files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na štvrtýkrát dobyla Liptov

Hokejistom HK Dukla Michalovce sa to konečne podarilo. Až štyri zápasy potrebovali nato, aby v Liptovskom Mikuláši konečne vyhrali. Stalo sa to až v hodine dvanástej, v štvrtom stretnutí štvrťfinálovej série play-off, keď Dukla zvíťazila 4:1, vyrovnala stav série na 2:2 a vynútila si tak nedeľňajší rozhodujúci piaty duel. Ten sa už ale bude hrať v Michalovciach. Toto víťazstvo je navyše prvou výhrou michalovských hokejistov v tomto roku na ľade súpera. Táto výhra takisto prišla v hodine dvanástej. Keby neprišla tak...

Úplne iný výkon

Michalovskí hokejisti nastupovali na štvrtý zápas štvrťfinálovej série s nožom na krku. V prípade prehry by totiž pre nich sezóna skončila. „To sme si všetci uvedomovali. Vedeli sme, že keď prehráme je koniec, no nikto z nás si to nechcel pripustiť,“ uviedol po stretnutí útočník HK Dukla Ľuboš Fajčák. Hráči Dukly naozaj pristúpili k zápasu úplne inak, ako v štvrtkovom stretnutí, ktoré prehrali 0:1. Vychádzali z pevnej defenzívy, za ktorou stal spoľahlivý Okoličány a nedovolili domácim, aby na nich vybehli, ako v predchádzajúcom stretnutí. „To bolo veľmi dôležité. Snažili sme sa brániť stredné pásmo, čo nám pred zápasom prízvukoval aj tréner. Podali sme úplne iný výkon, ako vo štvrtok,“ zdôraznil dvadsaťročný útočník Dukly, po ktorého góle sa Michalovčania ujali v 5. minúte vedenia. „Dostal som výborný puk od Riša Šechného a hodil som ho pred bránu. Nakoniec skončil vsieti,“ s úsmevom poznamenal Fajčák. Ten v dôležitom zápase pridal ešte aj štvrtý gól. „Dva presné zásahy v takomto dôležitom súboji určite potešia. Som veľmi rád, že sme vyrovnali stav série a vrátili ju tak do Michaloviec, kde sa rozhodne. Dúfam, že nám v nedeľu svojimi hlasivkami, podobne ako dnes, pomôžu naši fanúšikovia. Tí v hojnom počte merali cestu do Liptovského Mikuláša a na štadióne ich bolo naozaj počuť. Patrí im zato obrovská vďaka,“ podotkol ešte dvojgólový strelec.

Neponechať nič na náhodu

Michalovská Dukla tak vyrovnala stav štvrťfinálovej série na 2:2 a podobne ako v série medzi Spišskou Novou Vsou a Prešovom bude musieť rozhodnúť piaty zápas. Ten sa odohrá v nedeľu na michalovskom ľade. Michalovčania od začiatku kráčali za víťazstvom, k čomu im pomohol úvodný gól. Následne dobrou obranou nepúšťali domácich do výrazných gólových šancí a všetko čo prešlo, spoľahlivo pochytal Okoličány. „Po štvrtkovej prehre sme si povedali, že jednoznačne musíme zlepšiť obranu. To sme aj do bodky splnili,“ poznamenal ďalší dvojgólový kanonier Ivan Zorvan, ktorý vsietil druhý a tretí gól Dukly a navyše zahodil ďalšie dva samostatné nájazdy. „No nedá sa dať gól zo všetkého,“ s úsmevom podotkol "Zoro Pomstiteľ" a následne dodal. „Som veľmi rád aj za tie dva strelené góly.“ Dukla tak vyrovnala stav v sérii, ale v semifinále ešte nie je. To si uvedomuje aj samotný Zorvan. „To je jasné. Nemôžeme ponechať nič na náhodu. Posledný krok totiž býva najťažší. Musíme proste zopakovať dnešný výkon aj doma. Keď sa tak stane, nemám obavu o postup do semifinále.“ My len dodajme, že v štvrťfinále sa zrodilo obrovské prekvapenie, keď po základnej časti ôsma Detva vyradila víťaza základnej časti Senicu. Semifinále si už zabezpečil aj Bardejov, ktorý tak vytvorí s Detvou prvú semifinálovú dvojicu. Druhé semifinále budú tvoriť víťazi piatych zápasov v sériách Spišská Nová Ves - Prešov a Michalovce - Liptovský Mikuláš. O tom, kto to bude, sa dozvieme v nedeľu.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.02.2013 12:41:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.