ďuriš - Bartík, L. Paukovček, Kubáň - Kuric, Mravec, Poliaček - Marcinek, Uhrík, Jankovič - Kubovčík, Piatka, Matejka.

Michalovce: Okoličány - Vorobel, Hrubý, Žemba, Š. Rusnák, Šeliga, Ľ. Chovan, Gavura, Halapy - Banovský, Šechný, Drotár - Fajčák, Palovčík, Opatovský - Čavrk, Linet, Zorvan - Šimčák, Čížek.



Uverejnené: 15.02.2013 19:41:52
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.